Video: Cum afecteaza inregistrarile video filtrul cu infrarosu din iPhone 4S

16

[vimeo]http://vimeo.com/31412311[/vimeo]

   Acum cateva zeci de minute va spuneam ca in iPhone 4S a fost implementat un filtru cu infrarosu care imbunatateste semnificativ pozele facute cu terminalele noastre. Cei de la CameraTechnica au facut cateva teste pentru a demonstra modul in care functioneaza acest filtru si cred ca in imaginile clipului video de mai sus aveti cea mai relevanta dovada a modului in care este totul configurat. Din clip va puteti da seama ca la iPhone 4S nu se observa cand un senzor cu infrarosu este activat multumita noului filtru implementat de catre Apple si calitatea pozelor o aveti demonstrata aici.

As shown, the embedded 4S filter does a pretty good job of blocking IR light. But assuming we’re not interested in long term careers as TV remote photographers, what is the impact of an IR filter on an actual image? When IR light is allowed to pass through to the sensor, the IR light contaminates the channels (mostly the red channel) with information that was not visible in the original scene. The result is an image with a color cast.

Calitatea pozelor si a clipurilor video este fara indoiala mult mai buna la iPhone 4S si pentru unii aceasta imbunatatire va conta foarte mult in alegerea unui smartphone.