Flashback – un nou tip de malware care afecteaza posesorii de Mac-uri

    Acum cateva saptamani va spuneam ca un nou tip de troian facut sa semene cu meniul de instalare al flash player-ului celor de la Adobe afecteaza posesorii de Mac-uri. Ei bine iata ca acum a aparut un al doilea troian care face exact acelasi lucru si este cunoscut sub denumirea de flashback. Compania de securitate Intego a anuntat astazi utilizatorii despre existenta acestui nou tip de troian care practic pacaleste utilizatorii care cred ca instaleaza flash player-ul companiei Adobe cand in realitate instaleaza un troian care trimite catre un server informatii din Mac-ul nostru dar deocamdata nu a fost descoperita adevarata sa functionalitate.

Intego reported that the Flashback malware is available on some sites that offer a link or icon to install Flash Player; Lion users may be vulnerable to the scam because the operating system doesn’t automatically include Flash. If users do click on the malicious link in Safari—launching the Mac OS X Installer—the software deactivates some security code, then deletes the original installation package. The malware then sends information about the infected Mac back to a remote server. Intego analysts are still investigating Flashback’s purposes.

     Partea buna este ca utilizatorii se pot foarte usor proteja impotriva acestui gend e malware prin simpla evitare a descarcarii programelor de instalare de pe diverse site-uri de pe internet. Daca doriti sa instalati flash player pentru Adobe atunci vizitati Adobe.com de unde puteti descarca versiunile reale ale programelor companiei Adobe si puteti fi siguri ca nu veti fi infectati de absolut nimic.