Microsoft scoate Zune din productie

    Zune a fost “raspunsul” celor de la Microsoft pentru iPod-ul companiei Apple insa dupa cativa ani buni de lupta gigantul din Redmond a luat decizia de a scoate Zune-ul din productie. In anii in care produsele celor 2 companii au fost disponibile pe piata, iPod-ul celor de la Apple a avut parte de o popularitate mult mai mare, fiind terminalul care a generat o schimbare radicala a modului in care au fost construite dispozitivele muzicale portabile. In momentul de fata Microsoft continua sa ofere interfata si optiunile din Zune in Windows Phone 7 si doar smartphone-urile companiei si consolele vor mai avea parte de software update-uri cu imbunatatiri in timp ce posesorii de Zune-uri vor putea descarca doar versiuni noi ale soft-ului care vor rezolva probleme existente.

We recently announced that, going forward, Windows Phone will be the focus of our mobile music and video strategy, and that we will no longer be producing Zune players. So what does this mean for our current Zune users? Absolutely nothing. Your device will continue to work with Zune services just as it does today. And we will continue to honor the warranties of all devices for both current owners and those who buy our very last devices.

     Le-a trebuit destul de mult celor de la Microsoft sa se recunoasca invinsi insa conducerea companiei a luat decizia probabil din cauza vanzarilor scazute pe care dispozitivul le-ar fi avut in ultima vreme. Steve Ballmer, presedintele Microsoft, este din ce in ce mai contestat in ultima vreme si este posibil ca Zune-ul sa nu fie singurul lucru la care va renunta Microsoft.

8 COMENTARII

  1. @Bogdan pai si la ce sa il fol la altceva ? …. oricum mi se pare ca nu prea isi mai au rostul ipod si zune …. ce sa faci cu ele …. nu am inteles ce are ipod asta de e asa avansat fata de restul ..

  2. Un nou eșec patronat de Steve Ballmer își face ieșirea (rușinoasă) de pe scenă, în ton cu predecesorul Kin … următorul care se pregătește de ieșire probabil va fi succesorul lui Zune, nedoritul WP7. Iar când va veni Win8, care este un soi de WP7 suprapus peste Vista 2 – pardon, Win7 îi zice – nu cred că se vor înghesui mulți să se “bucure” de interfața Metro …