iTunes Music Store ar putea fi lansat in Romania luna viitoare

    Conform unui ziar polonez, Apple ar intentiona sa lanseze serviciul iTunes Music Store in 10 tari ale Uniunii Europene in cursul lunii viitoare, Romania putand fi una dintre ele. In momentul de fata doar 12 tari din UE nu ofera acest serviciu si ele sunt : Bulgaria, Cipru, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Malta, Polonia, Romania, Slovacia si Slovenia. Dintre acestea, Cipru si Malta ar putea fi tarile care vor ramane in continuare fara magazinul de muzica al companiei Apple insa Bulgaria si Romania le-ar putea lua locul fara probleme.

    Romania are in momentul de fata doar un iTunes App Store insa impreuna cu Polonia formeaza singurele 2 tari din lista de mai sus care au o populatie mai mare de 20 de milioane de locuitori ceea ce ar oferi un avantaj substantial companiei Apple. Desigur ca la noi exista problema piratarii si in domeniul muzical de ani de zile exista probleme cu respectarea drepturilor de autor insa poate Apple si-a facut curaj si va “ataca” piata din Romania cu un iTunes Music Store. Luna viitoare ar trebui sa aflam daca acest zvon este veridic sau nu, insa cat de interesati ati fi de lansarea unui asemenea magazin in Romania?

UPDATE: Conform noilor termeni si conditii din App Store se pare ca vom avea iTunes Music Store in Romania, dovada o gasiti aici.

40 COMENTARII

  1. Astept de mult sa fie disponibil in România. Poate o sa schimbe si la noi mentalitatea un pic cu privire la cumpăratul cantecelor.

  2. Se pregateste terenul pentru iTunes Match, care este in special dedicat celor care nu au muzica cumparata din iTunes Music Store si cred ca este o treaba extraordinara… atat pentru Apple cat si pentru noi… abia astept!

  3. Aparitia music store in Romania este legata direct de problema drepturilor de licentiere cu companiile romanesti. Ar trebui ca licentiatorii externi sa fi renegociat contractele cu vanzatorii interni romani, deoarece unii aveau exclusivitate si apoi Apple sa fi primit si ei o felie prin acordul global semnat parca, anul trecut.
    Daca serviciul nu va aparea in Romania va fi inca o dovada ca nu contam. Stii cum se zicea multi…da’ prosti.

  4. Aștept de mult timp asta 🙂

    Doar o întrebare . Contentul din music store este diferit in fiecare țară ca la app store ?

  5. Nu cred ca va aparea iTunes Music Store romanesc. Nici o casa de discuri sau de productie romaneasca nu a sifonat nimic pana acum si nu cred ca secretul ar putea fi tinut cu atata strasnicie la noi. Chestia asta nu se poate realiza daca vrea numai Apple.

  6. Ar fi interesant! Dar se orientraza si ei pe tarile unde pirateria e mai scazuta si se cumpara muzica. Si daca vor fi manele asta e , o lume libera fara discriminare si rasism! Desi fac si eu parte din cei 1 %carora nu le plac manelele! Si apropo, in Vodafone Live Spania gasesti de ani buni destule manele si nunumai! Deci alti stiu sa faca bani cu muzica noastra si cu legenda lui dracula numai noi nu!

  7. Nu cred ca vom vedea iTunes Match prea curand la noi, nici in tarile importante din UE nu a fost lansat. Ar fi chiar un miracol sa lanseze Music Store dar sa nu ne facem sperante desarte.

  8. @zaone eu am citit titlul gresit,credeam ca te referi la iTunes Match.
    iTunes Music Store ar fi un lucru extraordinar sa apara la noi 🙂

  9. Ar fi timpul sa putem cumpara si noi chiar daca nu ar fi muzica de la noi si filme, un pas inainte oricum, sa speram ca vom avea aceasta posibilitate.

  10. Ce-am innebunit sa mai dau bani si pe muzica, cand o pot descarca de pe net gratis?
    De ce as face asta…
    Este o treaba buna pentru cei care vor sa detina albume intregi si sa le plateasca dar sincer, pentru mine nu cred ca ar fi o realizare prea mare sa am acces la iTunes music store.

  11. nu stiu daca ar avea vreun succes itunes music store la noi ………. dar mai stii ,poate toata lumea vrea sa cumpere melodii online si asta asteptau de mult (greu de crezut totusi) ……

  12. Este vorba ca poti lua o melodie care iti place de pe un album la o calitate audio foarte buna. Si acum cu serviciul iCloud le poti transfera usor pe toate iDevice-urile tale.

  13. @Radumilan depinde cat de repede ar aparea melodia in itunes store de la lansarea ei da catre artist …daca dureaza prea mult ,o gasesti pe net gratis si la calitate buna

  14. Da… Ai dreptate, calitatea audio este foarte buna dar cred ca o poti gasi si altundeva la fel
    Oricum daca e vorba doar despre o singura melodie e ok dar nu cred ca ar fi doar una singura… Se aduna si in final ajungi sa dai o groaza de bani.
    Cat despre serviciul iCloud, nu mi se pare cine stie ce. Ma rog, e o inovatie binevenita pentru progresul tehnologic dar sa aiba cei de la Apple acces la toate datele mele personale, la fisierele din iPad si alte documente mi se pare prea de tot. Cred ca nimeni nu detine secrete de stat pe idevice-uri dar totusi parca nu m-as simti bine sa vada ei tot ce am eu pe terminal.

  15. Ar fi foarte tare….eu imi cumpar muzică din music store usa….dar ar fi bine daca s-ar deschide si in romania…..sper sa fie inclusa si romania in acea lista…daca exista…

  16. Doamne de când vroiam să dau 1 euro pe un mp3…este visul meu…sper să fie È™i ringtonuri de 50 de cenÈ›i să nu rămân cu mărunt prin buzunar. ÃŽntr-o È›ara în care de sus în jos fură toată lumea cu mici excepÈ›ii, cred că iTunes music store va avea un real succes

  17. nu stiu daca pt apple are vreun avantaj lansrea itunes music store in romania …….. cate persoane ar cumpara muzica de acolo ?

  18. Tocmai am acceptat noile termene si conditii de cumparare in ITunes Store Romania, si era vorba de muzica si continut video! Poate nu am inteles eu bine… :))

  19. Manele sunt în iTunes de ani de zile (au fost primii artiști români incluși în catalog, cu mult înainte de Inna și alți). Cât despre negocierile dintre Apple, casele de discuri și asociațiile naționale de fonograme, trebuie să știți că acestea au început deja în 2009, cu sprijinul UE, și la acel moment Apple se arăta optimistă că va lansa iTunes până în 2010 în România. Probabil negocierile au fost mai complicate decât s-a crezut inițial dar este perfect fezabil ca Apple să lanseze zilele acestea iTunes Store în România. Am înțeles că deja în magazinele din țările nordice au început să fie adăugate filme (până acum în Danemarca, Suedia, Norvegia se vindea doar muzică), probabil zilele următoare va urma și România (nu știu dacă ați obsevat, dar noii termeni se referă și la arendarea de filme).

    În altă ordine de idei, Apple a lansat tot zilele astea magazine online (Apple Store, nu iTunes Store) în țările din grupul de la Vișegrad.

  20. A aparut un update la Terms of Service astazi si dupa ce il accepti vezi si tab-uri Music si Audiobooks in iTunes Store… Apar la Music albume si piese, dar nu se poate da click pe ele inca. Sper ca asta inseamna ca peste cateva zile se va putea cumpara muzica!!