iOS 5.0.1 – imposibilitatea de a face untethered jailbreak, inutilitatea unui SHSH si cum revii la iOS 5 acum!

   Aseara Apple a lansat iOS 5.0.1 pentru posesorii de iDevice-uri, noua versiune a sistemului de operare blocand exploit-ul folosit de Charlie Miller pentru a rula cod nesemnat in iOS dar imbunatatind autonomia bateriei pentru unii posesori de iDevice-uri. Tot aseara Dev Team spunea ca de la iOS 5.0.1 la iOS 5 NU putem face downgrade, daca Apple nu semneaza SHSH-uri, pentru ca SHSH-urile salvate in Cydia/PC nu ne mai ajuta cu absolut nimic in momentul de fata. Practic in iOS 5 Apple a schimbat procedura de restore si acum iTunes tine verifica SHSH-urile pentru iOS la fel cum verifica SHSH-urile pentru baseband. Aceste nou SHSH-uri se genereaza aleatoriu cand facem restore si aici intervine problema pentru ca nu putem folosi un SHSH de acest gen pentru mai multe restore-uri.

Starting with the iOS5 beta, the role of the “APTicket” is changing — it’s being used much like the “BBTicket” has always been used.  The LLB and iBoot stages of the boot sequence are being refined to depend on the authenticity of the APTicket, which is uniquely generated at each and every restore (in other words, it doesn’t depend merely on your ECID and firmware version…it changes every time you restore, based partly on a random number).  This APTicket authentication will happen at every boot, not just at restore time.  Because only Apple has the crypto keys to properly sign the per-restore APTicket, replayed APTickets are useless.

   Dev Team va incerca sa gaseasca o metoda de a face downgrade la iOS 5 insa intre timp toti cei care au nevoie de untethered jailbreak trebuie sa ramana la vechea versiune a sistemului de operare. Desi iOS 5.0.1 rezolva mai multe probleme si multi posesori de iPhone 4S au nevoie de el, Dev Team se incapataneaza sa ramana la iOS 5 pentru ca atat au reusit ei sa exploateze. Daca aveti nevoie de untethered jailbreak pe ORICE iPhone, iPad sau iPod Touch atunci ramaneti la iOS 5 pentru ca NU VETI PUTEA FACE DOWNGRADE peste cateva zile.

   In acest moment puteti descarca iOS 5 de aici, puteti deschide iTunes si tinand apsasat butonu SHIFT al tastaturii(tasta option pe Mac), facand click pe butonul Restore al iTunes si alegand acel ipsw al iOS 5 puteti face downgrade fara probleme. Din pacate Apple va mai semna SHSH-uri pentru iOS 5 pentru doar maxim 2 – 3 zile asa ca va recomand sa faceti downgrade ACUM. Dupa trecerea acestor zile NU VETI MAI PUTEA FACE DOWNGRADE pana cand Dev Team va descoperi o metoda care ne va permite sa facem acest lucru. Avand in vedere ca in ultima vreme Dev Team nu a facut ceva util pentru comunitatea jailbreak-erilor, ganditi-va ca aceasta solutie de downgrade nu ar putea veni si reveniti acum la iOS 5 pentru ca solutia de untethered jailbreak s-ar putea sa nu fie compatibila cu iOS 5.0.1.

    Acum doua luni de zile Dev Team scria acest articol in care explica tot ce se intampla acum insa de atunci si pana acum nu a gasit o metoda de a rezolva problema.

   Va recomand sa faceti un bookmark acestui articol si sa il impartasiti prietenilor vostri deoarece in curand lumea va incepe sa se intrebe de ce un SHSH nu mai este bun de nimic.

UPDATE: Tot ce am explicat mai sus se aplica si pentru update la iOS 5. Daca nu faceti ACUM update la iOS 5 nu veti mai putea face in viitor pentru ca Apple nu va mai semna SHSH-uri!

UPDATE 2: Daca primiti eroarea 3194 cand incercati sa faceti update, urmati pasii explicati in acest articol.

UPDATE 3: Incepand de vineri Apple a blocat posibilitatea de a mai face restore la iOS 5.