Prima Pagina aplicatii DevilRobber – un nou troian pentru Mac OS X care foloseste hardware-ul...

DevilRobber – un nou troian pentru Mac OS X care foloseste hardware-ul pentru a genera bani virtuali

    In ultima vreme se discuta tot mai des despre malware pentru Mac OS X si astazi am pentru voi un nou tip de troian care foloseste puterea de procesare a Mac-ului pentru a face bani virtuali pentru hackeri. Malware-ul a fost denumit generic DevilRobber de catre companiile de securitate si el functioneaza precum un troian clasic adica infecteaza Mac-ul, ofera acces total la sistem insa fura si puterea de procesare. Malware-ul are integrata o componenta care face asa-numitii Bitcoins, o forma de valuta virtuala pe care hackerii o pot folosi fara sa implice banci, sisteme de plata online, etc. Un bitcoin valoreaza in jur de 3.20 $, iar dintr-un Mac infectat o perioada lunga de timp hackerii pot obtine o suma considerabila de bani.

This malware is complex, and performs many operations,” security researchers from Mac antivirus vendor Intego warned. “It is a combination of several types of malware: It is a Trojan horse, since it is hidden inside other applications; it is a backdoor, as it opens ports and can accept commands from command and control servers; it is a stealer, as it steals data and Bitcoin virtual money; and it is a spyware, as it sends personal data to remote servers.

    Practic troianul foloseste resursele Mac-ului pentru a genera acesti Bitcoins asa ca utilizatorii vor observa ca performantele propriilor Mac-uri scad simtitor si totul pentru ca hackerii sa faca bani. Desigur ca malware-ul nu se instaleaza singur ci trebuie instalat de catre utilizator iar hackerii au ascuns acesti troieni in diverse aplicatii disponibile pe web deci teoretic oricine l-ar putea instala fara sa stie. Se pare ca acest gen de malware devine din ce in ce mai popular in randul hackerilor pentru ca fura date si genereaza bani virtuali deci profitul este mai mare pentru dezvoltator.

 • Alex

  nashpa…..

 • Me

  ….asta e reversul faptui ca sunt tot mai multi
  utilizatori de macOS…hackerii se straduiesc tot mai mult si incet, incet, le mai iese cate ceva…

 • horyatm

  intr-un an, Apple va avea probleme grave cu asta, dar odata cu 10.8 sper ca nu vor mai fi, pana atunci, protejati-va mac-ul cat mai bine, si cum stiti voi.

 • Soulyd

  Eu nu inteleg cum fac hackerii bani virtuali “bitcoins” doar din viteza de procesare a unui laptop sau desktop? si cum pot ei sa foloseasca bitcoins-urile astea pentru cumparaturi???

 • Soulyd, e normal sa nu stii, doar nu esti hacker…

 • Adi

  Pai da, sa știu sa dau si eu drumul la laptop sa facă niște “bitcoinshi” 🙂

 • Soulyd

  nu sunt hacker si nici nu vreau sa fiu, doar vreau sa stiu cum este posibil asa ceva, adica sa faci bani cu rapiditatea calculatorului.

 • Ioan.

  Sa fiu i. Locul microsoft as angaja oameni numai ca sa faca virusuri pt mac

 • Leo

  Mac-ul infectat este integrat intr-un sistem de renderfarm cu plata. Utilizatorii doritori de un render rapid si fara mari batai de cap, pot inchiria contra cost pe site-urile de specialitate, computere virtuale conectate in ferme de randare care pot face munca mult mai repede. De asemenea, exista posibilitatea ca un posesor de computer/mac sa isi inchirieze puterea de procesare altora, sa isi inscrie computerul intr-un renderfarm, si pe baza numarului de puncte acumulate, adica a jorb-urile pe care le duce la indeplinire, posesorul computerului este remunerat. Probabil virusul ofera exact aceasta posibilitate hakerilor, de a subinchiria computerul infectat in nume propriu. Computerul duce la indeplinire task-urile, hakerii sunt platiti ca si cum ar fi utilizatori de credinta, iar posesorul Mac-ului plateste factura de curent. :).

 • Ioan.

  Super tare:) dar daca deconectezi de net.. E useless probabil

 • mihaifoto

  Am vazut si eu vreo stire despre virusii “putini” din windows?