Tutorial: Jailbreak iOS 5.0.1 folosind redsn0w 0.9.9 beta 8 pe iPhone, iPad, iPod Touch(Windows, Mac)

  Aseara Apple a lansat iOS 5.0.1 pentru utilizatori, rezolvand o parte dintre probleme existente in sistemul de operare si blocand exploit-ul descoperit de Charlie Miller acum catva timp. Noua versiune a sistemului de operare este in continuare exploatabila folosind exploit-ul limera1n lansat de catre geohot acum mai bine de un an pentru iOS 4.1. redsn0w este in continuare capabil sa faca jailbreak pentru vechile iDevice-uri insa din pacate acest jailbreak este in continuare tethered si nu, tableta iPad 2 sau terminalul iPhone 4S nu sunt compatibile cu el.

  Inainte sa faceti update la iOS 5.0.1 cititi acest articol pentru a intelege de ce este posibil sa ramaneti fara posibilitatea de a face untethered jailbreak.

redsn0w 0.9.9 beta 8 face jailbreak folosind bootrom exploit-ul din limerain si este compatibil cu :

  • iPhone 3GS;
  • iPhone 4;
  • iPad 1;
  • iPod Touch 3G;
  • iPod Touc 4G.

Pasul 1

Descarcati redsn0w 0.9.9 beta 8 de aici : WindowsMac OS X.

Descarcati iOS 5.0.1 de aici.

Descarcati iOS 5 de aici.

Pasul 2

Conectati terminalul la PC/Mac. In Windows mergeti in folderul in care ati descarcat redsn0w, faceti click dreapta pe executabil, selectati Properties iar din meniul nou deschis mergeti la Compatibility si bifati Run this program in compatibility mode for dupa care selectati Windows XP, apasati Apply si apoi ok. Daca nu urmati pasul corect nu veti putea porni terminalul tethered. Pe Mac/Windows redsn0w 0.9.9 beta 8), apasati butonul Extras, apoi Select IPSW si selectati ipsw-ul iOS 5 si apasati Next. redsn0w va implementa exploit-ul si va trece la pasul urmator.

Pasul 3

Dupa selectarea corecta a ipsw-ului apasati butonul Back pentru a reveni la meniul principal.

Pasul 4

Acum trebuie sa introduceti telefonul in DFU MODE. Mai intai inchideti terminalul, apoi apasati Jailbreak si Next iar redsn0w va va arata cum sa introduceti telefonul in DFU Mode.

  • tineti apast butonul power 3 secunde;
  • fara a da drumul butonului power apasati si pe butonul Home 10 secunde;
  • dupa ce trec cele 10 secunde dati drumul butonului Power si telefonul ar trebui sa fie deja in DFU Mode iar redsn0w va incepe sa implementeze exploit-ul.

Daca totul a functionat si jailbreak-ul a fost implementat atunci ar trebui redsn0w ar trebui sa va afiseze butonul Finish.

Pasul 5

Daca totul decurge bine ar trebui sa aveti un iPhone jailbroken insa din pacate “distractia” nu se opreste aici. Terminalul vostru este jailbroken dar aplicatiile nu functioneaza pe el deoarece aveti un tethered jailbreak. Trebuie sa urmati pasii de mai jos pentru a boota in tethered mode si a putea folosi Cydia, Safari si alte aplicatii.

Pasul 6

Reintroduceti terminalul in DFU Mode urmand instructiunile de la Pasul 4.

Pasul 7

Daca nu ati inchis redsn0w atunci apasati butonul Back pentru a reveni la meniul Jailbreak & Extras, adica primul. Daca ati inchis redsn0w atunci reluati a doua parte a pasului 2 pentru a selecta ipsw-ul pentru iOS 5.

Pasul 8

Dupa selectarea ipsw-ului apasati butonul Just Boot din meniul Extras iar redsn0w va porni terminalul tethered si veti putea utiliza dispozitivul fara nici cea mai mica problema.

Dupa ce terminalul porneste ar trebui sa aveti acces la toate aplicatiile fara nici o problema. Acest pas trebuie repetat de absolut fiecare data cand terminalul se reseteaza pentru ca altfel nu va mai porni absolut deloc. Aceasta solutie de jailbreak este temporara asa ca daca nu doriti sa va bateti capul cu un tethered jailbreak mai puteti astepta.

147 COMENTARII

  1. Si cu redns0w si cu sn0wbreeze aceeasi problema: dupa aproximativ 5 minute de la terminarea jailbreak-ului se reseteaza telefonul si imi apare ecranul gol fara aplicatii fara nimic.

