Siri si cat trafic de internet consuma recunoasterea comenzilor vocale

Siri icon

    Sistemul Siri implementat de catre Apple in iOS 5 pentru iPhone 4S functioneaza in baza unei conexiuni de internet asa ca daca va aflati intr-o zona fara semnal sau cu semnal slab s-ar putea sa nu puteti utiliza asistentul personal al noului sistem de operare Bun, avand in vedere ca functioneaza in baza unei conexiuni de internet inseamna ca el face si trafic pe care il pierdeti din abonamentul lunar. Oare cat trafic de internet face Siri la fiecare comanda preluata? Nu prea mult! Cei de la Ars Technica au descoperit ca Siri inregistreaza maxim 63 KB de date trimise/primite in cazul unor comenzi complexe si mult mai putin trafic in cazul unor comenzi mai simple.

If you use Siri 2-3 times per day at an average of 63KB per instance, you might expect to use 126KB to 189KB per day, or 3.7 to 5.5MB per month. For 4-6 times a day, that might come out to 252KB to 378KB per day, or 7.4 to 11MB per month. If you use it 10-15 times per day, you might end up using 630KB to 945KB per day, or 18.5 to 27.7MB per month.

     Cei de la Ars Technica au folosit Siri pentru 11 task-uri diferite care implicau rularea unor comenzi prin care Siri era pus sa foloseasca Wolfram Alpha sau Google pentru a afla raspunsuri la diverse intrebari. In medie asistentul personal consuma in jur de 63 KB de date pentru un task insa totul depinde de complexitatea intrebarii puse de voi si de pasii pe Siri trebuie sa ii intreprinda pentru a va raspunde. In cazul scrierii unui mesaj text sau a unui email consumul variaza intre 15 KB si 109KB dar totul depinde de complexitatea mesajelor pe care Siri trebuie sa le scrie.

      In concluzie consumul facut de Siri este nesemnificativ  iar in cazul unei utilizari intens s-ar putea sa adunati lunar aproximativ 100 MB de trafic suplimentar in abonament.