Cum te poti pregati pentru update-ul la iOS 5

    In aceasta seara, probabil in jurul orei 20:00, Apple va lansa cea de-a cincea versiune a sistemului de operare dedicat iDevice-urilor. iOS 5 aduce peste 200 de noutati pentru posesorii de iDevice-uri si incepand de astazi toti veti avea acces la ceea ce unii testeaza de mai bine de 4 luni de zile. Inaintea lansarii iOS 5, Apple a lansat iTunes 10.5, o noua versiune a programului care trebuie instalata pentru a face update la iOS 5. Daca aveti nevoie de unlock NU faceti update la iOS 5 si puteti citi in acest articol de ce nu este bine sa faceti inca update.

     Revenind la pregatiri, pentru a fi siguri ca iOS 5 nu va afecta in vreun fel informatiile disponibile in dispozitivele voastre trebuie sa faceti un backup pentru tot ce aveti acum in terminale. Pentru a face acest lucru instalati iTunes 10.5, conectati iDevice-ul vostru la calculator iar in partea dreapta in meniul Devices il veti avea listat. Facand un click dreapta pe dispozitiv veti alege Transfer Purcahses, va veti loga cu Apple ID-ul vostru si toate aplicatiile cumparate din App Store vor fi transferate automat in iTunes. Prin efectuarea acestui pas va asigurati ca aveti toate aplicatiile salvate in calculator si ca ele vor fi reinstalate dupa ce faceti update la noul iOS 5.

    Dupa transferarea aplicatiilor faceti un click dreapta pe acelasi dispozitiv si selectati optiunea Backup iar iTunes va genera un backup automat pentru dispozitiv. Acest backup va fi instalat automat dupa ce procesul de update la iOS 5 se va termina si impreuna cu el veti avea instalate toate setarile/aplicatiile pe care le-ati avut anterior in iOS 4. Efectuand acesti doi pasi va asigurati ca tot ce aveati in terminal este disponibil pe iOS 5 dupa ce va hotarati sa faceti update.

     Pentru cei care au aplicatii/tweak-uri din Cydia problema este putin mai complicata deoarece solutie de jailbreak pentru iOS 5 final nu exista. Puteti salva tweak-urile si aplicatiile voastre insa nu cred ca are vreun rost sa faceti acest lucru deoarece multe dintre ele nu sunt compatibile cu iOS 5 deci sunt inutile. Cel mai bine este sa reinstalati totul dupa ce faceti update la iOS 5 si veti vedea atunci ce functioneaza si ce nu.

35 COMENTARII

  1. Deci sa inteleg ca daca dau update din iTunes pierd tot daca nu am backup? Eu stiam ca daca nu ai jailbreak si dai update din iTunes se instaleaza noul soft si telefonul ramane intact , configurari , setari , contacte , etc.

  2. Off: Am un iPhone 4 iOS 4.3.5 baseband 4.10 … inainte sa-i fac jailbreak era decodat cu cartela gevey ultra … dupa ce i-am facut thethered jailbreak nu mai reusesc sa-l decodez cu gevey sim … am urmat pasii care trebuie: dupa ce imi apare mesaju care explica ce treb facut, am dat ok … astept 15 sec pana apare liniuta de semnal, am apelat 112 pt 2-3 sec, am dat pe plane mode de 3 ori si nu merge … folosesc o cartela orange… e posibil sa nu mearga dupa ce faci jailbreak pe 4.3.5? multumesc

  3. Cosmin la fel patesc si eu si uite cu am rezolvat problema….urmezi pasii necesari decodarii pana in momentul in care dupa ce ai apelat la 112 si ai activat si dezactivat modul avion in mod normal ar trebui sa iti apara eroarea ” nici un sim inserat ” sau ceva de genu…bun asta nu ti va aparea in schimb tu vei scoatei cartela si o vei introduce din nou( asta pt a “insela” lipsa erorii respective”. Apoi activezi si dezactivezi modul avion si o sa ti mearga….incearca asa de vreo 2 3 ori pana vei reusi…eu asa fac.Sa-mi zici daca ai reusit .Bafta

  4. Cu update-ul e usor dar am o intrebare:
    Am umblat cu apple id-ul meu pe mai multe laptopuri.Acum in actualul meu mac cand am bagat parola la authorize this computer zice ca e ultimul acceptat adica 5 din 5.Ce trebuie sa fac?Sa dau de celelalte pc-uri si mai pot da deauthorize?oricum cred ca a fpst pus windows din nou pe ele.

  5. Salut , am un iphone 4 cumparat de la orange , i am facut jailbreak prin intermediul site ului jailbreakme. Com . I am facut sync inainte de jailbreak .. Ca sa imi bag ios5 e nevoie sa ii fac restore sau ii dau direct update din itunes. Daca ii dau update din itunes cu tot cu cydia are ceva? Imi cer scuze dar sunt cam noob
    In privinta asta . Multumesc , si as dori si eu un raspuns

  6. Si eu tot ios5 GM am. Deci nu va aparea update in itunes diseara? Tre sa trecem la 4.5, penultima versiune si apoi alt update pt ios5 final?

  7. Daca la sectiunea “contact” ne spui :”Pentru a ma contacta in legatura cu orice probleme/sugestii/propuneri pe care le aveti, va rog sa folositi formularul de mai jos sau puteti trimite un mail la office@idevice.ro.
    NU voi raspunde la email-uri cu probleme legate de iOS sau iDevice-uri. Pentru rezolvarea acestui gen de problemel folositi forumul.” te rugam sa ne raspunzi si noua la intrebari!
    Intrebare:
    Si atunci concret cei ce avem iOS5GM cum facem upgrade la iOS5? Care sunt pasii? Cum procedam?
    Zaone pana la urma ne spui si 9 cum sa facem update la iOS5 daca avem iOS5GM? Un tutorial ceva o explicatie ?! 10ks
    Multumim anticipat!!!

  8. Cam situatia lui “Turcu” o am si eu, am un i4 necodat, inainte de a face JB prin jailbreakme.com am facut BACKUP (cred ca asta a vrut sa scrie si turcu).
    Deci ii dam restore la 4.3.3 sau ce iOS e (daca nu merge normal, dam prin SHIFT) sau ii dam direct update le iOS 5 ?
    Asteptam luminare 🙂

  9. Nu ma revolt ti-am adus aminte ca nu am primit raspunsul la 2 intrebari . Nu trebuie sa te superi, nu asta a fost scopul meu ….. cred ca e destula bataie de cap cu cei ca mine dar banuiesc ca daca ti-ai asumat acest stres de cand ai facut acest forum! Multumesc inca o data pentru raspuns . Cu respect …. ad3mar

  10. @ad3mar: Asta nu e forum, e blog. In pagina de contact am dat link la forum unde sunt utilizatori mai multi cu mai mult timp la dispozitie sa raspunda la intrebari in detaliu.

  11. aceles tipar cu romanii,nu stiu sa aiba rabdare,totul merge cu buzna repezeala si tupeu….acelas tipar si in urgenta si in orice loc public….nu stiu sa gindeasca logic sa fie constiinciosi si mai ale,dar mai ales sa AIBA RABDARE!!!!

  12. Daca am facut update si nu mi-a instalat aplicatiile dupa restore si le dau sync apps imi raman setarile care le-am avut in ele, de exemplu notite mesaje etc? Multumesc