Saurik vorbeste despre jailbreak, Cydia pentru Mac OS X si viitor

    Saurik este omul caruia trebuie sa ii multumim ca avem inca posibilitatea de a face jailbreak pentru terminalele noastre si omul caruia trebuie sa ii multumim ca inca exista nenumarate tweak-uri si aplicatii pentru aceleasi dispozitive. El a fost prezent ieri la MyGreatFest si a vorbit putin despre Cydia, Cydia pentru Mac OS X, Apple si starea in care se afla jailbreak-ul in momentul de fata. Pentru inceput el sustine ca nu a fost contactat vreodata de Apple si crede ca in momentul de fata compania din Cupertino se comporta ca si cum el nu ar exista, lucru de altfel foarte posibil avand in vedere atitudinea Apple de-a lungul anilor.

    In ceea ce priveste situatia jailbreak-ului, saurik sustine ca el nu lucreaza vreodata la dezvoltarea unei solutii de jailbreak, o testeaza inainte de lansare dar nu stie cand sunt ele efectiv lansate. El sustine in continuare ca intre 6 – 12% dintre iDevice-uri sunt jailbroken, cifra scazand la 6% de fiecare data cand apare o noua versiune a iOS. Mai departe el vorbeste despre Cydia pentru Mac OS X care va fi disponibila in viitor insa deocamdata exista foarte multe probleme in dezvoltarea ei. O aplicatie Cydia pentru Mac OS X ne-ar permite sa instalam aplicatii si tweak-uri pentru Mac-urile noastre la fel ca in cazul iOS insa cu mult mai putine batai de cap.

     In final saurik sustine ca 1 din 70 de jailbreakeri cumpara un tweak din Cydia deci nivelul de piratare al tweak-urilor si aplicatiilor ramane in continuare extrem de mare si nu exista nici o solutie de a il stopa. Desigur ca nici nu va exista vreodata vreuna avand in vedere ca fenomenul acesta este imposibil de stopat si nu, nu conteaza in ce tara te afli.

      Cam atat de la saurik despre Cydia si jailbreak, acum asteptam sa vedem cand va fi disponibil oficial iOS 5.

4 COMENTARII

  1. Pai jailbreak-ul nu e furt? Sa fim seriosi! E legal, insa 99% au Cydia pentru ca furnizează mijloace de instalare ale apps-urilor .ipa = piratate. Cei 1% ramasi nu recunosc – ipocritii… Si deci asa? hotii tot de hoti se tem…
    Eu am jailbreak! Recunosc! Asta e! Sunt hot! Cam ca si bisnitarii aia care stau in garsoniere in chirie si au Q7 parcat in fata blocului… 🙂