iOS 5 si posibilitatea de a face restore sau downgrade – clarificari

   Ieri am scris un articol in care va atentionam ca noul iOS 5 aduce o noua metoda de a face restore folosind iTunes si ca SHSH-urile nu mai au prea multa valoare in momentul de fata. Desi la momentul scrierii acelui articol Apple inca permitea utilizatorilor sa faca restore la iOS 5, aseara in jurul orei 23:00 compania a decis sa opreasca procesul de semnare a SHSH-urilor pentru vechea versiune a sistemului de operare. Practic fara un SHSH salvat pentru orice versiune a iOS, nu puteti face restore decat la iOS 5.0.1 in momentul de fata.

   Daca aveti SHSH-uri salvate pentru iOS 3.x sau 4.x puteti face restore la acele versiuni ale sistemului de operare insa NUMAI cu un SHSH salvat. Daca NU aveti SHSH salvat pentru versiunea de iOS la care doriti sa faceti restore atunci NU veti putea face acest lucru. Pentru iOS 5 NU puteti folosi nici un fel de SHSH deci NU puteti face restore NICI daca aveti acum iOS 5 instalat in terminalul vostru. Daca aveti iOS 5 instalat pe un terminal si doriti sa ii faceti restore, veti putea face restore DOAR la iOS 5.0.1 SAU la iOS 3.x/4.x insa NUMAI daca aveti SHSH salvat!

  Cand va fi lansata o solutie de jailbreak pentru iOS 5.x sau 5.0.1, veti putea face jailbreak fara SHSH deoarece jailbreak-ul si SHSH-ul nu sunt legate unui de celalalt in vreun fel. Sper ca am clarificat nelamuririle tuturor in legatura cu versiunile de iOS la care puteti face restore.