Prima Pagina Apple Companiei HTC ii este refuzata o cerere de blocare a vanzarilor de...

Companiei HTC ii este refuzata o cerere de blocare a vanzarilor de iDevice-uri

    Acum cateva saptamani HTC a introdus la International Trade Comission din SUA o actiune prin care sustinea ca Apple i-ar fi incalcat cateva brevete de inventie si cerea interzicerea vanzarii de iDevice-uri in SUA. Aseara ITC a dat o hotarare prin care respingea pretentiile celor de la HTC spunand ca Apple nu a incalcat niciunul dintre brevetele de inventie prezentate de catre compania HTC. Desigur ca hotararea este una care poate fi atacata iar cei de la HTC nu vor sta prea mult pe ganduri avand in vedere ca Apple are alte actiuni deschise impotriva lor.

Taiwan’s HTC Corp lost a patent infringement complaint filed against Apple Inc in a preliminary decision at the U.S. International Trade Commission on Monday.

An ITC administrative law judge found “no violation” by Apple of four HTC patents that include technologies for power management and phone dialing.

    HTC a sustinut ca Apple ar fi incalcat brevete de inventie ce aveau legatura cu tehnologii privind administrarea energiei bateriei terminalelor dar si cu modul in care este folosit ecranul pentru tastarea numerelor de telefon insa deocamdata argumentele avocatilor taiwanezi nu i-a convins pe judecatori. Desigur ca intreaga batalie legala se va intinde pe parcursul catorva luni sau poate chiar ani insa din pacate utilizatorii de rand nu au prea multe de castigat, ba chiar au de pierdut avand in vedere ca unele companii vor fi nevoite sa scoata functii din propriile dispozitive pentru a intra in legalitate.

  • Tigris Regalis

    “unele companii vor fi nevoite sa scoata functii din propriile dispozitive pentru a intra in legalitate” – Cum ar fi să-și inventeze propriile funcții, fără a mai copia de la alții? Ce au de câștigat utilizatorii dacă doar o singură companie inovează, iar ceilalți doar copiază? Nu ar fi mai bine – pentru utilizatori și pentru progresul tehnologic – să fie mai mulți inovatori?

    Până una-alta, este 2:0 pentru Apple vs. HTC la ITC: ITC a interzis copiile de la HTC și a respins cererea HTC, deci taiwanezii nu văd pe unde mai pot scoate cămașa acum. Dacă nu se pun pe treabă să vină și ei cu ceva nou, nu vor mai putea vinde în SUA.

  • CalinC

    oricum au probleme si au inceput sa le genereze mai departe,mie imi suna incet,incet a disperare….