Creatorul Android lauda efortul depus de Apple in dezvoltarea Siri

    Andy Rubin, omul care a stat la baza dezvoltarii sistemului de operare Android OS, a declarat, la conferinta de lansare a Android 4.0 Ice Cream Sandwitch, ca Apple a facut o treaba foarte buna in dezvoltarea sistemului Siri dar ca oamenii ar trebui sa comunice intre ei folosind un dispozitiv mobil si nu ar trebui sa comunice, cu dispozitivul insusi. Dupa aceasta declaratie Rubin se contrazice spunand ca utilizatorii trebuie sa comunice si cu dispozitivele intr-o anumita masura si el considera ca Apple a ales momentul potrivit pentru a aduce Siri consumatorulor dar ca tehnologia nu este noua sau inovatoare.

I don’t believe that your phone should be an assistant. Your phone is a tool for communicating. You shouldn’t be communicating with the phone; you should be communicating with somebody on the other side of the phone. To some degree it is natural for you to talk to your phone. We’ll see how pervasive it gets. This isn’t a new notion. In projecting the future, I think Apple did a good job of figuring out when the technology was ready to be consumer-grade.

    Cred ca la conferinta de prezentare a iPhone 4S, cei de la Google au ramas uimiti sa vada un sistem ca Siri implementat in iOS 5 pentru ca in momentul de fata nici un dispozitiv Android nu detine o tehnologie similara si afirmatiile contradictorii ale lui Rubin dau de inteles ca ei si-ar fi dorit sa o aduca primii pe piata. In viitor Android-ul va avea cu siguranta implementata o functie asemanatoare Siri insa cred ca ea va fi disponibila abia in versiunea 5.0 a sistemului de operare care va fi lansata anul viitor. Sper ca Apple sa dezvolte Siri din toate punctele de vedere si sper ca Google sa lanseze un sistem cel putin la fel de bun pentru a forta Apple sa vina cu tehnologii noi si mai interesante pentru utilizatori.