Iata cum poti deosebi un iPhone 4 de un iPhone 4S

    In articolul scris de mine ieri despre portarea Siri pe iPhone 4 si iPad 2 s-au iscat anumite discutii despre cum poate fi deosebit un iPhone 4 de un iPhone 4S atunci cand Siri va putea fi instalat pe terminalul lansat anul trecut de catre Apple. Cei care au avut terminale iPhone vor putea face foarte rapid diferenta intre cele doua dispozitive insa o persoana care isi achizitioneaza un iPhone pentru prima oara s-ar putea sa fie destul de usor de pacalit de catre cineva rau intentionat. Chiar si asa, intre iPhone 4 si iPhone 4S exista cateva diferente foarte clare in baza carora va veti da seama extrem de rapid ce terminal aveti in fata.

1. Langa mufa jack de 3.5 mmm a dispozitivelor iPhone 4S nu are antenele despartite insa iPhone 4 le are. Daca voua vi se prezinta un iPhone 4S care are antenele despartite atunci stiti din start ca acel terminal este in realitate un iPhone 4.

2. Butonul Mute a fost mutat cu cativa milimetri mai jos in iPhone 4S iar deasupra sa se afla o despartitura intre antene. iPhone 4 GSM nu are asa ceva desi versiunea CDMA are. Daca vi se prezinta un iPhone 4S fara o despartituda intre antene in partea stanga sus atunci stiti ca acel dispozitiv este in realitate un iPhone 4 GSM.

3. iPhone 4S are despartite antenele in partea dreapta sus a terminalului dar iPhone 4 nu are aceasta modificare. Daca vi se prezinta un iPhone 4S fara acea despartitura atunci dispozitivul din fata voastra este in realitate doar un iPhone 4.

4. Siri – iPhone 4 nu are in momentul de fata Siri iar in Settings>General>Siri aveti optiunile noului asistent vocal al Apple. Din pacate in curand aceasta metoda de diferentiere nu va mai fi valabila dar pana una alta daca iPhone-ul are siri in meniul Settings>General atunci sigur este iPhone 4S. Desigur ca rapiditatea cu care deschide meniurile noul iPhone 4S este un factor de luat in considerare.

    Acestea sunt cele 4 metode prin care puteti face diferenta dintre cele doua dispozitive si in baza lor puteti fi siguri ca nu veti fi pacaliti de cineva. Articolul acesta este dedicat in principal celor care cumpara pentru prima oara un terminal iPhone ori celor care nu au detinut un iPhone 4 si nu stiu cum sa faca diferenta.

22 COMENTARII

  1. ar mai fi pe spate la “Model” unde 4 are “A1332” si 4S are un număr mai mare, asta presupunand ca nu s-a schimbat carcasa

  2. Primele trei sunt 100% sigure. In baza lor poti face sigur o alegere corecta pentru ca nu poate nimeni schimba antenele. Siri poate sa apara pe i4, carcasa poate fi schimbata pentru ca sunt la fel, insa antenele alea nu pot fi despartite pe iPhone 4.

  3. Varianta fara acele taieturi intre antene etc etc etc mai este si la iphone 4 Verizon..este telefonul facut de ei. Deci exista si doar un IPHONE 4 si doar atata ca un iphone 4S ca si antene.

  4. Pozele cu fara despartiri la antena sunt de 1 an de zile,numai stiu ce model,ce tip,dar stiu ca din State erau telefoanele printr-o telefonie facute….cum au facut si astia de la Vdf un sony v630 doar pentru ei…

    Deci cautati-l pe Siri ! hehe

  5. Naiv esti cand cunosti produsul,dar pentru un prim utilizator de APPLE ,nu cred ca va stii diferenta,nici macar ce inseamna CDMA.

    Pozele sunt de 1 an de zile(POZELE).

  6. plus ca din ce observ si spatele si fata(display-ul) la 4s sint exact cit are conturul de metal,pe cind la 4 metalul de pe margine e mai iesit in exterior…asa observ in poza 2

  7. la about> in sus pe partea stanga scrie modelul ” iPhone 4 ” ” iPhone 4s ” pentru cei care nu stiu cum sunt antenele se uita acolo ca acela nu se poate modifica ( cel putin eu nu cred ca se poate ). Eu zic ca totusi trebuia sa faca ceva diferit la carcasa iPhone-ul 4s ca sa se poate face diferenta oricine, nu numai cei care cunosc detaliat iphone-ul 4