iPhone 4S – iata pretul de productie al noului terminal

    Dupa lansarea fiecarui produs al companiei Apple se fac desigur estimari cu privire la posibilul pret al componentelor interne ale noului dispozitiv. Acum ii vine randul terminalului iPhone 4S ale carui componente interne ar costa nu mai putin de 203$ daca vorbim de versiunea de 32GB. Pretul este estimativ si nu include asamblarea, testarea, etc, ci doar pretul cumulat al fiecarei componente disponibile in noul terminae. Dintre componente, cea mai scumpa este memoria flash care costa 38$, pe locul 2 se situeaza ecranul care costa 31$ iar pe ultimul loc chip-ul A5 care costa 26$.

     Nu se stie deocamdata cat ar costa versiunile de 16/64 GB insa in magazine preturile difera cu 100$/€ in functie de modelul ales dar memoriile flash implementate in terminale sunt mult mai ieftine. Terminalul iPhone 4 8GB are componente mai ieftine care costa doar 156$ si avand in vedere ca dispozitivul este vandut la pret dublu sau chiar triplu in anumite tari, Apple scoate un profit frumos. Desigur ca la aceste sume se adauga altele privind productia, logistica, cercetarea, promovarea, etc, iar in final profitul pur al companiei Apple nu este chiar atat de mare precum pare la o prima vedere.

2 COMENTARII

  1. Preturi inventate de cineva cu prea mult timp liber. Pai daca pe ebay un ecran retina e in jur de 35$ atunci cand cumperi 1 bucata, cum naiba sa plateasca Apple 31 $ cand ei cumpara niste milioane de ecrane 😆 Apple plateste in maxim 20$ pe un ecran. Bineinteles si celelalte preturi sunt mult mai mici mai ales cele care nu au exclusivitate pentru apple la producator, adica chipul radio, etc.