iDevice.ro review: iPhone 3GS vs iPhone 4 vs iPhone 4S

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=msH0H0hptOM[/youtube]

  iPhone 3GS este disponibil pe piata de peste 2 ani de zile si din pacate noul iOS 5 incepe sa arate limitele hardware-ului vechiului terminal al companiei din Cupertino. iPhone 4S este mult mai rapid decat iPhone 3GS din toate punctele de vedere: navigare web, deschidere aplicatii, facut poze, rulat jocuri, si vorbim despre doua terminale care nu au jailbreak. Cred ca in momentul de fata oice posesor de iPhone 3GS se poate gandi serios la un upgrade catre un iPhone 4 sau un iPhone 4S pentru ca pe masura ce vor fi lansate versiuni noi ale iOS 5 vor fi implementate si mai multe functii iar diferentele in ceea ce priveste performantele vor creste considerabil.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=072uaOfmpbE[/youtube]

    In cazul iPhone 4, diferentele in ceea ce priveste performantele sunt mai mici dar exista. In meniuri veti observa cele mai mici diferente intre terminalul iPhone 4 si iPhone 4S insa cand vine vorba de incarcat pagini web lucrurile se schimba. Paginile cu foarte multe elemente grafice se vor incarca mult mai greu pe iPhone 4 si navigarea prin ele este mai greoaie insa in paginile web simple diferentele vor fi minore. iPhone 4S incarca paginile web mai repede multumita noului sau procesor insa chiar si in aplicatii vom vedea continutul afisat mai rapid decat pe terminalul iPhone 4. In aplicatii precum App Store sau iTunes Music Store iPhone 4S nu are acelasi lag precum iPhone 4 si asta se datoreaza din nou procesorului dual-core implementat de catre Apple.

     Deocamdata foarte putine jocuri sunt compatibile cu noul iPhone 4S insa observati ca si cele vechi se deschid mai repede pe noul terminal al companiei Apple. Jocurile dezvoltate dupa lansarea iPad 2 par a beneficia cel mai mult de sporul de performanta ause de chip-ul A5 si aceste diferente vor creste in viitor dupa ce dezvoltatorii isi vor actualiza aplicatiile pentru iOS 5 si noul terminal iPhone 4S. Daca Apple va implementa mai multe functii noi in iOS 5-ul sau exista posibilitatea ca diferentele de performanta dintre cele doua terminale sa creasca simtitor.

     In momentul de fata un posesor de iPhone 4 probabil nu va simti nevoia de a trece la un iPhone 4S si va astepta cu 1/2/3 secunde mai mult la deschiderea unui joc/a unei aplicatii sau cu 5 – 10 secunde mai mult pentru deschiderea unei pagini web, dar pe viitor s-ar putea sa existe multi care vor dori sa cumpere iPhone 4S-ul mai rapid.

     Pentru materialul video multumirile merg catre evoMAG.

38 COMENTARII

  1. Diferenta intre 3GS si 4/4S este clasa si cu updat-urile viitoare Apple va incerca sa isi migreze clientii catre 4S. Este normal.
    Eu am iPhone 4 si chiar si cu filmuletele astea nu sunt impulsionat sa imi iau 4S. Mai degraba astept 5 😀

  2. Intrebare ?
    Doresc sa-mi achizitionez si eu un Iphone 4s. Este suparator efectul ala galbui al display-ului ?

    P.S. Simpatic bebelul !

  3. Diferenta este mare, tu te asteptai ca 3GS-ul sa incarce o pagina web in 2 minute? Are lag la deschiderea meniurilor, nu deschide tare greu unele aplicatii dar stai sa le vezi pe cele noi. Diferentele de performanta vor deveni cat se poate de mari, ce vedeti la Backstab si Asphalt e doar inceputul.

