Tutorial: Iata cum poti face iBooks sa functioneze pe iOS 5

    V-am spus acum cateva zile ca exista o metoda de a repara aplicatia iBooks pentru a o face sa functioneze pe noul iOS 5 pe terminalele care au jailbreak insa ca acea metoda nu este 100% functionala. Ei bine metoda este acum publica, poate fi testata de catre oricine insa va avertizez sa aveti grija deoarece s-ar putea sa intampinati probleme in utilizarea aplicatiei. Aceasta metoda se aplica DOAR pentru terminalele care au iOS 5 instalat si jailbreak facut deoarece este nevoie de acces la fisierele de sistem ale dispozitivului.

  1. Dezinstalati si reinstalati aplicatia iBooks.
  2. Conectati terminalul la PC/Deschideti iFile din iDevice si navigati catre /var/mobile/Applications/folderul iBooks/ si copiati iBooks.app in fisierul to  /var/mobile/Applications/.
  3. In folderul respectiv deschideti fisierul Info.plist cu un editor .plist, cautati intrarea numita CFBundleIdentifier si in ea modificati com.apple.iBooks in com.apple.iBooksFix.

    Dupa efectuarea modificarii inchideti iFile sau programul folosit pentru a accesa fisierele de sistem si efectuati un respring dispozitivului vostru. Acum veti vedea in Springboard doua aplicatii iBooks. Cea care are colturile patrate functioneaza pe iOS 5 iar cea care are colturile rotunde trebuie stearsa. Din pacate nu puteti sincroniza carti cu noua aplicatie si nici nu o puteti transfera in iTunes iar daca o stergeti va trebui sa repetati procedura.

Thanks to B.