Prima Pagina Apple Stocul initial de terminale iPhone 5 ar putea fi redus din cauza...

Stocul initial de terminale iPhone 5 ar putea fi redus din cauza unui defect aparut in procesul de productie

    Saptamanile trecute ni se spunea ca Foxconn produce aproximativ 150.000 de terminale iPhone 5 pe zi pentru Apple, o cifra credibila in conditiile in care compania asiatica ar avea la dispozitie stocuri suficiente de componente pentru productie. De atunci si pana acum acea cifra ar fi scazut din cauza unui defect aparut in procesul de fabricatie al panourilor touch furnizate de catre compania Wintek catre Foxconn. Wintek este unul dintre cei mai importanti parteneri ai Apple si ar fi primit o comanda pentru cateva milioane de panouri touch destinate terminalelor iPhone 5 insa se pare ca de la inceput exista probleme pe linia de productie.

A defect has presented in some iPhone 5 touch panels produced by Wintek which may affect the ability to meet initial shipment targets for the launch which is expected in October, according to iPhone supply chain makers. In response, Wintek simply indicated that all of its products are being delivered on schedule. The defect, “delayed bubble”, is difficult to avoid during panel production, particularly when the defect is not detected during the process of laminating touch panels, and only later found during assembly, the sources said. Since the manufacturing process of touch panels used in iPhone 5 is of the same as that for iPhone 4, Wintek is expected to remedy the defect quickly, the sources indicated.

     Problema cu defectul aparut in procesul de productie al noului terminal sta in faptul ca el a fost descoperit abia in faza de asamblare a ecranelor deci destul de tarziu dar teoretic cei de la Wintek ar trebui sa rezolve destul de rapid problemele. Pana una alta se pare ca Apple ar putea avea probleme in a satisface, cererea de pe piata dar asta deja nu mai este o noutate avand in vedere ca incepand cu tableta iPad fiecare iDevice important a fost greu de gasit in primele luni dupa lansare. Daca intentionati sa achizitionati un iPhone la lansare va sfatuiesc sa va inarmati cu rabdare deoarece va fi destul de greu de gasit.

 • KFF

  Iar stiri cu “ar putea” ?

  Ce urasc eu zvonurile astea ….

 • Lasa ca scapi de ele cand vine lansarea. Sau ai putea sa gasesti un inginer al Apple, sa ii furi terminalul si sa prezinti lumii intregi ceva sigur.

 • Cristi

  E clar iar se amana lansarea….

 • Tigris Regalis

  Să înceapă isteria, că zvonurile cu penuria sunt deja lansate – așteptăm semnul de start din așteptata prezentare a Apple!

 • Sa spunem ca de trolli precum Puia nu avem nevoie.

 • Aurelian

  Se repeta istoria de la iphone 4: probleme la lansare din cauza defectiunilor la antena. Cred ca incepe sa se cunoasca ca apple a renuntat la parteneriatul cu samsung. Am sentimentul ca nu o sa fie un iphone atat de “revolutionar” pe cat se anunta.

 • Aurelian

  Ar fi bine sa fie ceva de iphone-ul asta. Daca nu,eu cred ca o sa aibe probleme serioase cu galaxy note. Eu sunt pasionat de apple si am avut fiecare iphone dar daca asta pe care il scoate acum este un fel de 3gs pentru modelul 3g atunci ori o sa raman cu iphone-uleu 4 ori o sa trec la galaxy note.

 • Alex

  Apple nu risca .. Cu sa faca asta !!! Pai cu s2 treaba e rezolvata dar cu s3 .. Nu pot face asta ..sunt ei chitrosi dar nu prosti …

 • KFF

  Ce va place sa va dati cu parerea in necunostiinta de cauza , ca niste oameni mari .

  De fapt romanul e campion la datul cu parerea , de la agronomie la astronomie , trecand prin iPhone , un produs banal in Romania , cunoscut de zeci de ani .

 • edy

  Bine ca macar si-au dat seama de problema in procesul de fabricare si nu l-au lansat cu probleme cum au facut anul trecut cu iphone 4.

 • cal3star

  @KFF ai mare dreptate la datul cu parerea

 • Doc

  Si uite cum Apple pune lumea la gandit, sa fixeze bine numele pe scoarta, sa creeze animozitati, etc. Marketing adevarat, a prins si la romani, fiecare isi da cu parerea ingrijorati dar nimeni nu vede ca la fiecare lansare erau zeci de zvonuri in circulatie, telefoane uitate prin baruri, etc.

 • OneCosmin

  Sper sa fie conferinta in data de 4, deja ii prea lunga asteptarea…

 • Sunny

  Din toata treaba reiese ca vor fi 2 telefoane (4s si 5) insa nu inteleg cum 4s ar putea avea specificatii gen 8MP,A5. Atunci iphone 5 ce specificatii va mai avea!? Cu totii traim intr-o mare confuzie zic eu, in ceea ce priveste Apple. Sper sa ne eliberam cat de curand.