Apelurile FaceTime sunt criptate numai pe anumite conexiuni

     In anul 2010 Apple lansa pentru prima oara serviciul FaceTime care permitea posesorilor de iPhone 4 sa faca apeluri video folosind o conexiune de internet. La scurt timp Apple a lansat si iPod Touch 4G, dispozitiv echipat cu camera frontala exact ca iPhone 4 iar numarul dispozitivelor compatibile cu FaceTime crestea considerabil. In martie 2011 iPad 2 s-a alaturat suite de dispozitive compatibile si acum FaceTime este utilizat de zeci de milioane de posesori de iDevice-uri din lumea intreaga, insa oare cat de sigura este o conversatie video facuta prin FaceTime? Conform celor de la Apple, orice conversatie facuta prin FaceTime este criptata insa numai daca suntem conectati la o retea Wi-Fi prin protocolul de securitate WPA2 Enterprise.

Pad supports WPA2 Enterprise to provide authenticated access to your enterprise wireless network. WPA2 Enterprise uses 128-bit AES encryption, giving users the highest level of assurance that their data will remain protected when they send and receive communications over a Wi-Fi network connection.

In addition to your existing infrastructure each FaceTime session is encrypted end to end with unique session keys. Apple creates a unique ID for each FaceTime user, ensuring FaceTime calls are routed and connected properly.

       Apple sustine ca acest tip de conexiuni au parte de criptare la ambii utilizatori insa desigur ca apelul trebuie facut de catre utilizatori conectati la acelasi tip de retea Wi-Fi. Din pacate conexiunile la retele Wi-Fi folosind protocolul WEP nu au parte de criptare si teoretic ar putea fi interceptate si “sparte” de persoane care ar avea la dispozitie tehnologia necesara pentru efectuarea acestui lucru. Pentru Apple problema este minora avand in vedere ca interceptarea unui apel FaceTime se face foarte greu si teoretic prea putine persoane ar fi interesate sa faca un asemenea lucru. Totusi, daca va intereseaza sa tineti sesiunile video departe de ochii oricui, utilizati protocolul de securitate WPA 2 Enterprise in timpul sesiunilor FaceTime.

      In cazul in care va intrebati, apelurile FaceTime facute prin 3G nu au parte de criptare.

7 COMENTARII

  1. Mersi. O sa incerc sa vad cum merge. mare nevoie nu am de el ca nu prea am cu cine sa vb cu apel video, dar vreau sa incerc cum merge….

  2. facetime e cam inutil … ma refer ca daca ai iPhone, nu prea ai cu cine vb pe facetime… si marele “dezavantaj” este acela ca merge doar pe produsele Apple … exista pt celelalte alternativa Skype care merge pe majoritatea smartphonurilor …

  3. Salut!De putin timp am sesizat ca nu mai pot primii si efectua apeluri FaceTime cu o versiune iOS 6 de pe un i5.Am tot testat între diferite iPhone cu iOS 7 si am aceeași problema…suna se conectează si cand trebuie sa apară apelul video se deconecteaza..Va rog dacă aveți idee depre ce este vb aștept un răspuns.