BitDefender Total Security 2012 review

   Dupa un rebranding de succes, compania Bitdefender Antivirus a lansat in Romania o noua suita a programelor pentru protectia PC-urilor noastre. Total Security 2012, Internet Security 2012 si Antivirus Plus 2012 au fost lansate in cadrul unei conferinte ce a avut loc in Bucuresti acum cateva saptamani iar eu am avut ocazia de a testa BitDefender Total Security 2012, cea mai completa suitaa dintre toate. Daca sunteti in cautarea unui program care sa va tina calculatorul ferit de virusi, sa vi-l protejeze impotriva atacurilor ori a malware-ului atunci solutia celor de la BitDefender este cea mai potrivita.

   Eu ma astept ca un antivirus sa imi protejeze calculatorul de orice fel de virusi/malware/atacuri de tip flood, etc si sa nu consume multe resurse in timp ce face acest lucru iar BitDefender Total Security 2012 face exact ceea ce am nevoie. Dezvoltatorii programului au folosit o tehnologie numita Scan Dispatcher care verifica resursele disponibile in sistem si programeaza scanarile astfel incat ele sa fie facute doar in momentele in care sistemul este idle sau nu sunt rulate task-uri care necesita foarte multe resurse. In ceea ce priveste instalarea produslui, in 5 minute am rezolvat totul si am beneficiat de o scanare gratuita a sistemului plus un update al definitiilor disponibile pentru luna curenta.

   Interfata noului program este intuitiva, ofera utilizatorului acces la functiile principale chiar din primul ecran iar functia Auto Pilot implementata de dezvoltatori se asigura ca antivirusul este permanent pornit si vigilent pentru a ne proteja. Din pacate functia de scanare a paginilor web implementata de BitDefender ingreuneaza navigarea pe web si din pacate activarea tuturor functiilor firewall-ului are acelasi efect insa cu putin suport din partea companiei am reusit sa aduc totul la normal. Acest gen de functii sunt utile pentru ca ne impiedica sa accesam pagini web infectate cu virusi sau malware insa pentru a fi protejati trebuie sa renuntam la viteza dar alegerea este a fiecaruia.

   Pe langa posibilitatea de a scana virusi si de a tweak-ui PC-ul nostru, BitDefender ne ofera posibilitatea de a utiliza un sistem numit SafeBox care este in esenta un mediu de stocare online pentru fisierele importante. Ceea ce ofera BitDefender este asemanator cu DropBox, de exemplu, insa partea buna la sistemul oferit de BitDefender sta in faptul ca sistemul lor verifica toate fisierele incarcate pentru a se asigura ca sunt virus/malware free si astfel ca nu vor infecta calculatorul nostru sau al altora atunci cand sunt descarcate. Din pacate sistemul functioneaza doar pe calculatoare care au BitDefender instalat asa ca trebuie sa luati o licenta pentru mai multe calculatoare daca doriti sa transferati fisierele de acasa la serviciu, etc.

  Per total BitDefender Total Security 2012 este cea mai completa solutie pentru protejarea calculatorului nostru disponibila pentru 65€ online. Daca totusi doriti ceva mai “light”, atunci puteti incerca BitDefender Internet Security 2012 sau Antivirus Plus 2012 care in esenta sunt 2 entitati diferite care impreuna formeaza Total Security 2012.

  La final va aduc in atentie un nou concept de antivirus testat acum de catre BitDefender si denumit Gonzales. Compania romaneasca sustine ca noul antivirus simplifica enorm de mult procesul de intretinere a unui antivirus dar asta nu inseamna ca trebuie sa faceti rabat la rapiditate, securitate sau consum de resurse. Partea interesanta este ca voi puteti testa Gonzales acum si daca oferiti feedback valoros pentru compania BitDefender aveti ocazia de a castiga cateva premii foarte frumoase.