Prima Pagina aplicatii Apple incearca sa breveteze sistemul de in-app purchasing al iOS

Apple incearca sa breveteze sistemul de in-app purchasing al iOS

    Sistemul de in-app purchasing implementat de catre Apple acum mai bine de un an in App Store se dovedeste a fi extrem de important pentru dezvoltatorii de aplicatii. Prin intermediul acestui sistem dezvoltatorii genereaza profit mult mai mare decat din achizitii si prima-vara aceasta o companie americana a dat in judecata cativa dezvoltatori pentru utilizarea sa. Apple a licentiat sistemul de in-app purchasing de la acea companie insa din cauza unor neintelegeri se pare ca dezvoltatorii au fost prinsi la mijloc in razboiul dintre cele 2 companii si unii dintre ei au ajuns chiar sa isi retraga aplicatiile din App Store. Ei bine Apple doreste sa transeze definitiv disputa in favoarea sa prin brevetarea sistemului de in-app purcahsing implementat in App Store.

The present technology provides a purchasing interface within an application that allows users to purchase a product from another source without leaving the application. The application offers a product for purchase, and a user, desiring to purchase the product can provide an input effective to cause a purchasing interface to be displayed. While the purchasing interface, or information presented therein, comes from the product source, which is different than the application source, it is presented in such a fashion that gives the impression to the user that they are purchasing the product directly from the application.

    Tehnologia pe care Apple incearca sa o breveteze este in anumite aspecte similara cu cea licentiata insa din alte puncte de vedere exista diferente importante. Pentru Apple brevetarea acestui sistem ar inseamna castigarea unei sigurante ca dezvoltatorii sai vor fi lasati sa lucreze in liniste dar inseamna si castigarea unei “arme” care poate fi utilizata impotriva competitorilor. Atat Gogle cat si Microsoft sau RIM folosesc un sistem asemanator pentru propriile magazine de aplicatii deci Apple le-ar putea actiona in judecata in cazul in care ar castiga brevetul.

     Deocamdata cererea de inregistrare se afla la biroul pentru brevete si marci inregistrate din SUA si nu se stie cand va fi luata o decizie cu privire la ea.

  • Cody

    Ar fi buna aceasta implementare

  • F.Gabi

    Cum sa brevetezi ceva brevetat deja de alti, si sa folosesti brevetul ca arma impotriva concurentei care are licenta? Asa au incercat si cu multi- touch si cererea de brevet a fos respinsa

  • andrei

    Incep sa semene cu romania, este absurd acest lucru pur si simplu o nevoie de a face bani cu japca. Ar trebuie sa lasa treaba cu brevetele de o parte si mai bine ar trece inapoi la inovatie reala nu la “inovatie deja brevetata”. Pentru Apple brevetarea acestui sistem ar inseamna castigarea unei sigurante financiare nu linistea dezvoltatorilor pana acum acest lucru nu iau impiedicat pe dezvoltatorii, este vb. de bani nu de linistea dezvoltatorilor