Apple reduce o parte dintre comenzile pentru iPhone 4S si iPad 2

    Desi toate informatiile aparute pana acum despre noul iPhone 4S indica faptul ca dispozitivul este extrem de cautat in magazinele companiei din intreaga lume, asiaticii sustin ca Apple si-ar fi redus comenzile din cauza scaderii cererii de pe piata. Apple a redus comenzile de tablete iPad 2 si terminale iPhone 4S pentru Q4 2011 si Q1 2012 iar posibila motivatie din spatele acestei decizii pare a fi scaderea cererii de pe piata dar si o problema cu achizitionarea unui numar suficient de componente pentru dispozitive.

Apple has informed upstream suppliers of parts and components for iPhone 4S to delay part of their shipments for the fourth quarter of 2011 to the first quarter of 2012 as sales of the iPhone 4S have not been as strong as those concluded in the pre-sales period and also due to shortages in the supply of some key components, according to sources at the iPhone 4 supply chain.

    Comenzile ar fi fost reduse cu 10 – 15% fata de cat anticipase Apple initial insa informatiile se cam bat cap in cap. Daca Apple nu are suficiente componente e normal sa reduca numarul comenzilor iar cererea de pe piata va creste cu siguranta in perioada imediat urmatoare cand vin sarbatorile de iarna si oamenii se apuca de achizitionat cadouri. Este pe de alta parte posibil ca Apple sa fi estimat ca va comercializa mult mai multe terminale si cererea sa fie mai mica insa nu vom sti vreodata ce sta la baza acestei aparente reduceri a numarului de comenzi. Fie ca e vorba despre cerere scazuta, fie ca e vorba despre componente putine, nici Apple, nici partenerii sai nu vor oferi detalii.

UPDATE: Se pare ca zvonurile de mai sus sunt complet neadevarate.

5 COMENTARII

  1. Lucrez pentru o companie ce produce telefoane mobile si au dublat comenzile pentru sfarsitul anului. Cred ca mai degraba au redus productia sau poate nu fac fata furnizori produsului finit (Foxconn).