HTC Edge – primul smartphone quad-core al HTC

   La inceputul acestui an aflam de la Nvidia ca procesoarele quad-core pentru smartphone-uri se transforma din vis in realitate iar cei de la HTC pregatesc primul smartphone propriu dotat cu un asemenea procesor. In imaginile de mai sus avem prezentat smartphone-ul HTC Edge care va fi echipat cu chip-ul Nvidia Tegra 3 si va avea patru nuclee de 1.5 GHz fiecare. Dispozitivul va avea 1 GB RAM, ecran de 4.7 inch cu rezolutie 1280 x 720 si o camera de 8 megapixeli f/2.2 iar in mare se anunta a fi cel mai puternic smartphone de pe piata.

    Cei de la HTC pregatesc un smartphone cu extrem de multa putere de proesare la un pret normal insa oare chiar este nevoie de asa ceva? Oare va sti Android-ul sa foloseasca toate cele 4 nuclee ale procesorului intr-un mod eficient? Probabil ca nu, cum nici procesoarele dual-core nu erau pana recent 100% folosite de Android, dar ideea in sine este interesanta. Va schimba ceva acest HTC Edge? Da, va schimba asteptarile consumatorilor care vor vrea cat mai multe nuclee in telefoanele lor, nuclee care nu au aplicatii care sa le foloseasca la adevarata lor putere.

    Decat sa vad nuclee quad-core in smartphone-uri mai bine as vedea o baterie care sa tina o saptamana fara sa necesite incarcare, cred ca multa lume ar prefera acest lucru in detrimentul unor scoruri mari in teste sintetice.