Asteptati-va la o prezentare, nu la o lansare

   Am observat in aceasta seara ca exista o confuzie foarte mare in legatura cu actiunile de maine ale companiei Apple si vreau prin acest articol sa clarific lucrurile astfel incat toti sa stiti la ce sa va asteptati de la conferinta de maine. Incep prin a va spune ca maine Apple va PREZENTA doar produsele sale dar nu le va si lansa in magazine. Apple niciodata nu a lansat un terminal iPhone sau tableta iPad in magazine imediat dupa prezentarea produsului intr-o conferinta. Cuvintele cheie aici sunt PREZENTAREA care presupune doar a arata lumii produsul si LANSAREA care presupune oferirea in magazine.

   Maine Apple va PREZENTA noile produse insa ele NU vor fi disponibile in magazine imediat iar LANSAREA efectiva in magazine va avea loc cateva zile/saptamani mai tarziu. Nici un zvon aparut pana acum nu a sustinut ca Apple va lansa noile terminale iPhone in cadrul conferintei de maine pentru ca niciodata nu s-a intamplat acest lucru si maine nu cred ca lucrurile vor fi diferite. Maine vom asista la o simpla PREZENTARE a produselor atat in cadrul conferintei cat si mai tarziu pe site-ul Apple iar LANSAREA oficiala in magazine va avea loc mai tarziu.

   Pe ce imi bazez afirmatiile de mai sus? Pe istoria companiei Apple si pe faptul ca iOS 5 nu poate fi lansat public inainte ca dezvoltatorii sa aiba ocazia de a isi actualiza aplicatia pentru el. Apple a modificat foarte multe in iOS 5 dar lucrurile cu adevarat importante le va prezenta abia maine iar dezvoltatorii vor primi abia atunci informatii complete despre API-urile disponibile in noul sistem de operare si toate modificarile facute. Fara iOS 5 public nu poate fi lansat nici iPhone 4S/5 deci lansarea va avea loc abia dupa publicarea iOS 5 care va avea loc la cateva saptamani dupa prezentarea de maine. Tot maine este foarte posibil ca iOS 5 GM sa fie lansat si minim 9 zile de maine ar putea avea loc lansarea publica a iOS 5.

    Acestea fiind spuse, maine vom vedea produsele iar de cumparat le vom cumpara mai tarziu.

17 COMENTARII

  1. nici nu credeam ca va fi lansat prezentat cum a fost de fiecare data ios 5 poate dar nu cred il mai tin si pe ala vreo cateva zile sau poate lanseaza gm ul maine si peste vreo cateva zile ni l da si noua

  2. Buna lamurire pentruca multi confunda din prea mult entuziasm merele cu perele ! Important va fi cu adevarat, cu ce ne vor prezenta si surprinde daca e posibil !

  3. nu cred ca era cineva cine credea ca produsele prezentate la conferinta vor fi valabile pentru comanda/in magazine chiar dupa conferinta…. Eu de aceea astept conferinta sa vad ce va fi lansat in viitor-ul apropiat ( pe data de 24/25 dupa unele zvonuri ) si ce functii noi va aduce iOS 5 pe deviceurile mai vechi ale Apple ( iphone 3g/3gs/4 ) si care va fi diferenta intre i4 si noul iPhone

  4. Apropo de itune store movie and tv… treaba asta e valabila si la music…

    Romanasi nostrii rup torrentele in doua…o gramada de siteuri romanesti de filesharing…
    Lansarea itunestore music,movie,tv…e mai mult formala…ca de cumparat,in Romania nu vad cum se va intampla treaba asta in viitorul apropiat…prea-prea putin, din pacate.

  5. iOS 5 nu va fi disponibil pe 3G (acesta nu va mai primi update-uri), telefoanele pe care va rula sunt 3GS ,4, 4S/5 . Din cate am inteles, intre 3GS si 4 nu sunt foarte mari diferente la functiile disponibile, iar despre performante nu stiu ce sa spun…

  6. “Cuvintele cheie aici sunt PREZENTAREA care presupune doar a arata lumii produsul”

    Era minunat daca era asa, doar ca ei se rezuma la Prezentarea unui grup restrans care participa la conferinta respectiva (cuvantul cheie aici este, RESTRANS).

    Nu inteleg care este scopul unei prezentari daca nu este televizata si mai ales cand este vorba de niste produse Apple… Pana la urma tot NOI, cumparatorii trebuie sa vedem despre ce este vorba si nu cei 50-100 persoane prezente in sala respectiva, o politica pe care nu o inteleg deloc.

  7. Oakyz s-a asteptat atita timp,cred ca se mai merita sa se astepte pina maine seara sa vedem momentul adevarului si cu transmisia si cu viitoarele produse…e chestie de rabdare si asa nu se v-a lansa nimic de acum in 2 saptamini…

  8. Phil@ Eu deja mi-am cumparat tonuri de apel si 2 albume de muzica rom. Cu toate ca le aveam trase la o calitate indoielnica, am vrut sa le am eu pale mele.
    Iar cu prezentarea eu personal astept ios5 cu modulul de notificari. Imi iubesc i4 nu cred ca i5 poate sa aiba un dizain mai frumos ca i4. Mai subtire si cu ecran mai mare, nu este cred ca este cel mai frumos dizain. Mi se pare mai cool cu cat e mai mic. Vrei mai mare, iti iei ipad.

  9. Confuzia intre lansare si prezentare este totala. Chiar acum am auzit la tv la stiri ca astazi pe seara se lanseaza mult asteptatul iph5, buimaceala romaneasca. “Lasa ca e mai bine sa zic eu primul chiar daca nu e asa” :)))