Tutorial: Jailbreak iOS 5.0.1 folosind redsn0w 0.9.9 beta 7 pe iPhone, iPad, iPod Touch(Windows, Mac)

20

  Astazi Apple a lansat iOS 5.0.1 beta pentru dezvoltatorii de aplicatii pentru iOS, noua versiune a sistemului de operare avand implementate o serie de noutati care ar trebui sa aduca liniste posesorilor de iPhone 4S dar si a celor de tablete iPad. Noua versiune a sistemului de operare este in continuare exploatabila folosind exploit-ul limera1n lansat de catre geohot acum mai bine de un an pentru iOS 4.1. redsn0w este in continuare capabil sa faca jailbreak pentru vechile iDevice-uri insa din pacate acest jailbreak este in continuare tethered si nu, tableta iPad 2 sau terminalul iPhone 4S nu sunt compatibile cu el.

redsn0w 0.9.9 beta 7 face jailbreak folosind bootrom exploit-ul din limerain si este compatibil cu :

  • iPhone 3GS;
  • iPhone 4;
  • iPad 1;
  • iPod Touch 3G;
  • iPod Touc 4G.

   Deocamdata nu am putut confirma ca iOS 5.0.1 poate fi instalat fara a avea UDID-ul terminalului vostru inregistrat in contul unui dezvoltator de aplicatii pentru iOS asa ca va recomand sa fiti prudenti. Pentru a urma acest tutorial aveti nevoie de iOS 5 descarcat in calculatorul vostru.

Pasul 1

Descarcati redsn0w 0.9.9 beta 7 de aici : WindowsMac OS X.

Pasul 2

Conectati terminalul la PC/Mac. In Windows mergeti in folderul in care ati descarcat redsn0w, faceti click dreapta pe executabil, selectati Properties iar din meniul nou deschis mergeti la Compatibility si bifati Run this program in compatibility mode for dupa care selectati Windows XP, apasati Apply si apoi ok. Daca nu urmati pasul corect nu veti putea porni terminalul tethered. Pe Mac/Windows redsn0w 0.9.9 beta 7), apasati butonul Extras, apoi Select IPSW si selectati ipsw-ul iOS 5 si apasati Next. redsn0w va implementa exploit-ul si va trece la pasul urmator.

Pasul 3

Dupa selectarea corecta a ipsw-ului apasati butonul Back pentru a reveni la meniul principal.

Pasul 4

Acum trebuie sa introduceti telefonul in DFU MODE. Mai intai inchideti terminalul, apoi apasati Jailbreak si Next iar redsn0w va va arata cum sa introduceti telefonul in DFU Mode.

  • tineti apast butonul power 3 secunde;
  • fara a da drumul butonului power apasati si pe butonul Home 10 secunde;
  • dupa ce trec cele 10 secunde dati drumul butonului Power si telefonul ar trebui sa fie deja in DFU Mode iar redsn0w va incepe sa implementeze exploit-ul.

Daca totul a functionat si jailbreak-ul a fost implementat atunci ar trebui redsn0w ar trebui sa va afiseze butonul Finish.

Pasul 5

Daca totul decurge bine ar trebui sa aveti un iPhone jailbroken insa din pacate “distractia” nu se opreste aici. Terminalul vostru este jailbroken dar aplicatiile nu functioneaza pe el deoarece aveti un tethered jailbreak. Trebuie sa urmati pasii de mai jos pentru a boota in tethered mode si a putea folosi Cydia, Safari si alte aplicatii.

Pasul 6

Reintroduceti terminalul in DFU Mode urmand instructiunile de la Pasul 4.

Pasul 7

Daca nu ati inchis redsn0w atunci apasati butonul Back pentru a reveni la meniul Jailbreak & Extras, adica primul. Daca ati inchis redsn0w atunci reluati a doua parte a pasului 2 pentru a selecta ipsw-ul pentru iOS 5.

Pasul 8

Dupa selectarea ipsw-ului apasati butonul Just Boot din meniul Extras iar redsn0w va porni terminalul tethered si veti putea utiliza dispozitivul fara nici cea mai mica problema.

Dupa ce terminalul porneste ar trebui sa aveti acces la toate aplicatiile fara nici o problema. Acest pas trebuie repetat de absolut fiecare data cand terminalul se reseteaza pentru ca altfel nu va mai porni absolut deloc. Aceasta solutie de jailbreak este temporara asa ca daca nu doriti sa va bateti capul cu un tethered jailbreak mai puteti astepta.

Daca nu doriti sa ramaneti cu terminalul blocat cand sunteti plecat de acasa puteti testa solutia de semitethered jailbreak.