Unul din 10 copii din Marea Britanie detine un iPhone

    In Marea Britanie terminalele iPhone sunt extrem de populare si cifrele de vanzari sunt secondate de studii care releva cat de multi britanici utilizeaza terminalele celor de la Apple. Un studiu recent desfasurat la cererea unei companii care se ocupa cu dezvoltatarea de software de securitate a dezvaluit ca unul din 10 copii din Marea Britanie cu varsta de pana in 10 ani are un terminal iPhone. In ceea ce priveste tableta celor de la Apple cifrele sunt putin diferite deoarece unul din 20 de copii cu varsta cuprinsa intre 5 si 10 ani detine o tableta iPad pe care o utilizeaza zilnic.

A survey commissioned by a security app developer that polled parents in the U.K. has revealed surprising attitudes about children and access to technology and the internet. The study focused on primary-school children (ages 5-10) and found that one in 10 kids under the age of 10 years old already owns their own iPhone. One in 20 have their own iPad, and one in 10 children in the survey had a social networking account — despite the age limit of MySpace and Facebook being 13.

     Cifrele releva varsa frageda la care tinerii iau contact cu tehnologiile disponibile astazi dar si usurinta cu care poate fi utilizat un sistem de operare. iOS-ul este recunoscut ca fiind unul dintre cele mai intuitive sisteme de operare disponibile pe piata la ora actuala, iDevice-urile fiind preferate pentru persoane in varsta si chiar copii in detrimentul altor paltforme mobile sau desktop. Daca un studiu asemanator ar fi derulat si pentru platforma Android rezultatele ar fi cel mai probabil asemanatoare avand in vedere ca platforma celor de la Google a depasit cu putin iOS-ul in Europa.

     In concluzie, chiar si copiii cu varste intre 5 – 10 ani au acces la iDevice-uri, un lucru nu chiar atat de bun as spune eu.