Siri va fi portat pe iPhone 4, iPad 2 si restul iDevice-urilor

    In ceea ce priveste noul iPhone 4S am doua necunoscute: camera de 8 megapixeli si noul asistent Siri. Desigur ca ambele le voi putea testa abia dupa ce reusesc sa achizitionez noul terminal al celor de la Apple insa pana atunci va pot spune ca Siri este implementat exclusiv pentru noul iPhone 4S iar pe iPhone 4 si restul iDevice-urilor nu va functiona oficial. Chiar si asa, noi avem o comuntate a jailbreak-erilor foarte inchegata si iH8sn0w deja lucreaza la portarea noului Siri pe iPod Touch 4G iar daca totul va functiona cum trebuie se va trece la o portare si pe restul dispozitivelor.

It’s definitely not just a plist value that you have to change in order to get Siri. Thus far, it has required a lot of searching and digging. After sending all the known information to John, I’m beginning to find that it is much harder than expected. We’re using an iPod touch 4G now but our aim is to port it to all devices that Apple won’t support. At this point, we’re unsure of whether Siri requires certain hardware components or not. At this point, we can’t say but are still trying. After buying the iPhone 4S myself, I will be looking to see if there are any new files that are not available on the current iOS 5 version. This might be our stopping point.

     Siri este disponibil in iOS 5 GM pentru actualele iDevice-uri insa el nu este activat de catre Apple si procesul de portare ar putea fi lung si anevoios. Cand Voice Control a fost lansat un port a fost reusit la foarte scurt timp insa atunci din pacate aplicatia se instala destul de greu si nu functiona chiar atat de bine pe vechile dispozitive. Daca Siri va fi portat pe vechile iDevice-uri ar trebui sa va asteptati ca el sa functioneze fara probleme doar pe tableta iPad 2 avand in vedere ca ea este singura care are hardware-ul necesar pentru a sustine un asemenea sistem.

12 COMENTARII

  1. Hmm … am rezerve că va ieși ceva funcțional din aceste eforturi, probabil rezultatul va rămâne un beta etern și buggy de genul hack-urilor pentru rularea altui OS pe iDevices.

  2. @McPrala : da este doar un soft cum dealtfel este si stabilizatorul de imagine si face detection. Nu necesita nimic pe parte de hardware. Si pana la a vedea ceea ce a zis zaone ca ii trebuie putere de procesare mare mai vedem , eu personal NU cred.

  3. @Shadow daca era vorba de hardware normal ar trebui sa fie disponibil si pe iPad 2 ca si el are A5 asa ca nesimtiti de la Apple eu limitat chestia asta doar pt iPhone 4s ca sa-l cumpere fraierii

  4. Siri are nevoie de multa capacitate de calcul. Este un soft cu analiza de sintagma si identificare de paternuri, asemanator daca vreti cu shazam. La sazam lucrurile sunt mult mai simple pt ca fiecare piesa este identificata asa cum a fost original interpretata (nicidecum daca este diferit interpretata). In cazul lui siri vor exista milioane de interpretari care trebuie sa rezulte in aceeasi expresie sau cuvant cu sintagma corecta. Vocile, accentul si modul de exprimare sunt stocate pe serverele siri pentru imperecherea corecta cu expresiile, de unde si nevoia unei conexiuni permanente la internet.
    Trebuie clar inteles ca siri pe care eu il consider un giant leap forward in interactiunea om masina, nu este un simplu voice commander. Si inca un amanunt, siri este imprumutat din programul spatial unde fiecare astronaut face antenamente cu sistemele de interpretare a vocii luni de zile pentrua a putea efectua comenzi. Introducerea unui sistem precum siri pentru publicul larg este extrem de importanta iar lridusul va creste o data cu utilizarea acestuia, fiind un sistem care invata de la utilizatori. O astfel de platforma necesita resurse uriase de prelucrare si stocare, deci o investitie pe masura.
    Sper sa fi fost cat de cat inteles. Cam asta in mare despre siri. Daca va inreseaza detalii intrebati si va voi da detalii in masura in care le cunosc.
    Bafta