Vechii posesorii de Mac-uri nu se lasa convinsi sa cumpere Mac OS X Lion

  Vara aceasta Apple lansa Mac OS X Lion, cea mai avansata versiune a sistemului de operare pentru Mac-uri. In ziua lansarii noii versiuni a sistemului de operare, Apple anuntat ca peste 1 milion de descarcari au fost facute pentru Mac OS X Lion, insa acum la 4 luni distanta lucrurile sunt complet diferite. Nu foarte multi posesori de Mac-uri s-au grabit sa cumpere OS X Lion si asta se vede in rata de adoptie a noului sistem de operare. In octombrie, OS X Lion a avut cea mai mica rata de crestere de pana acum si se pare ca doar vanzarile de Mac-uri contribuie la rata de adoptare a sistemului de operare.

   In momentul de fata peste jumatate dintre posesorii de Mac-uri au Mac OS X Snow Leopard instalat, cota de piata a acelei versiuni a sistemului de operare crescand cu 0.5% fata de acum 2 luni. Mac OS X Lion 10.7 are o cota de piata de 16%, cu 6% mai mica decat cea a Mac OS X Leopard, un sistem de operare vechi de cativa ani buni de zile. Deocamdata nu toata lumea este impresionata de Mac OS X Lion si pentru Apple vestile nu sunt chiar atat de bune avand in vedere ca Lion costa doar 30$ in Mac App Store, deci ar fi accesibil oricui.

8 COMENTARII

  1. Cum a zis si mihaifoto, Snow Leopard e un sistem foarte stabil in acest moment, iar acest lucru se poate spune si despre Leopard.

    Trecand prin toate cele 3 versiuni majore din ultima vreme (Leopard, Snow Leopard si Lion) singura problema pe care am intampinat-o cand faceam downgrade e ca gaseam functionalitati lipsa pe care le foloseam de obicei. Userilor de Leopard care n-au folosit Snow, si userilor de Snow care n-au folosit Lion sunt mai mult decat multumiti de ce le ofera sistemul de operare.

    Si ca o mica paranteza, procesul de a ajunge la 10.7 e destul de simplu pentru utilizatorii de Snow. Dar pentru ceilalti (10.5.x in special) e mult prea complex.

    Sincer, daca nu intram in programul de refund, nu cred ca imi bateam capul sa fac upgrade 🙂

  2. Si Lion e foarte stabil, la fel ca si Snow Leopard. L-am cumparat cum a aparut si nici ca nu mi-e dor de Snow Leopard. Din punct de vedere al romanului probabil se gandeste “oooh 30$ e mult!” fara sa se gandeasca la cat costa o licenta de Windows, sau pur si simplu si-a luat Mac doar de fitza sa rupa gura…Ceilalti utilizatori ori traiesc sub impresia ca Lion e noul Windows Vista cum a fost comparat pe unele site-uri, ori nu le place schimbarea.
    Mie mi se pare un sistem de operare fantastic si care imi permite sa fiu MULT mai productiv fata de atunci cand utilizam Snow Leopard.

  3. Tot venii vorba de macbook-uri…za1 stii de unde as putea lua un macbook air noul model la un pret ok.Exceptand magazinele online(emag,evoemag,etc care au +50%).
    Tu de unde ti-ai luat mini-ul?

  4. Multi s-au plans (si eu) ca unele jocuri, programe nu mai merg pe Lion (Warcraft 3). Acuma depinde pentru ce folosesti OSX. Poti face un dualboot Snow/Lion si n-ai treaba. Sincer nici eu n-am vazut mare diferenta intre cele doua. In schimb am vazut o versiune de Snow (911) pentru PC-uri, minimalist, care porneste foarte repede. Presupun ca poti repeta procesul si pentru Mac-uri originale. Oricum 30$ vs 180$(circa) m-a convins sa iau si eu Lion. In 15 min l-am instalat de pe usb, toate merg fara sa caut drivere. Eu zic sa mai asteptam sa vedem ce iese.