  4. Felicitari pentru review-ul comparativ. Astept totusi mai multa obiectivitate din partea ta. Cand spui: “Cred ca in momentul de fata oice posesor de iPhone 3GS se poate gandi serios la un upgrade catre un iPhone 4 sau un iPhone 4S pentru ca pe masura ce vor fi lansate versiuni noi ale iOS 5 vor fi implementate si mai multe functii iar diferentele in ceea ce priveste performantele vor creste considerabil.” trebiue sa ai in vedere 2 lucruri: (1) programatorii aceia platiti pe bani grei trebiue sa scrie cod optim, care sa nu isi bata joc de resurse hardware doar pentru ca acestea exista pe ipad2 si pe iphone 4s pentru ca (2) din vreme ce Apple inca vinde device-uri precum 3GS are o intelegere nescrisa cu cumparatorii ca o sa ofere inca support sub forma de update-uri la software (ios 5.x). Daca suportul pentru 3GS ar inceta brusc, fie si prin oferirea de versiuni de ios 5 care ar fi imposibil de folosit datorita faptului ca ar merge prea lent, Apple s-ar trezi cu o comunitate uriasa de oameni care s-ar revolta… Ori nu cred ca asa face Apple business.
    Just my 2 cents…

  5. @Cosmin: iPhone 3GS are DOAR 256 MB RAM si se vede cat de greu merge. Nu am mai deschis si notifications center dar pana si acolo exista lag. Doar daca nu vrei nu vezi ca 3GS-ul e la limita cu performantele. Intr-adevar nu e o situatie precum cea de anul trecut cu iPhone 3G insa ganditi-va ca Apple va implementa functii noi, va aglomera si mai mult OS-ul, va implementa servicii noi iar astea au nevoie de resurse si 3GS-ul nu va mai face fata atat de bine.
    E normal ca Apple sa impinga oamenii catre iPad 2 si iPhone 4S pentru ca acestea sunt produsele de top, produsele mai scumpe. Apple intotdeauna a limitat produsele vechi pentru a impinge consumatorii sa cumpere ce e nou.
    Those are my 2 cents. Nu e lipsa de obiectivitate, e o doza de realitate.

  6. Chestia cu deschisul aplicatiei deja este SF..in cat timp se deschide aplicatia la ip4 fata de ip4s este deja penibil.Important r ca ruleaza aplicatia bine nu in cat timp se deschide ca nu e vreo diferenta de juna de ora intre telefoane!!

  7. Wow ce lag au iphoneurile astea de la apple,nu imi vine sa cred,da zaone cu degetul pe ecrane zici ca mesteca in mamaliga,tare….

  8. Concluzia pentru zgarciti : ramaneti pe iPhone 1 , e perfect pentru voi , eventual cumparati-va alti pantofi doar cand atingeti cu talpile trotuarul .

  9. de aia este de blamat concurenta de la android cand pune hardware potent,sunt ei distrusi si fac asta doar asa….Dupa care ne plangem ca aphoanele noastre nu mai fac fata si ar avea nevoie de mai multe resurse,dar defapt,la ce ne trebuie mai multe resurse!!!ca doar nu om fi zgarciti sa nu ne luam in fiecare an cate un iphone,si sa dam banii spre exemplu pe pantofi si mancare,ai dreptate cumetre kff,viva la france…

  10. @zaone #10 cred ca trebuia sa raspunzi celui de deasupra mea in elgatura cu performantele, eu ma refeream la tenta putin galbuie a lui 4s.
    Tot posesor de 3gs sunt si eu si nu contest ca 4s este mai rapid din toate punctele de vedere

  11. Cand ma uit si eu la unele clipuri video constat ca diferentele sunt mici. Cand le ai fata in fata si vezi cum se misca, iti schimbi parerea. N-o spun pentru a sugera lumii sa cumpere iPhone 4S, fiecare face, ce vrea cu banii lui, dar sa fim seriosi acum, numai cine nu vrea nu vede diferentele de performanta care sunt mari.
    Intre iPhone 4 si 4S deocamdata nu sunt diferente importante, vedem in viitor.

  12. Deci diferenta nu este atat de radicala la tenta displayului cum a fost la trecerea iphone 3g la 3gs unde culorile pareau mai sterse?

