DevilRobber – un nou troian pentru Mac OS X care foloseste hardware-ul pentru a genera bani virtuali

    In ultima vreme se discuta tot mai des despre malware pentru Mac OS X si astazi am pentru voi un nou tip de troian care foloseste puterea de procesare a Mac-ului pentru a face bani virtuali pentru hackeri. Malware-ul a fost denumit generic DevilRobber de catre companiile de securitate si el functioneaza precum un troian clasic adica infecteaza Mac-ul, ofera acces total la sistem insa fura si puterea de procesare. Malware-ul are integrata o componenta care face asa-numitii Bitcoins, o forma de valuta virtuala pe care hackerii o pot folosi fara sa implice banci, sisteme de plata online, etc. Un bitcoin valoreaza in jur de 3.20 $, iar dintr-un Mac infectat o perioada lunga de timp hackerii pot obtine o suma considerabila de bani.

This malware is complex, and performs many operations,” security researchers from Mac antivirus vendor Intego warned. “It is a combination of several types of malware: It is a Trojan horse, since it is hidden inside other applications; it is a backdoor, as it opens ports and can accept commands from command and control servers; it is a stealer, as it steals data and Bitcoin virtual money; and it is a spyware, as it sends personal data to remote servers.

    Practic troianul foloseste resursele Mac-ului pentru a genera acesti Bitcoins asa ca utilizatorii vor observa ca performantele propriilor Mac-uri scad simtitor si totul pentru ca hackerii sa faca bani. Desigur ca malware-ul nu se instaleaza singur ci trebuie instalat de catre utilizator iar hackerii au ascuns acesti troieni in diverse aplicatii disponibile pe web deci teoretic oricine l-ar putea instala fara sa stie. Se pare ca acest gen de malware devine din ce in ce mai popular in randul hackerilor pentru ca fura date si genereaza bani virtuali deci profitul este mai mare pentru dezvoltator.