  2. cu tot cu pasii 7 si 8 am facut de 2 ori si am aceeasi problema: termin jailbreak-ul toate bune si frumoase, cydia instalat. dupa 5-6 minute se reseteaza telefonul si vad ca au disparut toate aplicatiile. am facut de cate 2 ori si cu redns0w si cu sn0wbreeze insa nimic! momentan sunt pe 5.0.1 neatins (original)

  3. Am facut exact cum scrie si totlu functioneaza. Trebuie avut grija sa nu opriti telefonul, altfel ramane marul muscat – se baga in DFU si din nou pasii 7 si 8. Asta e 🙂

  4. @alinb asa e si la mine…. am win95 , win98/win me, win NT 4.0(sp5) si win 2000 NU APARE win XP pe nicaieri… deci cum sa selecteze win xp cand NU ARE !!!

  5. deci am pus pana la urma win98/win me pentru ca nu am win xp ca si alegere… iam facut jailbreak dar cand sa dau Just Boot imi apare o eroare nu stiu din ce cauza..redsn0w has encountered a problem and needs to close.We are sorry for the inconvenience. if you were in the middle of something, the info you were working on might be lost…
    vreo parere???

  6. exact asa sta treaba si la mine si apoi trebuie sa restaurez factory settings. ma gandesc ca folosind windows xp nu ai optiunea de a selecta acelasi sistem de operare…

  7. salutare..am facut update la 5.0.1 si am jailbreak untethered pe un 3gs insa problema e ca nu am semnal pe nici o cartela..nu stiu pe ce retea e codat. ma ajuta cineva?

  8. Hai ma baieti, ajutati-ma si pe mine 😐 Am pus 5.0.1 fara probleme din iTunes, si dupa jailbreak imi ramane la ecranul “connect to iTunes”. Am incercat de cateva ori jailbreak. Ce sa ii fac oare?

  9. Chestia e ca nu mai am cartela operatorului sa il activez, si am facut un restore, se deschide si raman cu el la partea aia din setupul de la inceput unde trebuie sa selectezi wifi sau iTunes sa poata verifica simul, sa poata activa. Si de acolo am inchis sa ii fac jailbreak, si dupa ce iti face treburile redsn0w in telefon, se deschide si raman in ecranul ala cu connect… 🙁

  10. @zaone stiu ca nu e compatibil..am incercat si astept de cateva zile o versiune mai noua de ultrasn0w..momentan e doar 1.2.4…poate o sa-mi lasi un reply cand apare 😀 dar deobicei verific zilnic. o zi buna

    @moshu asa patisem si eu cand am bagat 5.0.1. trebuia cartela de activare apoi i-am facut jailbreak si a mers. sau poate nu l-ai bagat in DFU mode urmeaza instructiunile..eu unu nu stiu foarte bine dar m-a ajutat cineva.

  11. Ultrasn0w merge pe ios 5… aveam semnal si mergea telefonul perfect (3gs) dupa ce i-am facut jailbreak… dar printr-o greseala stupida si nefericita am facut update la 5.0.1 … o versiune cu care ultrasn0w nu este prea compatibil… Singurul lucru pe care il pot (putem face (cei cu 3gs ce primesc eroarea No service)) este sa astept un ultrasnow 1.2.5 sau ceva de genul sau sa fac downgrade la 4.1… ceea ce nu imi vine sa fac pt ca pierd multe aplicatii si facilitati ce le ofera ios 5, 5.0.1… Deci se pare ca nu am doar eu probleme… ci toti cei cu 3gs…

    PS: Am facut jailbreak cu redsnow si a mers perfect… dar telefonul meu este acum, un Ipod… sper sa vina update-ul ala mai repede la ultrasnow

  12. La cei cu windows XP nu mai e nevoie sa selectati nimic,pur si simplu deschideti aplicatia si urmati pasii in continuare.Mie mi-a mers perfect. iPhone 4 32 gb neverlocked,

  13. ok .. a mers jailbreak .. cand deschid cydia – scrie preparing fyle sistem – Storage almost full you can manage your storage in settings – isi da un fel de “respring” dupa care imi apar doar cateva iconite .. care-i faza? .. am 3gs – 8gb .. nu-i ajuge spatiul?

