Lenovo pregateste prima tableta Android cu procesor quad-core si 2 GB DDR 3 RAM

   “Epoca” dual-core pentru terminale mobile se indreapta catre un sfarsit incet dar sigur si procesoarele quad-core par sa fie noul trend in industrie. Va spuneam saptamana trecuta ca HTC pregateste un smartphone quad-core si ca Asus are o tableta cu acelasi gen de procesor iar acum Lenovo anunta ca are pregatita o tableta ce va include chip-ul Nividia Tegra 3, cu procesor quad-core de 1.6 GHz si 2 GB DDR 3 RAM. Aceasta este prima tableta importanta care va veni cu 2 GB RAM insa vorbim despre RAM DDR 3 la 1600 MHz, deci teoretic ar trebui sa fie mai rapida si decat calculatoarele unora dintre voi.

    Cei de la Lenovo sustin ca tableta va fi disponibila pe piata pana la sfarsitul anului si va avea Android-ul inghetata al celor de la Google. Sincer sa fiu sunt uimit de rapiditatea cu care producatorii implementeaza aceste procesoare quad-core inainte ca platformele dual-core sa se maturizeze si presimt ca anul viitor va fi anul quad-core. Samsung, Motorola, Sony si alti mari producatori vor implementa astfel de procesoare in propriile produse iar Apple ar putea face exact acelasi lucru pentru a oferi clientilor sai performante la fel de bune.

   Nu stiu pentru ce este nevoie de atata putere de procesoare in smartphone-uri si tablete avand in vedere ca acest dispozitive nu sunt capabile sa ruleze aplicatii complexe, insa hardware-ul puternic este intotdeauna atragator.