Asteptati-va la o prezentare, nu la o lansare

   Am observat in aceasta seara ca exista o confuzie foarte mare in legatura cu actiunile de maine ale companiei Apple si vreau prin acest articol sa clarific lucrurile astfel incat toti sa stiti la ce sa va asteptati de la conferinta de maine. Incep prin a va spune ca maine Apple va PREZENTA doar produsele sale dar nu le va si lansa in magazine. Apple niciodata nu a lansat un terminal iPhone sau tableta iPad in magazine imediat dupa prezentarea produsului intr-o conferinta. Cuvintele cheie aici sunt PREZENTAREA care presupune doar a arata lumii produsul si LANSAREA care presupune oferirea in magazine.

   Maine Apple va PREZENTA noile produse insa ele NU vor fi disponibile in magazine imediat iar LANSAREA efectiva in magazine va avea loc cateva zile/saptamani mai tarziu. Nici un zvon aparut pana acum nu a sustinut ca Apple va lansa noile terminale iPhone in cadrul conferintei de maine pentru ca niciodata nu s-a intamplat acest lucru si maine nu cred ca lucrurile vor fi diferite. Maine vom asista la o simpla PREZENTARE a produselor atat in cadrul conferintei cat si mai tarziu pe site-ul Apple iar LANSAREA oficiala in magazine va avea loc mai tarziu.

   Pe ce imi bazez afirmatiile de mai sus? Pe istoria companiei Apple si pe faptul ca iOS 5 nu poate fi lansat public inainte ca dezvoltatorii sa aiba ocazia de a isi actualiza aplicatia pentru el. Apple a modificat foarte multe in iOS 5 dar lucrurile cu adevarat importante le va prezenta abia maine iar dezvoltatorii vor primi abia atunci informatii complete despre API-urile disponibile in noul sistem de operare si toate modificarile facute. Fara iOS 5 public nu poate fi lansat nici iPhone 4S/5 deci lansarea va avea loc abia dupa publicarea iOS 5 care va avea loc la cateva saptamani dupa prezentarea de maine. Tot maine este foarte posibil ca iOS 5 GM sa fie lansat si minim 9 zile de maine ar putea avea loc lansarea publica a iOS 5.

    Acestea fiind spuse, maine vom vedea produsele iar de cumparat le vom cumpara mai tarziu.