Nintendo nu va lansa jocuri pentru platforma iOS

     Acum cateva saptamani va spuneam ca actionarii companiei Nintendo preseaza conducerea sa dezvolte jocuri pentru platforma iOS, cea mai populara platforma mobila a momentului. Nintendo a lansat acum cateva luni o consola portabila numita 3DS cu care spera sa “ingroape” iPod Touch-ul celor de la Apple insa din pacate nu a reusit sa atinga cifra de vanzari propusa, nici dupa o reducere substantiala de pret. In aceste conditii v-ati gandi ca poate o buna parte dintre jocurile companiei ar putea fi portate in cel mai profitabil magazind e aplicatii, nu?

“This is absolutely not under consideration,” Iwata definitively replied when asked about Nintendo possibly making smartphone games.

     Ei bine realitatea este ca presedintele Nintendo a declarat intr-un interviu ca a sa companie nu va dezvolta jocuri pentru platforma iOS. Practic aceasta posibilitate nici macar nu este luata in calcul deci ne putem lua gandul de la o versiune veritabila a Mario in App Store in viitorul apropiat. Din punctul meu de vedere decizia celor de la Nintendo este gresita deoarece prin App Store ei pot genera vanzari substantiale pentru jocurile care sunt populare dar nu atrag clienti pentru consolele portabile devenite istorie.