Apple construieste o centrala solara pentru centrul de date din Carolina de Nord

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=hDXSSi1qStA[/youtube]

   In clipul video de mai sus avem prezentat centrul de date din Carolina de Nord in care Apple are serverele prin care ruleaza o parte din sistemul iCloud lansat pe data de 12 octombrie. Steve Jobs a prezentat acest centru de date in cadrul WWDC 2011 si se pare ca pentru el compania din Cupertino va construi si o centrala solara. Proiectul inceput de Apple costa aproximativ 1 miliard de dolari si are menirea de a oferi centrului de date energie necesara pentru a functiona non stop insa deocamdata nu se stie data la care va fi data in folosinta noua centrala.

Permits issued by Catawba County show that the Cupertino, Calif., company has been approved to reshape the slope of some of the 171 acres of vacant land it owns on Startown Road, opposite the data center, in preparation of building a solar farm. The plans are called “Project Dolphin Solar Farm A Expanded.” Project Dolphin was the code name given Apple’s plans to build a $1-billion data center in Maiden.

   Interesant este ca Apple incearca sa isi construiasca fabrici autonome din multe pucte de vedere si o asemenea centrala solara se va dovedi a fi extrem de utila in viitor daca Apple se va hotara sa extinda capacitatea centrului de date.