Prima Pagina Apple iOS 5 – solutii de jailbreak, solutii de unlock

iOS 5 – solutii de jailbreak, solutii de unlock

    Aseara va spuneam ca echipa Chronic Dev lucreaza intens la dezvoltarea unei solutii de untethered jailbreak pentru iOS 5 iar asta m-a facut mult mai increzator cu privire la viitorul jailbreaking-ului pentru iDevice-uri. Chronic Dev Team lucreaza la o solutie de untethered jailbreak atat pentru dispozitivele actuale cat si pentru iPad 2/iPhone 5 desi pentru acestea din urma inca nu avem un bootrom exploit care sa ne permita sa facem macar tethered jailbreak indiferent ce versiune a iOS avem instalata pe ele.

     Pentru inceput eu cred ca vom putea face tethered jailbreak pentru iOS 5 chiar din ziua lansarii iar o solutie de untethered jailbreak vom avea cateva zile/saptamani mai tarziu. Desigur ca ma refer doar la dispozitivele vechi nu si la iPad 2deoarece pentru terminalele vechi exista untethered jailbreak prin limera1n iar pentru iPad 2 nu avem absolut nimic deocamdata. Pentru iPhone 5 va fi disponibila o solutie de jailbreak la cateva saptamani dupa lansarea dispozitivului deoarece echipele trebuie sa intre intai in posesia terminalului si abia apoi pot verifica o modalitate prin care sistemul de operare poate fi exploatat.

     In ceea ce priveste unlock-ul exista posibilitatea ca o solutie de unlock pentru iPhone 3GS/4 sa fie lansata chiar in ziua publicarii iOS 5 in iTunes. Dev Team lucreaza de aproape un an la ea si ne-ar putea produce o bucurie asemanatoare cu cea de anul trecut cand au lansat solutia de unlock la doar cateva zeci de minute dupa publicarea iOS 4. Pentru iPhone 5 lucrurile vor fi complet diferite si nu se stie daca o solutie de unlock pentru acest terminal va fi publicata. Daca se va descoperi o vulnerabilitate in baseband-ul terminalului atunci va dura cel putin o luna pana la publicarea unei solutii de unlock dar eu va recomand sa va feriti de terminalele iPhone 5 codate pentru ca nu se stie cand le veti putea utiliza in Romania.

       Acestea fiind spuse, pentru jailbreak viitorul “suna bine” iar despre unlock nu stim absolut nimic.

 • DomnulAvocat

  Sa nu uitam ca Dev Team prin Serif ăla scot soluții de unlock ! Iar ultima lui tentativa s-a soldat cu un iPhone dead si o grămadă de injurii aduse asupra lui ! Deci faza cu unlock-ul pica din start ! Nu se agita nimeni pentru unlock ;)!! Chill all si resemnati-va
  Doi la mana o soluție de jb va ieși insa peste foarte mult timp după lansarea iPhone 5/ios5 ! Si după aia ? Apple va scoate un update in iTunes si vor acoperi din nou vulnerabilitatea ! Si alt timp trecând si alți nervi si alte zvonuri !

 • mikeru

  Și o grămadă de alți isteți care dau update din iTunes fără să citească mesajul ăla de atenționare! :))

  cum să dai update la iOS dacă ai nevoie de jailbreak?!~x(

 • bodoo69

  REMINDER

  COMEX lucreaza acum pentru APPLE

 • E in internship deocamdata.

 • mikeru

  🙂
  și? doar comex mai trăiește pe lumea asta? 😛 ce să facem, dacă i0nic a zis că se retrage, să ne vindem iphone-urile?
  în plus, acolo, în țările cu altă cultură și dezvoltare, ‘internship’ nu înseamna ’employed’.

  LE: mi-ai luat-o înainte, scuze Zaone:)

 • guest

  @DomnulAvocat
  Pt prima data trebuie sa-ti dau dreptate – unlock nu va mai fi niciodata pt iPhone.
  La fel – jailbreak untethered peste vreo jumate de an.