Prima Pagina aplicatii Nintendo nu va lansa jocuri pentru platforma iOS

Nintendo nu va lansa jocuri pentru platforma iOS

     Acum cateva saptamani va spuneam ca actionarii companiei Nintendo preseaza conducerea sa dezvolte jocuri pentru platforma iOS, cea mai populara platforma mobila a momentului. Nintendo a lansat acum cateva luni o consola portabila numita 3DS cu care spera sa “ingroape” iPod Touch-ul celor de la Apple insa din pacate nu a reusit sa atinga cifra de vanzari propusa, nici dupa o reducere substantiala de pret. In aceste conditii v-ati gandi ca poate o buna parte dintre jocurile companiei ar putea fi portate in cel mai profitabil magazind e aplicatii, nu?

“This is absolutely not under consideration,” Iwata definitively replied when asked about Nintendo possibly making smartphone games.

     Ei bine realitatea este ca presedintele Nintendo a declarat intr-un interviu ca a sa companie nu va dezvolta jocuri pentru platforma iOS. Practic aceasta posibilitate nici macar nu este luata in calcul deci ne putem lua gandul de la o versiune veritabila a Mario in App Store in viitorul apropiat. Din punctul meu de vedere decizia celor de la Nintendo este gresita deoarece prin App Store ei pot genera vanzari substantiale pentru jocurile care sunt populare dar nu atrag clienti pentru consolele portabile devenite istorie.

 • Boboc

  Acest gen de oameni cretini duc companii mari in faliment.

 • alexx

  au o groaza de prob cu 3dsu’ lor ca sa se mai gandeasca la ios si cu ps vita aproape de lansare sunt cam 90% in kkt

 • guest

  Ma gandesc ca pot genera profituri in App Sore- dar nu pentru ei ci pentru Apple, care ia cel putin 30% din vanzare. La 5 dolari un joc, si 2 mergand la Apple, cam ce le revine lor ?

 • Da, e mai bine sa nu obtii nimic sau sa faci pentru Android care e mort, yep. Decizii bune.

 • unu

  da…sigur o sa vedeti nintendo in app store.Nintendo e un first party e o companie hardware ca si apple si produce soft doar pentru produsele sale si asa va ramane mereu cat timp ei o sa faca console.Nintendo trebuie sa isi regandeasca strategia si nu il poti considera pe Iwata iresponsabil pana la urma sub conducerea lui s-au lansat primul DS si prima generatie de Wii care au maturat practic concurenta in piata consolelor ei trebuie sa gaseasca o solutie pentru pretul aplicatiilor, deoarece multe din jocurile pe ds au echivalente mai ieftine in app store.