Video: Grava probleme de securitate a iOS 5 permite deblocarea iPad 2 folosind SmartCover

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NLgQ22naQhE[/youtube]

    iOS 5-ul companiei Apple contine foarte multe functii noi si utile pentru utilizatori insa din pacate noul sistem de operare vine si cu cateva probleme foarte grave. In clipul video de mai sus ni se demonstreaza cum folosind SmartCover-ul pentru iPad 2 putem debloca tableta desi ea are un cod de siguranta setat. Practic daca lasam tableta iPad 2 cu ecranul de inchidere activat si punem husa SmartCover peste ecran, la redeschiderea tabletei vom avea posibilitatea de a accesa sistemul de operare fara a mai introduce codul de siguranta. Desigur ca prea multe nu putem face in iOS, adica nu putem deschide aplicatii din Springboard dar le putem deschide pe cele din foldere, nu putem sterge aplicatii, nu putem inchide aplicatii dar daca o aplicatie este deschisa o putem utiliza si putem vedea tot ce se afla in ea.

    Pentru utilizatori problema este foarte grava deoarece daca lasati deschisa o aplicatie precum App Store, v-ati putea trezi cu contul golit de cineva care are acces la tableta sau daca lasati aplicatiile Mail ori Messages deschise s-ar putea sa oferiti neintentionat acces oricui la mesajele voastre. Partea buna este ca pe iOS 4.3.3 aceasta problema nu apare pe iPad 2, nu am testat pe iOS 4.3.4/4.3.5 insa deocamdata iOS 4 pare sa nu aiba incorporata aceasta problema. Probabil in curand vom vedea o noua versiune a iOS 5 lansat de catre Apple si in ea vom vedea reparate o parte dintre bugurile existente.

9 COMENTARII

  1. Sa rezolve,btw ar fii tare sa trebuiasca codul de securitate ca sa poti inchide de tot iDeviceul sau sai faci update/restore in iTunes 🙂 asa neam feri de hoti

  2. De ce se exagereaza orice? In primul rand, daca cineva are acces la tableta ta in acest gen, inseamna ca l-a furat, deci cea mai mica problema ar fi accesul lui la Mail… In al doilea rand, chiar daca ai avea aplicatia App Store deschisa, tot ar trebui sa introduci codul inainte de a descarca ceva. In al treilea rand, spune ca nu poti face nimic in afara de a viziona aplicatia care este deschisa in acel moment, nu poti deschide alta, sa stergi sau sa modifici nimic.

  3. Și asta ar fi o problema de securitate a iOS? Mai de grabă personală.
    Acum serios, și eu sunt de părere că se exagereaza în legătură cu gravitatea problemei.

  4. pai asai dar poate iti uiti codul de deblocare al iPad-ulu si trebuie sa fii sigur ca macar ai aplicatiile si tot ce a in el

  5. Buna seara. Abia mi-am cumparat un Ipad 2. Dupa o zi de utilizat a inceput sa se comporte ciudat. Deschidea aplicatii singur, in special fisierul cu poze, iar daca deschideam tastatura, scria singur. Impropriu zis scria…tasta space si vreo 2 litere numai. Am gasit pe un forum ca si alte persoana au aceasta problema. Acolo sugerase cineva o solutie pe care am aplicato si eu insa la mine a continuat sa se comporte ciudat in continuare. Am sters apoi o parte din aplicatiile pe care le-am pus (luate strict de pe apple store) si a mai incetat din agitatie, dar in continuare fisierul cu poze se deschidea in continu. Atunci am hotarat sa ii sa il resetez complet. In urma resetarii creteam ca se va linisti, dar nu. Atunci cand am inceput sa il setez a inceput din nou sa “se apese” singur, si cand am ajuns sa scriu o parola tastatura avea aceeasi problema ca inainte.
    Trebuie sa mentionez ca au mai fost puse niste melodii si poze de pe laptop.
    Ma gandesc sa il duc in magazin inapoi. Astept sugestii. Multumesc