Peste 1000 de ingineri lucreaza la dezvoltarea viitoarelor chip-uri ale Apple

    In urma cu mai bine de un an Apple lansa primul chip propriu denumit A4 care era compus din componente fabricate de alte companii dar puse la un loc de Apple pentru iDevice-urile sale. Apple si-a construit propriile chip-uri pentru a oferi iDevice-urilor cel mai bun hardware pentru iOS iar in spatele intregului proces stau nu mai putin de 1000 de ingineri. Departamentul facut de Apple pentru dezvoltarea viitoarelor chip-uri pentru iDevice-uri are 1000 de ingineri care incearca sa produca, cele mai bune combinatii de procesoare, chip-uri grafice, etc, pentru a oferi iDevice-urilor putere de procesare dar si autonomie ridicata.

We got to talking about why Apple is so well-positioned in the post-PC era, and this executive zeroed in on something you don’t hear too often. “Steve Jobs told me he has 1,000 engineers working on chips,” he said. “Getting low power and smaller is the key to everything.

    Apple se concentreaza in principal pe cele 2 aspecte mentionate mai sus si la fiecare iDevice nou au fost aduse in prim-plan evolutiile de ordin tehnologic dar si in cele privitoare la autonomia bateriei. Departamentul celor de la Apple este imens dar el va asigura un flux constant de chip-uri special facute pentru iOS-ul iDevice-urilor noastre. Practic prin acest departament Apple se asigura ca poate avea oricand procesoare puternice pentru dispozitivele sale, dar procesoare care consuma putina energie si emit putina caldura, exact ce are nevoie un terminal mobil.

     Se zvoneste ca Steve Jobs ar fi facut acest departament si pe viitor din el vor veni multe chip-uri “Ax” care vor fi implementate in iDevice-urile noastre.