iOS 5.0.1 rezolva problemele cu autonomia bateriei, aduce alte noutati importante

   V-am spus deja ca Apple a lansat o versiune beta a iOS 5.0.1, acum va spun ce anume a rezolvat Apple in aceasta versiune a sistemului de operare. Conform changelog-ului publicat pentru dezvoltatori, Apple a rezolvat problemele cu autonomia bateriei, a activat gesturile multitouch pentru tableta iPad, a rezolvat problemele care duceau la imposibilitatea de a sincroniza documentele din iDevice-uri cu iCloud, a imbunatatit sistemul care recunoaste cuvintele rostite cu accent australian si a rezolvat alte probleme de securitate ale sistemului de operare.

    Iata changelog-ul complet :

  • Fixes bugs affecting battery life
  • Adds Multitasking Gestures for original iPad
  • Resolves bugs with Documents in the Cloud
  • Improves voice recognition for Australian users using dictation
  • Contains security improvements

    Pe langa toate noutatile mentionate mai sus, avem o rezolvare a problemei care oferea utilizatorilor posibilitatea de a accesa sistemul de operare din Lockscreen desi aveau un passcode setat. Aceasta versiune beta a iOS expira pe data de 14 decembrie insa Apple o va lansa public inainte de respectiva data. Este interesant ca a lansat o versiune beta a iOS care nu aduce modificari extrem de importante si observ ca Apple doreste mai mult feedback de la dezvoltatorii sai. Mai jos aveti o scurta declaratie a unui reprezentant al Apple.

A small number of customers have reported lower than expected battery life on iOS 5 devices,” an Apple spokesperson told The Loop. “We have found a few bugs that are affecting battery life and we will release a software update to address those in a few weeks.

Thanks to Calin.

16 COMENTARII

  1. Hmmm, în titlu se vorbește de noutăți importante, în penultimul alineat se concluzionează că nu ar fi modificări importante … Este de așteptat ca fiecare să aprecieze diferit importanța ver. 5.0.1, însă nu mă așteptam ca cele 2 puncte de vedere diferite să se reunească în aceeași persoană! 🙂

    Ultima bulină din numerotare, referitoare la “Security improvements”, probabil se referă la blocarea modalității actuale de jailbreak, presupun – cine va mai vrea JB, va rămâne cu problemele de autonomie pe iPhone și fără gesturi multitouch pe primul iPad? Nasoală perspectivă …

  2. @zaone si eu primesc doua notificari, pentru fiecare noua postare. In schimb asa-mi facea si pe versiunea 1 a idevice…

  3. @Richard: Ai facut update la noua versiune a aplicatiei? Oricum va spun din start ca e o problema pe care doar cei care au sistemul de notificari implementat in aplicatie o pot rezolva. I-am contactat aseara sa vedem ce se poate face.

  4. @ zaone, am facut update-ul, dar ca si inainte, in lockscreen si in notification center vad de doua ori aceeasi notificare.
    Btw felicitari de upgrade, era cazul, acuma se misca mult mai rapid idevice.ro pe iP4

  5. Ce am observat eu legat de autonomie, este functia push mail. Mie cel putin setata la 15 min imi termina bateria pana seara. Am renunutat trecand pe manual cu push inactiv. De atunci autonomia a crescut considerabil. Acum voi opri si functiile prezentate in articol pt a vedea cata autonomie pot obtine fara setari inutile la noi in tara.