Eric Schmidt vede Siri ca o amenintare pentru Google

    Intr-o audiere care a avut loc in cadrul unei anchete desfasurate de o subcomisie a Senatului SUA, Eric Schmidt a recunoscut ca Siri ar putea fi o amenintare pentru compania Google. Fostul CEO, si actualul presedinte al consiliului de administratie al Google, a declarat ca Siri ar putea fi un “Google Killer”, ca tehnologia lansata de catre Apple reprezinta un mare mare progres in domeniul inteligentei artificiale si ca Siri ar putea fi doar primul pas pe care Apple il face in intrare pe piata motoarelor de cautare pe web.

Even in the few weeks since the hearing, Apple has launched an entirely new approach to search technology with Siri, its voice-activated search and task-completion service built into the iPhone 4S. Apple’s Siri is a significant development—a voice-activated means of accessing answers through iPhones that demonstrates the innovations in search. Google has many strong competitors and we sometimes fail to anticipate the competitive threat posed by new methods of accessing information.

    Afirmatiile lui Schmidt vin in contextul in care el incerca sa prezinte Google ca o companie nu chiar atat de puternica pe piata americana. Schmidt incearca sa evidentieze puterea competitorilor sai, sustinand ca Google nu are un monopol in piata motoarelor de cautare pe web. S-a zvonit ca Siri ar afecta serios veniturile incasate de Google din reclame deoarece utilizatorii nu mai acceseaza google.com pentru a face cautari ci utilizeaza direct Siri care foloseste platforma Wolfram Alpha. Eu unul cred ca Siri este foarte departe de a fi un “Google Killer” si cred ca in viitorul apropiat vom vedea un sistem asemanator in Android OS.