Prima Pagina Apple Video: Posibil prototip al iPhone 5 cu chip A5 modificat

Video: Posibil prototip al iPhone 5 cu chip A5 modificat

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DNXYCLZfS5o[/youtube]

    Clipul video de mai sus a fost facut de o persoana care sustine ca are un prototip al iPhone 5 in posesie si in el demonstreaza ca noul dispozitiv ar trebui sa aiba chip-ul A5 al tabletei iPad 2 dar usor modificat. El acceseaza un meniu dedicat inginerilor care testeaza terminalele celor de la Apple iar acolo el face, ceea ce pare a fi o schimbare a chip-ului grafic utilizat de catre terminal. SGX 535 este chip-ul grafic al iPhone 4 iar SGX 545 este un chip grafic nou diferit de cel al tabletei iPad 2, insa un chip grafic, capabil sa ruleze Direct X 10.1 fara probleme si teoretic la fel de puternic precum cel din iPad 2. Tableta celor de la Apple are un chip grafic PowerVR SGX 543MP2 deci teoretic cel din iPhone 5 ar trebui sa fie un model mai noi si mai bun.

   Terminalul din video arata exact precum iPhone 4 si ar putea fi ori noul iPhone 4S/5 ori un prototip care are componentele interne ale iPhone 4S/5 dar carcasa exterioara a unui iPhone 4. S-a zvonit ca asa ar testa Apple noile componente ale terminalului sau deci teoretic filmul ar putea fi valid sau o mare pacaleala. Avand in vedere ca toate zvonurile dau de inteles ca vom vedea in noul iPhone chip-ul A5 din iPad 2, clipul de mai sus ar trebui doar sa reconfirme acest lucru.

 • Claudiu

  Deci s-ar putea sa nu aiba GPU dual core cum e in iPad. Ar fi de inteles totusi daca nu ar mari si rezolutia ecranului in noul iPhone.

 • @Claudiu GPU este chipul grafic. La el se face referire in articolul asta. CPU-ul din chipul A5 este Dual-Core, la fel ca la iPad 2.

 • Claudiu

  Stiu asta, la el ma refeream. PowerVR SGX 543MP2 este dual core. 545 este single.

 • Soulyd

  @Caludiu acela este chipul grafic, nu procesorul, procesorul este A5 care este dual core, A4 este single-core din iphone 4. Videoul este o mare pacaleala, ori este prototipul iphoneului ieftin…

 • catanzaro27

  E un i4 normal, s-a scris… speculati degeaba.

 • Iti dai seama ca iPhone 5 va arata exact la fel in partea din fata si va avea acelasi meniu, nu?

 • catanzaro27

  Da, vezi ce cred pod2g si altii despre “iPhone 5” de anul asta.

 • anonimous

  Vpn ar putea avea legatura cu “let’s talk iphone”

 • oakyz

  Parerea mea, Vrajeala. La modul si conditiile in care se dau device`urile pentru teste, etc nu avea cum sa ajunga vreun oarecare sa faca filmulete cu noul iPhone 4s/5. Ce arata el acolo putea sa fie un tweak care sa afiseze un meniu+2 valori+un refresh la screen.

 • Pingback: iPhone 5 listat in sistemul intern al companiei Apple()

 • Pingback: Video: iPhone 5 si noul sau chip grafic diferit de cel al iPad 2()