  14. nu inteleg, daca selectez cu redsnow ispw-ul pentru ios 5.0 atunci nu imi baga 5.0 la finalul procesului de jailbreak? daca incerc cu 5.0.1 imi da eroare

  15. Am reusit sa fac jailbroken dar mai departe cu just boot imi da don’t send.. si mi-a ramas iPhone-ul stins si acum cand vreau sa reiau jailbroken-ul imi da don’t send si acolo :))

  16. salut:).am un ipod touch 4g si i-am facut update de la 4.3.3 la 5. cand am increcat sa fac downgrade surpriza nu se poate.mentionez ca nu am slacat shsh blobs. exista vreo metoa de a reveni la 4.3.3 ca sa fac jb untethered?multumesc:)

  17. am facut exact cum scrie in tutorial, doar ca atunci cand trebui sa porneasca apare ananasul ala muscat dupa care sta putin, apare marul muscat… si revine la activare, deci nu a trecut de activare, sa imi apara iconitele, imi cere sim, etc.. multumesc.

  18. salut!

    am un ipod touch 4G, am iOS 5.0.1, am facut jailbreak cu 5.0 deoarece la 5.0.1 spune ca redsn0w nu suporta, am luat cydia .. am instalat intall0us si cand s-a reboot-at nu imi mai intra in ipod ramane la acel mar muscat :D.

  19. Pentru ca ti le sterge iTunes. Din installous dai in dreapta sus la settings si selecteaza acolo sa le sync iTunes. Dupa pui iPad in PC click dreapta pe iPad in iTunes, transfer purchased.

  20. Salut,
    am urmat toti pasii exact ca in tutorialul acesta si toate bune pana la ”just boot” care dupa ce il bag in DFU mod si ar trebui sa reboot ,imi da la sfarsit mesajul…no identifying data fetched…si iphone ramane in DFU mod.Multumesc anticipat.

  21. Am refacut de nenumarate ori ,am facut chiar si un restor din itunes ca sa instalez iar Cydia,aceiasi problema…cand sa boot in ”just boot” incepe procesul,mi se aprinde pt 1 secunda ecranul dupa care se stinge si redsn0w imi acel mesaj…no identifying data fetched…si trebuie sa scot eu iphone din DFU mod.Chiar nu mai stiu ce pot sa-i fac,am recitit tutorialul de cateva ori,ma gandeam ca poate imi scapa ceva dar dageaba,acelasi mesaj.

  22. Am uitat sa specific,Cydia imi apare pe iphone dar nu pot accesa aplicatia deoarece iphone nu se deschide in modul ”just boot”.Ca sa sterg Cydia ,in afara de restor mai exista vre-o modalitate?

  23. Dai un restore la o versiune de iOS descarcata si mai incearca o data jailbreak-ul daca nu merge, dai un restore la iOS 5.0.0 si fa un custom ipsw

  24. Nu, nu exista alta modalitate, dar facand un basseband prevent mode din snowbrezer sau cum s-o chema faci update dar fara jailbreak dar cu pastrare de basseband

  25. Dupa un restor curat din itunes ,am refacut totul si surpriza…a fuctionat pana la capat,acum pot sa ma bucur de beneficile jb.Va multumesc !

  26. Cand sau Select Ipsw si selectez (iPad1,1_5.0.1_9A405_Restore.ipsw) imi zice ca nu-l suporta redsnow-ul. Am un ipad 1 si am versiunea 5.0.1 si as dori sa ii fac un jailbreak? ma ajutati si pe mine va rog frumos,am zis ca incerc sa-l fac eu decat sa arunc 100ron.cu stima si respect Victor

  27. am reusit Anonim,atata ca Cyndia nu are nici o poza la icoana,am intrat pe el si scrie Preparing Filesystem.mai e cv de facut? ms frumos

  28. pai asa am facut … am folosit ipsw de 5.0.0 cu pt a face jb… inca nu stiu daca am reusit am ramas blocat in tampenia de wifi care imi tot da unable to join network… nici nu stiu daca s-a hactivat

  29. zaone am mare nevoie de ajutor.am facut exact cum scrie in tutorial si nu pot nici cum sa fac jailbreak.tot aceeasi eroare imi da la redsn0w: that ISPW is not supported by this version of redsn0w.te rog ajutama ca nu stiu ce sa mai fac.

  30. eu inainte am avut 5.0 si am trecut la 5.0.1 cu snowbreaz …. ce sa vezi avea nush bug in special cand luam ceva din appstore imi aparea ogramada de accounturi oricat cancel as fi dat el tot aparea dar toate diferite in rest as trece la 5.0.1 findca mam obsinuit cu 5.0 dar nu vruiam sa trec din cauza k poate apare o solutie untethred pentru 5.0 dar dak nu mai pot trece la 5.0 .. nare rost sa ma stau la 4.3.5 .. ms !

