Stocul initial de terminale iPhone 5 ar putea fi redus din cauza unui defect aparut in procesul de productie

    Saptamanile trecute ni se spunea ca Foxconn produce aproximativ 150.000 de terminale iPhone 5 pe zi pentru Apple, o cifra credibila in conditiile in care compania asiatica ar avea la dispozitie stocuri suficiente de componente pentru productie. De atunci si pana acum acea cifra ar fi scazut din cauza unui defect aparut in procesul de fabricatie al panourilor touch furnizate de catre compania Wintek catre Foxconn. Wintek este unul dintre cei mai importanti parteneri ai Apple si ar fi primit o comanda pentru cateva milioane de panouri touch destinate terminalelor iPhone 5 insa se pare ca de la inceput exista probleme pe linia de productie.

A defect has presented in some iPhone 5 touch panels produced by Wintek which may affect the ability to meet initial shipment targets for the launch which is expected in October, according to iPhone supply chain makers. In response, Wintek simply indicated that all of its products are being delivered on schedule. The defect, “delayed bubble”, is difficult to avoid during panel production, particularly when the defect is not detected during the process of laminating touch panels, and only later found during assembly, the sources said. Since the manufacturing process of touch panels used in iPhone 5 is of the same as that for iPhone 4, Wintek is expected to remedy the defect quickly, the sources indicated.

     Problema cu defectul aparut in procesul de productie al noului terminal sta in faptul ca el a fost descoperit abia in faza de asamblare a ecranelor deci destul de tarziu dar teoretic cei de la Wintek ar trebui sa rezolve destul de rapid problemele. Pana una alta se pare ca Apple ar putea avea probleme in a satisface, cererea de pe piata dar asta deja nu mai este o noutate avand in vedere ca incepand cu tableta iPad fiecare iDevice important a fost greu de gasit in primele luni dupa lansare. Daca intentionati sa achizitionati un iPhone la lansare va sfatuiesc sa va inarmati cu rabdare deoarece va fi destul de greu de gasit.