EZDecline te ajuta sa accepti sau sa respingi mai usor un apel, este compatibil cu iOS 5

  Toate telefoanele din lume au un buton pentru respingerea apelurilor chiar si atunci cand apelul vine intr-un moment in care telefonul sta in standby. iPhone-ul nu are asa ceva in lockscreen, in schimb respingerea unui apel sau oprirea sunetului unui apel in curs de primire poate fi facuta doar prin intermediul butonului lock/sleep. Multi posesori de iPhone nu au stiut/nu stiu de acest aspect chiar din momentul achizitionarii terminalului pentru ca nu prea multa lume citeste manualul de utilizare al terminalului.

Tired of getting a phone call in a bad time: in a meeting, when you’re asleep, when you’re making sweet sweet… banana bread ;), and all that OS gives you is “Slide to Answer”?!?! It can be extremely annoying to wake up to a phone call disoriented, not knowing what’s going on, just wanting to go back to sleep, but your stupid phone wont let you decline the call(at least easily). This tweak fixes all of that, seamlessly. It restores the “Accept”/”Decline” buttons from a call, EVEN when your phone is currently asleep/locked(the key improvement). Worried about compatibility? It works on all iPhones, all modern firmwares, and on the retina display, perfectly. And, with it using the system’s localized strings for the button titles, you don’t have to worry about it if you’re a themer or string changer. Enjoy!

  EZDecline este un tweak din Cydia care rezolva aceasta problema a respingerii apelurilor din Lockscreen prin adaugarea butoanelor de acceptare si respingere a apelurilor care apar in mod normal cand terminalul este deblocat. E adevarat ca Apple le-a pozitionat exact invers fata de pozitia acestor butoane pe toate telefoanele mobile din lume, insa macar cu ajutorul acestui tweak veti putea respinge apeluri fara probleme chiar din lockscreen. EZDecline este disponibil in Cydia pentru 0.99$.

  Stiu ca multi dintre voi stiau de acest tweak insa incepand de astazi el este compatibil si cu iOS 5.

12 COMENTARII

  1. Alt tweak inutil si pe bani… Parca ar fi nebuni…!!! Cum dracului sa dai bani pe un lucru complet inutil si potential problematic. De cate ori iti scoti telefonul din buzunar, poti respinge sau raspunde fara sa vrei, lucru care nu se intampla cand e pe “Slide to answer”! Si, in plus, un buton fizic pentru “mute”, adica butonul de minus al volumului sau un buton fizic pentru “decline” (butonul “sleep/wake”) este mult mai usor de nimerit prin haine (daca esti “in a meeting”) sau la prima introducere a mainii in buzunar, pe cand la rahatul asta de tweak trebuie sa scoti telefonul afara!

  2. zaone..te contrazic..sa stii ca Iphone-ul se poate accesa prin haine..eu unu am patit-o..printr-o pereche de bermude..carea aveau buzunar din plasa..si spre mirarea mea…cand am scos telefonul din buzunar..era deblocat si umbla prin meniu…mi se pare si mie aiurea..dar crede-ma ca am vazut cu ochii mei.
    bafta.

  3. Perfect de acord cu @icetkk!

    Este aberant acest “tweak”, pentru că el cauzează mai multe probleme decât rezolvă, și cel mai aberant este că este oferit pe bani, adică o “taxă pe prostie” pentru cei care nu știu să citească instrucțiunile din manual (și nici nu întreabă pe alții care știu)! Cât de aiurea …

    Iar poziționarea butoanelor din iOS cu acțiunea pozitivă în dreapta și cea negativă în stânga este aceeași care se regăsește și în Mac OS X și ține de ergonomie – oamenii preferă să o ia mai întâi la dreapta (sau să se uite la dreapta) când caută ceva (gândirea dreptace), deci continuarea unei acțiuni (OK / continue / agree / answer) este asociată cu partea dreaptă. Desigur că la Windows este pe dos, din motive istorice (schimbări minore din epoca în care MS era dată în judecată pentru că Windows a copiat Mac OS). Apoi, pentru un dreptaci (marea majoritate a oamenilor), care ține telefonul în mâna dreaptă și răspunde cu degetul mare, este mai ușor să ajungă în dreapta ecranului cu acel deget, decât să-l întindă în partea cealaltă sau să fie nevoit să se folosească și de cealaltă mână – astfel câștigă timp și nu ratează apelul. La telefonul în standby, este mai bună soluția cu “slide to unlock”, pentru a preveni răspunsul accidental la telefon, “din buzunar”. Asta tot de ergonomie ține – un domeniu pe care Apple l-a luat întotdeauna foarte în serios!

  4. @zaone: Ai apăsa butonul din greșeală când apuci telefonul aflat în buzunar (sau în poșetă, după caz) și ai atinge cu această ocazie ecranul, din greșeală și fără să vezi. De ce crezi că toate telefoanele mobile (chiar și cele mai vechi) au o funcție de blocare? Din același motiv: apucatul telefonului concomitent cu apăsatul accidental al unui buton (fizic sau afișat pe ecran).

  5. eu nu am probleme, si pentru mine tweak-ul este inutil, cand nu pot sa raspund la apel pur si simplu apes butonul power off si gata, nici nu trebuie sa scot din buzunar, poate ar fi corect sa implementeaza in iOS un slide to decline in locul unde se afla slide to power off si sa fie tot cu rosu… dar eu nu am facut probleme din acesta!

  6. @zaone: Aha, acum vrei să ne spui că “nu ținem corect telefonul” când îl scoatem din buzunar? 😉

    Dar în cazul iPhone, de care antene îl apuci, că nu are antenă în vârf ca la vechile telefoane? Cumva de celebra antenă exterioară, care la atingere, după cum ai publicat de nenumărate ori aici pe site, te-ar face să pierzi semnalul și, deci, să ratezi apelul pe care tocmai încercai să-l preiei? 😀

  7. @zaone, asta cu apucatul de antene este cea mai tare pe care am auzit`o de cand cei de la Apple au incercat sa ne invete cum trebuie sa tinem telefonul in mana… Eu scot telefonul cum imi vine din buzunar, iar adaugarea acelor butoane idioate nu poate ajuta decat sa raspunzi sau sa respingi aiurea un apel. Se poate trece pe “silent” cu butonul de sleep sau volum, iar faza cu sedinta si sunatul aiurea este doar vina celui care nu stie sa puna telefonul pe silent in momentul in care stie ca are o intalnire sau ce o fi ea.

    p.s. Sa ceri si bani pentru o prostie… este genial.

  8. La prima apasare a butonului power telefonul trece pe mute (doar opreste sunetul de apel), iar la a doua apasare respingi apelul. De ce as mai avea nevoie de acest tweak?

  9. uneori se intampla sa nu pot da slide sa raspund, si nu, nu e de la degetele mele. Daca click-uiesc de cateva ori butonul home, sau apasa o data pe sleep (trece pe mut, nu respinge), apoi merge sa dau slide.

    Personal credca mi-ar fi util un tweak din asta. Pana la proba contarie (raspuns prin buzunar, etc) credca am sa-l incerc “free” de pe unde se gaseste