  31. gabit . eu vreau Jb .. dar untethred sincer mam cam saturat de tethred … acum mergem cu ce avem pana la untethred dupa parerea voastra sa fak Jb la 5.0.1 cu snowbreaz sau redsnow ? thx

  32. nu stiam ca exista vreo diferenta..cu snowbreeze faci custom ipsw iar cu redsnow JB dar poti face JB direct din snowbreeze. nu stiu foarte multe dar ma descurc cu al meu cand are probleme 🙂

  33. am un 3gs de la orange romania , si am bagat 5.0.1 si imi da searching nu pot sa-l activez..am bagat 4.3.3 si a ramas tot pe searching . l-am activat prin jb degeaba , am bagat ultrasnow si tot degeaba 😐 ce sa-i fac? si 4.1 am incercat . tot degeaba

  34. Salut ma ajutati va rog si pe mine. am luat ipsw-ul din tabelul ala de jailbreakuri. si redsn0w 0.9.9b8 zice ca nu e compatibil! Eu folosesc un iPod touch 4g . si am iOS 5.0.1 Multumesc multt!

  35. mie nu imiapare sa dau la compatibilitate cu windows xp decat cu 98,95,nt si 2000…iar cand dau select IPSW imi iese din redsn0w 0.9.9b8..IPTSW e varianta 5.0..va rog sa ma ajutati:)..multumesc

  36. am iphone 3gs cu baseband 6.15.00
    nu stiu ce nu fac bine de tot imi intra la sfarsitul operatiunii in recovery mode
    o intrebare … mai trebuie bifat ipad baseband la inceput sau las doar cydia sa fie instalata?

  37. O metoda mult mai simpla (cea mai simpla) de jailbreak tethered este cea cu Redsn0w 0.9.9 b9d, fara a mai fi nevoie sa alegem ipsw-ul. De asemenea aceasta reprezinta solutia si pentru cei care primesc eroarea “that ipsw is not supported by this version of redsn0w” pe care o primesc cei cu Redsn0w 0.9.9 b8, in special utilizatorii de iPod Touch-uri (ca si mine).

    Ai putea sa updatezi aceasta sectiune, daca consideri.. se modifica observabil metoda de jailbreak astfel 🙂

  38. va rog care ati reusit sa faceti jailbreak la iphone 3gs cu baseband 6.15.00 sa imi spuneti si mie cum ati facut ca eu nu reusesc nicicum….
    totul decurge perfect pana sa porneasca telefonul. Apare marul dupa care rotita se tot invarte ore intregi…Parca s-ar bloca in momentul in care ar trebui sa faca activarea telefonului.
    Poate mai trebuie bifat ceva si eu nu fac ceva bine…V arog care ati reusit sa imi acordati putin ajutor,
    ms.

  39. pai chestia e ca dupa ce fac jailbreakul telefonul nu porneste deloc , ramane blocat chiar inainte de a porni m apare marul dupa care apare rotita si ramane blocat asa ore intregi…
    crezi ca daca fac si tethered , va merge??

  40. mama masii , in sfarsit dupa ore intregi de chin am reusit….intradevar trebuia facut tethered ca sa porneasca
    ms zaone ca m-ai luminat in al 12-lea ceased
    acum merge brici

  41. nu am doar impresia , chiar merge si f bine …
    am cydia , am decodat cu ultrasnow , am pus appsync , installous , etc
    toate merg

  42. la mine nu mai gaseste reteaua deloc..nici tethered..stie cineva de la ce poate fi?am avut tethered si am incercat untethered..la inceput am instalat din cydia ca mi s-a parut mai usor..nu a mers de 2 ori am incercat,instalat si dezinstalat,acum cu redsnow la fel..imi apare cydia dar fara retea..ce sa ii mai fac..solutii careva?

  43. Am si eu cam aceeasi problema…decat ca atunci cand trebuie sa-l active zice ca”iPhonul dvs nu a putut fi activad deoarece serverul de activare este indisponibul”..va rog ajutati-ma!

  44. Salu..am si eu aceeasi problema.Am incercat sa bag din nou versiunea 4.3.3 dar la un momentdat arata”we are hanging here’si se opreste…ce ar trebui sa fac??

  45. salut am si eu o problema…am un iphone 4 ios 5.0.1 , baseband 04.11.08 am facut exact pasi de mai sus dar la sfarsit mi-a spus ca nu poate fi instalat si cand imi deschide telefonul nu mai merge sa deschid safari poate sa ma ajute cineva ?