  13. Zaone, de ceva timp ti se misca foarte greu site-ul (versiunea de desktop) direct de pe iPhone, dupa cum se observa si in teste – si asta de curand, pana acum 2 – 3 saptamani totul era okay, acum abia face fata safari, si asta nu se intampla aproape pe niciun alt site…ai idee de ce? Singura solutie e accesarea versiunii mobile…

  14. @Zaone: Atat timp cat Apple inca vinde modele mai vechi, va trebui sa tina cont de performantele acestora atunci cand implementeaza un feature nou. Abia dupa ce nu mai vinde un dispozitiv poate sa “impinga” uilizatorii spre altele mai scumpe. Sigur, exista o diferenta de performanta care este vizibila, plus ca la fiecare model s-au adagat functii noi (HDR, Siri, etc) asfel incat clientii care platesc pentru produsele premium sa fie recompensati. Dar, singurii care pot cu adevarat sa impinga utilizatorii de device-uri mai vechi spre altele mai noi sunt developerii de aplicatii. Ei nu au obligatii fata de nimeni… pot spune ca aplicatia merge doar de la iphone 4 in sus si gata. In schimb Apple nu poate face asta atat timp cat vinde 3gs-ul ( si din ce am citit in alte parti AT&T spune ca 3Gs-ul a generat un numar foarte mare de vanzari – poate scrii un articol despre asta). Indiferent ce vor face eu deocamdata sunt multumit cu iphone 4…

  15. referitor la performante este si normal iPhone 4S sa fie pe primul loc … dar referitor la diferenta de performanta dintre iPhone 4 si iPhone 4S inca nu este atat de mare sa te determine sa faci upgrade …

    Referitor la navigarea pe net, diferenta este minima (cateva secunde) care nu justifica nevoia de un upgrade …

    Referitor la aplicatii (jocuri in principal): sunt curios cati dintre cei care detin un iPhone de cel putin un an se mai joaca jocuri gen Backstab, NFS … yo unu nu prea ma mai joc pe iPhone, iar daca o fac ma joc jocuri gen cut the rope, fruit ninja, flick kick football, super save, where is my water etc … jocuri casual (simple si distractive) care nu necesita o concentrare mare si timp pentru a fi jucate … cele ca Backstab, NFS, chiar si Fifa (care ofera o experienta nu tocmai placuta cand il joci pe touchscreen) sau mai stiu ce alte jocuri complexe nu intra in aceasta categorie si cred ca multi imi vor da dreptate …

    In concluzie iPhone 4S este telefonul cel mai bun din punct de vedere hardware si al performantelor, dar un utilizator mai vechi de iPhone nu cred ca va simti nevoia de un upgrade doar ca se incarca mai bine niste jocuri care oricum prea le joaca sau deloc, iar unele strica pofta de a juca din cauza controlului greoi si dificil pe care-l ofera un touchscreen (ma refer la Fifa). Poate singura diferenta notabila ar fi camera de 8mpx, dar am si uitat ultima oara cand am filmat ceva cu telefonul :))

  16. In primul video 3Gs-ul se misca infiorator. Cum poti sa vii sa faci o comparatie cand tu ai jailbreak pe el ? Am un 4 si un 3Gs si pot spune ca 3Gs-ul nu mi s-a miscat niciodata asa (nu are jailbreak, bineinteles).

  17. Pentru ce ofera 4s parerea mea e ca sunt bani aruncati in vant. In plina crIza eu ar trebui sa dau 4000 de ron cel putin ca sa mi se deschida nu stiu ce aplicatie mai rapid sau sa ma joc jocuri si sa se vada sau sa mearga mai repede cu 1-2 secunde.
    Se pare ca suntem generatia instant: totul trebuie sa fie gata cand pocnim din degete. Warren Buffet, unul din cei mai bogati oameni din lume spunea ca atunci cand vrei sa-ti cumperi ceva ar trebui sa te intrebi: ce mi se intampla daca nu il iau? Daca raspunsul e nimic, atunci nici macar nu iti trebuie.

  18. Za one ce se intampla cu consumul de date, decand am io5 consumul este triplu atat pe vodafone cat si pe orange poti sa faci un articol pe aceasta tema? Si cum poate fi remediat si eliminat din trafic? Multumesc

  19. Simplu, inchizi internetul. Cine stie ce aplicatii iti mananca trafic pe acolo. Sa fac un articol in care sa spun ce? La mine traficul este exact acelasi. Probabil ai niste aplicatii care fac trafic constant.