Nintendo pierde bani, platformele iOS si Andorid cresc

    Desi producatorii de console portabile radeau in nasul celor care spuneau ca smartphone-urile le vor afecta vanzarile, iata ca Nintendo a fost serios afectata de noul trend stabilit in randul consumatorilor. Cei de la Nintendo au pierdut aproape 1 miliard de dolari in ultimele trei luni deoarece consolele portabile DS si 3DS nu au avut vanzarile pe care companie la prevazuse. Smartphone-urile iOS si Android au crescut in vanzari si consumatorii vad un smartphone ca un dispozitiv perfect pentru gaming refuzand sa mai cumpere o consola portabila separata.

“There’s no question that the Wii and the DS are at the end of their life cycles,” the L.A. Times reported Arcadia Investment analyst J.T. Taylor as saying. “But there will be a flourish this holiday when Nintendo comes out with promotions and gift bundles. After that, Nintendo’s long-term outlook depends on how successful their next console will be.”

    Sincer sa fiu eu unul nu as da bani pe o consola portabila cand in App Store sau Android Market am jocuri aproape la fel de bune dar la bani mult mai putini. Majoritatea utilizatorilor gandesc exact la fel si cei de la Nintendo realizeaza abia acum ca au gresit strategia pe urmatorii ani. Desi investitorii companiei au cerut ca anumite jocuri sa fie lansate in App Store pentru a acoperi o parte din pierderile generate de vanzarile slabe ale noilor produse, conducerea companiei a refuzat dar s-ar putea razgandi in viitor.