Coreea de Sud permite vanzarea de jocuri in App Store

    Timp de doi ani de zile Coreea de Sud a interzis vanzarea de jocuri in App Store-ul companiei Apple insa ieri a luat decizia de a scoate aceasta limitare si de a permite vanzarea unui numar restrans de titluri. Coreea de Sud a interzis vanzarea jocurilor in App Store din cauza continutului inclus in unele dintre ele dar se pare ca Apple a reusit sa convinga autoritatile coreene sa ofere cetatenior posibilitatea de a cumpara in sfarsit jocuri. Dezvoltatorii de aplicatii din Coreea de Sud s-au plans autoritatilor ca masurile luate ii impiedica sa isi dezvolte afacerile si se pare ca incepand de ieri totul revine la normal.

    Aceasta miscare a fost luata imediat dupa ce Apple a anuntat ieri ca iPhone 4S va fi lansat in Coreea de Sud pe data de 11 noiembrie dar presupun ca schimbarea era de mult pregatita. Va reamintesc faptul ca pe 11 noiembrie iPhone 4S va fi disponibil in Romania la Orange, Vodafone si Cosmote, primii doi operatori anuntand deja lansarea prin pagini dedicate pe propriile website-uri.

3 COMENTARII

  1. Și atunci ne mirăm că o anumită companie de copiatori asiatici, localizată tocmai în respectiva țară, anunța cu mândrie acum ceva timp cum ultimul ei smartphone reușise în sfârșit să depășească iPhone 4 (pe atunci deja vechi de un an) pe piața din țara respectivă! Păi uite-așa au reușit – guvernul țării respective a interzis timp de 2 ani instalarea de jocuri pe iPhone și pasionații de jocuri pe mobil nu prea au mai avut de ales … Caz tipic de intervenție părtinitoare a politicului în economie, care subliniază încă o dată cât de “mare și tare” este acel imitator asiatic – fără sprijinul statului, este doar un tigru de carton!

  2. Daca vii cu masuri Made in Iran pe concurenta e limpede ca avantajezi bietul producator local .

    In Europa nu cred ca s-ar fi intamplat asta (fara un hyper scandal si procese peste procese , in urma caruia statul ar fi platit bani grei pentru competitie neloiala ) .

    Sa ne bucuram ca stam intr-o zona (cat de cat) civilizata a lumii . Se poate mult mai rau .