Samsung actioneaza Apple in judecata in Australia

8

    Dupa blocarea vanzarilor tabletei Samsung Galaxy Tab 10.1 in Germania, compania asiatica incepe sa “ia taurul de coarne” si actioneaza in judecata compania Apple in Australia, tara in care deocamdata nu isi vinde tableta. Procesul are in prim-plan iDevice-urile companiei din Cupertino care aparent incalca nu mai putin de 7 brevete de inventie ce au legatura cu tehnologii de telecomunicatii mobile detinute de Samsung. Totul este un contraatac al companiei asitice care lunile trecute a actionat Apple in judecata atat in Franta cat si in Marea Britanie insa care pana acum a avut parte de foarte putin succes in a bloca vanzarile vreunui iDevice.

Samsung Electronics Co. accused Apple Inc. of patent infringement in Australia, adding to multiple lawsuits across at least four continents involving the two companies’ dispute over smartphone technology. The cross claim filed with the Federal Court of Australia alleges Apple’s iPhone and iPad infringe seven patents related to wireless communications standards, Samsung said in an e-mail today. It also seeks to invalidate and revoke Apple patents that have been asserted against Samsung’s Galaxy phones and tablets.

     Pana acum aceasta disputa legala dintre Apple si Samsung a adus victorii doar in tabara companiei din Cupertino. Apple a reusit sa blocheze vanzarile Samsung Galaxy Tab 10.1 in Germania si a decis sa renunte la parteneriatul cu Samsung in ceea ce priveste producerea de procesoare pentru iPad 3, iPhone 6, etc. Din pacate pentru Samsung, pierderea contractelor cu Apple va genera pierderi foarte mari, pierderi pe care vanzarile de terminale din seria Galaxy nu le vor putea acoperi anual. Pentru Samsung aceasta batalie se va dovedi a fi extrem de “paguboasa” pentru ca Apple platea anual 7 miliarde de dolari pe contrecte cu gigantul asiatic insa suma respectiva se va reduce considerabil de indata ce Apple va muta productia de procesoare la TSMC.