Filtrul cu infrarosu imbunatateste semnificativ pozele facute cu iPhone 4S

20

   Una dintre principalele noutati aduse de camera noului terminal iPhone 4S este implementarea unui filtru cu infrarosu care ajuta la inregistrare unor poze mult mai bune, din punct de vedere calitativ, fata de iPhone 4. Imaginea de mai sus demonstreaza modul in care influenteaza filtrul cu infrarosu calitatea imaginilor si observati ca poza din dreapta arata mult mai naturala, mult mai aproape de realitate decat cea din stanga. Practic acest filtru elimina o parte din tenta rosiatica pe care o vedem in pozele facute cu iPhone 4 si diferenta este enorma.

When IR light is allowed to pass through to the sensor, the IR light contaminates the channels (mostly the red channel) with information that was not visible in the original scene. The result is an image with a color cast. The images below show the impact of IR contamination on a scene with a dark background. The iPhone 4 image shows a reddish cast due to the extra IR light recorded on the red channel. The 4S image shows a background which much more closely resembles the original scene.

   Desigur ca in majoritatea pozelor nu veti observa o asemenea diferenta insa atunci, cand inregistrati poze cu obiecte aflate in imediata apropiere a obiectivului veti avea parte de o diferenta precum cea din imagini. Pentru multi utilizatori imbunatatirea merita trecerea de la un iPhone 4 la un iPhone 4S insa pentru cei care nu folosesc des camera, diferenta nu va conta prea mult.