Prima Pagina Apple Siri nu va fi portat prea curand pe iPhone 4 sau iPad...

Siri nu va fi portat prea curand pe iPhone 4 sau iPad 2

   Siri este cu sigurata una dintre cele mai interesante functii ale iPhone 4S insa din pacate functia este disponibila exclusiv pe noul terminal al companiei din Cupertino. Imediat dupa lansarea versiunii GM a iOS 5 au aparut si primele informatii care indicau faptul ca Siri ar putea fi portat pe iPhone 4 sau iPad 2 insa din pacate MuscleNerd vine astazi cu niste vesti foarte proaste. Se pare ca Siri va putea fi portat pe vechile terminale numai daca va fi descoperit un bootrom exploit pentru chip-ul A5 al iPhone 4S iar acest lucru va dura ceva vreme. Desi Chronic Dev Team are o solutie de untethered jailbreak pregatita pentru noi, ea este userland, adica este implementata din iOS si nu din bootrom.

   Teoretic Siri ar putea fi portat si fara un bootrom exploit insa acest lucru ar necesita piratarea functiei dezvoltate de catre Apple iar Dev Team nu isi va asuma raspunderea pentru acest proces. Nici iH8sn0w nu va fi interesat sa faca acest lucru asa ca Siri va fi disponibil pentru vechile terminale probabil dupa ce iOS 5.1 va fi lansat si un bootrom exploit ar putea fi inclus intr-o solutie de jailbreak pentru utilizatori. In concluzie, daca doriti sa utilizati noul Siri ar fi bine sa va cumparati un iPhone 4S sau sa gasiti un prieten care are unul achizitionat deja.

 • pt noi, romanii, siri ar fi ceva gen facetime: stii ca exista, se poate, dar nu-l vei folosi prea curand cu vreun scop sau utilitate … poate doar de curiozitate sau sa-l testezi sa vezi cum merge … altfel nu vad la ce ar folosi …

 • Grigore

  Numai vrajeli din partea lor. 90% sunt finantati de catre Apple. iPhone 4S este “revolutionar” datorita acestei aplicatii iar daca toata lumea ar avea Siri pe ip4 si iPad 2 atunci multi nu ar mai face upgrade la S.
  Bag mana in foc ca acum o sa apara si un unlock la ip4.

 • Calinc

  pt unii o sa fie util,pt altii o sa fie mai putin util…cred ca nu o sa fie foarte utilizat in prima parte a vietii lui,dar in timp o sa fie o necesitate…

 • Mircea

  OK, inteleg ca poate la iPhone 4 nu face fata hardware-ul, dar as fi foarte curios sa aflu de ce Apple nu a implementat Siri in iOS 5 pentru iPad 2, care este mai rapid teoretic decat iPhone 4S.

 • bully

  trebuie sa vanda 4s-uri…asta e raspunsul la intrebarea ta ! daca toate bunatatile din iOS 5 mergeau pe 2G, cati si-ar fi luat 3G, 3GS, 4 sau 4S ??

 • Toni

  bully@ 3Gs si iph 4 eu mi-as fi luat pentru rapiditate si 4 pentru retina Display ;)!!

 • Cosmin Razvan

  @Mircea yo zic ca iPhone 4 poate face fata din punct de vedere hardware la siri … si va fi portat pe iPhone 4, dar ramane de vazut cand … oricum e un fel de moft Siri asta …

 • asbogdan

  Doar oare de ce asa tam nesam tr sa fie vorba de 5.1? Ce legatura are cu Siri ? A fost oare anuntat ca o sa fie aceasta functie inclusa si pt alte variante de terminal in ios?

 • Daca la iOS 5 scot un userland jailbreak, nu vor scote si un bootrom exploit pana la iOS 5.1.

 • Mircea

  @Cosmin Razvan: Eu ma refeream la faptul ca daca e sa vorbim teoretic ca asta e motivul pentru care au ales sa nu il implementeze si in iPhone 4. Clar ca va fi portat pana la urma, poate chiar de catre Apple in viitor. Intr-adevar, nu e la fel de util pentru noi ca pentru cei care pot sa foloseasca limba tarii in care stau, dar e o jucarie interesanta. 🙂

 • Pingback: Siri functioneaza si pe chip-urile A4()

 • Pingback: MuscleNerd ar putea fi aproape de descoperirea unui bootrom exploit pentru chip-ul A5()