Apple inlocuieste Samsung cu TSMC pentru productia de procesoare destinate iDevice-urilor

    Dupa luni intregi de dispute legale si blocarea vanzarilor Samsung Galaxy Tab 10.1, iata ca Apple a reusit in sfarsit sa incheie un contract cu TSMC pentru producerea de procesoare destinate iDevice-urilor. TSMC sau Taiwan Semiconductor Manufacturing Company este unul dintre cei mai mari producatori de semiconductori din lume si Apple pare sa fie hotarata sa produca, chip-urile A6 si A7 cu ajutorul lor. TSMC va produce procesoare utilizand tehnologii de 28/20nm iar primele unitati ar trebui sa fie disponibile in prima parte a anului 2012 cand iPad 3 este asteptata pe piata.

Apple has recently signed a foundry partnership agreement with Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), industry sources have claimed. Under the terms of the agreement, TSMC will apply its 28nm and 20nm process technologies to produce Apple’s next-generation CPUs, according to the sources. TSMC is believed to have quietly secured Apple’s contract, and even succeeded in extending the deal to cover the manufacture for the A6′s successor, the sources said.

     Chiar si cu acest contract, Apple nu pare sa fie dispusa sa renunte de tot la compania Samsung cu care va produce o parte dintre chip-urile A6 pentru iPad 3 insa multe se pot schimba in cateva luni. Decizia de a renunta macar in parte la Samsung este perfect logica avand in vedere ca bataliile legale dintre cele 2 companii vor afecta cu siguranta relatiile profesionale dintre ele. Samsung a produs componente foarte bune pentru iDevice-urile celor de la Apple, acum ramane de vazut daca TSMC va fi capabila de aceleasi performante si utilizatorii sunt cei pe care se testeaza totul.

9 COMENTARII

  1. Chiar dacă mai produce câteva firimituri pe perioada tranziției spre TSMC, Samsung își va lua în curând adio de la sursa de inspirație pe care au reprezentat-o până acum procesoarele Apple și cu asta s-a lămurit și așa-zisa “dependență” Apple față de piesele de la Samsung. Cum e logic să fie, firmele mari nu sunt dependente de furnizori, pe care îi vor înlocui lejer atunci când va fi nevoie. Acum să vedem dacă Samsung găsește o altă sursă de inspirație pentru procesoarele proprii, sau rămâne în urmă cu evoluția tehnologiei!

  2. treaba asta se va intimpla abia de la anu’ incolo,deci nu vor mai pupa sa vada procesoarele A7 si ce va mai urma dar de A6 tot se vor bucura…:)))…si apoi capacul si se ia lumina inspiratiei..:)))

  3. Ieri am citit undeva ca un fost director samsung, a recunoscut in instanta ca a oferit informatii confidentiale despre iPad (despre ecran, componente, etc). Deci foarte seriosi.

    Mi se pare normal sa renunte la colaborare. Samsung stie din start ce procesor si ecran are iPAd (sigur primesc si prototipuri).

  4. @tigris: samsung produce procesoare mai performante

    si sper ca apple sa nu aiba aceeasi probleme cu tsmc, precum au avut cei de la amd, cu procesoarele produse de tsmc ptr placile video, care au avut o rata de defectare de 60%

  5. sa fie intr-un ceas bun,,desi cred ca Samsung inca ramane in topul marilor producatori de hdd foarte bune si procuri..sa nu mai zic de tv si alte bunuri.
    la telefoane am avut numai belele (fac referire la telefoanele cu slide-uri) care se stricau foarte repede..
    ei sunt probabil dupa chinezi la copieri,,dar macar fac ceva de calitate,,nu ma mir de ce marul ii ataca si fac presiuni ,,sa mai lase di preturile la componente,,,as fi facut la fel (cum procedeaza samsung),,,cauta-ti alt furnizor,,piata e mare si alegerea e a ta.,,
    uitindu-ma la istoria samsung vad ca au inceput de jos si ei,,producatori de componente,,ajungand si mari producatori de tv (in primul rind) ,,

  6. Apropo, Samsung produce si nave maritime/petroliere, si este unul dintre cei mai mari producatori din industrie, ocupand locul 3, si locul 2 in Coreea de Sud, dupa Hyundai… Cel putin asa era cand lucram la santierul naval din Mangalia “Daewoo Mangalia Heavy Industries”, in 2007…