Apple respinge propunerea companiei Samsung pentru incheierea disputelor legale in Australia

     Saptamana trecuta v-am spus ca Samsung i-a propus companiei Apple sa un acord prin care cea din urma sa consimta lansarea tabletei Samsung Galaxy Tab 10.1 in Australia si sa isi retraga procesele din instantele australiene. Nimeni nu stia ce presupunea acest acord insa Apple l-a refuzat oricum si disputele dintre cele 2 companii vor continua pana la noi ordine. Avocatul australian al Apple a declarat in cursul acestei seri in fata unei instante australiene ca acordul propus de Samsung nu poate fi acceptat de compania din Cupertino care incearca sa impiedice lansarea pe piata a unor produse care copiaza in mod flagrant iDevice-urile.

SYDNEY (Reuters) – Apple Inc rejected an offer from Samsung Electronics Co to help settle their tablet computer row in Australia, hoping for an important court victory there in its global campaign of patent litigation. 

“It is one we don’t accept and there is no surprise. The main reason we are here is to prevent the launch and maintain the status quo,” Apple lawyer Steven Burley said. The decision as to not being available to conduct an early final hearing is no more than a tactical one — a tactical one which is designed to maximize the chances of Samsung launching what we would submit is an infringing product.

     Avand in vedere ca Apple nu mai pare a fi dispusa sa participe la negocieri, se pare ca disputele legale dintre cele 2 companii nu se vor rezolva prea curand. Steve Jobs a incercat anul trecut sa medieze conflictul insa nu a avut parte de cooperare din partea asiaticilor iar acum Apple joaca aceeasi carte. Pana acum Samsung a avut cel mai mult de pierdut din urma conflictului deschis de compania din Cupertino si dupa cum se prezinta situatia viitorul nu pare a aduce multe lucruri bune pentru astiatici avand in vedere ca brevetele de inventie in baza carora doresc sa opreasca vanzarea iPhone 4S/5 nu ar avea forta necesara pentru a convinge o instanta sa faca acest lucru.