iDevice-urile si bateriile detasabile

    Inca de la lansarea primului model al iPhone a existat o problema care pentru unii s-a dovedit a fi  hotaratoare in decizia de a achizitiona un terminal: posibilitatea de a schimba bateria. Nici un iDevice al companiei Apple nu permite schimbarea bateriei de catre utilizator decat prin desfacerea produsului si anularea garantiei. Aceasta este o masura de siguranta pe care Apple a implementat-o pentru a impiedica utilizatorii sa desfaca terminalele, sa umble in ele, sa le strice si apoi sa le returneze pentru a fi schimbate.

     Pentru mine acest aspect este lipsit de importanta deoarece avand 3 terminale iPhone nu am simtit vreodata nevoia sa schimba bateria vreunuia. iPhone 3GS-ul care are 2 ani de zile se tine destul de bine in ceea ce priveste autonomia, ea nu este la fel de buna ca in prima zi dar totusi nu este indeajuns de slaba incat sa impuna schimbarea bateriei. La iPhone 4 situatia este identica si nu am simtit vreodata nevoia sa le reprosez celor de la Apple faptul ca in locul unei carcase detasabile au pus una fixata cu suruburi care nu poate fi deschisa prea usor.

     Cat a contat pentru voi acest aspect in achizitionarea unui iDevice si ati dori sa aveti posibilitatea de a schimba bateria dispozitivului vostru?