Siri functioneaza si pe chip-urile A4

    Zilele trecute MuscleNerd ne dadea o veste proasta spunand ca pentru a porta Siri pe vechile iDevice-uri ar fi nevoie de piratare intregului sistem. Astazi iH8sn0w vine cu o veste buna si ne spune ca Siri nu este facut special doar pentru chip-urile A5 ale iPhone 4S si iPad 2 deci teoretic poate functiona si pe iPhone 4/iPad. Desigur ca iH8sn0w nu are nici o idee despre cum poate fi portat in totalitate Siri fara a pirata sistemul insa partea interesanta este ca el a obtinut acces deja la fisierele de sistem ale iPhone 4S deci are un exploit pe care l-a utilizat pentru a obtine acest lucru ori a spart firmware-ul iOS 5.

    Deocamdata eu spun sa ramanem optimisti in ceea ce priveste portarea Siri pe vechile iDevice-uri, singura problema ramanand in gasirea unui bootrom exploit care sa permita mutarea sistemului.

Thanks to Auras.

23 COMENTARII

  1. Ar fi grozav sa-l putem folosi si pe iPhone 4!
    Nu pot totusi sa nu intreb ceva:daca intradevar Siri e suportat de procesorul A4 de ce Apple nu l-a facut disponibil ptr idevice-urile cu acest procesor?

  2. eu nu prea ii vad functionalitatea in romania..voi trimiteti mesaje prietenilor in limba engleza? sau cautati o strada,nu o sa inteleaga in veci pronuntia in romana,mi se pare inutil momentan,doar asa sa te distrezi cu el eventual..

  3. chiar am vrut sa las un comentariu si sa spun ca se mananca rahat in articolul in care s-a spus ca siri merge doar pe A5.. si iata ca am avut dreptate, once again, ca si atunci cand se dadeau nspe mii de articole despre conferinta apple si mult asteptata lansare a iphone 5, right zaone? mai tii minte sper cand iti spuneam sa nu te mai arunci aiurea cu articole despre iphone 5 cand nu exista nimic concret despre lansarea lui…
    dar a trecut, acum avem iphone 4S si trebui sa facem rost de el neaparat!

  4. @TheDog: Tu ai o problema. Daca mancatul de rahat se refera la mine e clar. Siri functioneaza doar pe iPhone 4S oficial, asta ca sa intelegi si tu. Ce se intampla mai departe tine de jailbreak si e neoficial.

  5. nu neaparat la tine zaone, 90% din articole sunt preluate nu facute de tine, vina ta e ca ai putea sa faci sortare pe ici pe colo si sa nu mai preiei toate balariile de zvonuri.

  6. ok zaone, opresc aici ironiile (sa nu crezi acum ca nu am si aprecieri la munca care o faci pe acest blog, oricine care a invatat sa citeasca la scoala si are un idevice ar trebui sa se descurce fara probleme indiferent ce problema are, oferi totul mura in gura)
    asteptam tutorial pt untethered jailbreak acum 🙂

  7. Înainte de iPhone 4S, Siri se găsea în App Store, ca aplicație contra cost pentru toate iDevices, acum fiind retrasă de-acolo. Deci nu e o incompatibilitate hardware între Siri și procesoarele mai vechi, ci mai degrabă o problemă de performanță și – în cazul iDevices mai vechi de i4 – de resurse (ex. RAM), pentru că una e să funcționeze Siri ca app și să dispună de toate resursele când este pornită și apoi să le predea când trece în background, și alta e când Siri este o funcție a iOS și trebuie să ruleze permanent alături de celelalte funcții ale sistemului de operare, fără a îngreuna funcționarea acestuia sau a celorlalte aplicații și, mai ales, fără a reduce autonomia de funcționare a dispozitivului la câteva ore.