Samsung actioneaza Apple in judecata in Australia

    Dupa blocarea vanzarilor tabletei Samsung Galaxy Tab 10.1 in Germania, compania asiatica incepe sa “ia taurul de coarne” si actioneaza in judecata compania Apple in Australia, tara in care deocamdata nu isi vinde tableta. Procesul are in prim-plan iDevice-urile companiei din Cupertino care aparent incalca nu mai putin de 7 brevete de inventie ce au legatura cu tehnologii de telecomunicatii mobile detinute de Samsung. Totul este un contraatac al companiei asitice care lunile trecute a actionat Apple in judecata atat in Franta cat si in Marea Britanie insa care pana acum a avut parte de foarte putin succes in a bloca vanzarile vreunui iDevice.

Samsung Electronics Co. accused Apple Inc. of patent infringement in Australia, adding to multiple lawsuits across at least four continents involving the two companies’ dispute over smartphone technology. The cross claim filed with the Federal Court of Australia alleges Apple’s iPhone and iPad infringe seven patents related to wireless communications standards, Samsung said in an e-mail today. It also seeks to invalidate and revoke Apple patents that have been asserted against Samsung’s Galaxy phones and tablets.

     Pana acum aceasta disputa legala dintre Apple si Samsung a adus victorii doar in tabara companiei din Cupertino. Apple a reusit sa blocheze vanzarile Samsung Galaxy Tab 10.1 in Germania si a decis sa renunte la parteneriatul cu Samsung in ceea ce priveste producerea de procesoare pentru iPad 3, iPhone 6, etc. Din pacate pentru Samsung, pierderea contractelor cu Apple va genera pierderi foarte mari, pierderi pe care vanzarile de terminale din seria Galaxy nu le vor putea acoperi anual. Pentru Samsung aceasta batalie se va dovedi a fi extrem de “paguboasa” pentru ca Apple platea anual 7 miliarde de dolari pe contrecte cu gigantul asiatic insa suma respectiva se va reduce considerabil de indata ce Apple va muta productia de procesoare la TSMC.

8 COMENTARII

  1. Curios e ca nici un fan SGS nu spune nimic cand e vorba sa dea Samsung in judecata pe Apple (tace ca porcu in dovleci) In schimb cand e vorba de Apple…

  2. Procesele astea nu sunt bune pentru cumparatori. Nu stiu de ce se bucura unii cand vad procese. Procesele astea se traduc in costuri mai mari de productie, preturi mai mari ale telefoanelor si in final companiile de telefonie mobila vor fi nevoite sa suporte aceste preturi si or sa ne oblige sa facem abonamente mai scumpe pentru aceleasi servicii.

  3. si eu sper sa-si reglementeze treburile astea cu procesele,nu aduce nici un beneficiu utilizatorilor finali,fiecare sa-si urmeze calea pe care s-a axat,iar cei de la Samsung sa nu mai traga cu ochiul in curtea vecinului,valabil si pt celelalte firme/companii…

  4. @miahaifoto: foarte inteligent comentariu … si complet pe langa subiect

    oare cand se vor termina … acum asteptam ca apple sa-i dea in judecata in … si apoi samsung sa-i dea in judecata in …

  5. Faptul ca Apple nu va mai colabora cu Samsung nu inseamna neaparat preturi mai mari pt consumatorul final. Poate ca noul colaborator va oferi calitate mai buna in conditii mai avantajoase.
    Nu ne ramane decat sa asteptam aparitia iPhone 6.