Steve Jobs dorea sa foloseasca procesoare Intel in iPad

    Dezvoltarea tabletei iPad a fost probabil unul dintre cele mai importante proiecte facute de Jobs in intreaga sa cariera la Apple iar in biografia autorizata lansata ieri avem cateva informatii despre acest proces. Desigur ca tableta a fost conceputa in studioul lui Jony Ive, locatia in care orice produs Apple ia nastere si pentru inceput au fost construite diverse prototipuri de variate marimi, toate fiind testate de catre Jobs. In final versiunea cu ecran de 9.7 inch si 4:3 ratio a fost aleasa, insa exista sansa ca tablete cu ecrane mai mici sa fi fost concepute de Apple si exista o sansa ca un astfel de model sa il vedem lansat in viitor.

The process began with Jobs and Ive figuring out the right screen size. They had twenty models — all rounded rectangles, of course — in slightly varying sizes and aspect ratios. Ive laid them out on a table in the design studio, and in the afternoon they would life the velvet cloth hiding them and play with them. That’s how we nailed what the screen size was,” Ive said

    Pentru procesul de testare au fost disponibile nu mai putin de 20 de tablete de marimi diferite iar alegerea celei potrivite a implicat ascunderea produselor si testarea lor fara ca persoanele implicate sa stie prea mult despre ele. Jony Ive sustine ca asa a reusit sa aleaga modelul perfect cu ecranul de 9.7 inch care s-a dovedit a fi extrem de popular in randul utilizatorilor. Pentru aceasta tableta Steve Jobs dorea sa foloseasca un procesor Intel Atom insa a fost convins de Tony Fadell, unul dintre vice presedintii Apple, ca procesoarele ARM trebuie implementate. Fadell a mers pana in punctul in care l-a amenintat pe Jobs cu demisia din cadrul companiei Apple si in final decizia luata de catre ei a fost cea corecta.

    Daca o tableta iPad cu procesor Intel ar fi fost lansata atunci probabil am fi avut ceva mai multa performanta insa mult mai putina autonomie, un schimb pe care nimeni nu si l-ar fi dorit.