iOS 5 si problemele cu reteaua de telefonie mobila

Ā  Ā  De cand a aparut iOS 5 am inceput sa primesc pe email diverse intrebari legate de felul in care iOS 5 administreaza conexiunea la reteaua de telefonie mobila. Indiferent de iPhone, se pare ca destul de multi utilizatori se plang de faptul ca fie nu pot face trecerea de la EDGE la 3G fara sa activeze AirPlane Mode, fie le dispare semnalul, etc. Ieri primele terminale iPhone 4S au fost livrate de operatorii din Romania si am inceput sa primesc mai multe email-uri despre probleme cu retelele de telefonie si mai jos aveti doar doua dintre ele.

1. Despre ce e vorba: la prima vedere, scotand telefonul din cutie, acesta functioneaza ireprosabil. Insa 2 persoane mi-au zis ca au incercat sa ma sune si ca n-au reusit. Mai exact, atunci cand vor sa ma apeleze, apelantii nu primesc in casca nici un ton, nici de sunat, nici de ocupat, iar dupa vreo 10-15 secunde zice Call Failed si atat.
La randul meu, daca incerc sa sun pe cineva, dupa vreo 10-15 secunde de la initierea apelului (timp in care nici nu suna, nici nimic), zice acelasi Call Failed. Dupa asta, la cateva secunde, semnalul dispare complet, apare No Service, Searching… pentru cateva secunde, dupa care semnalul revine si abia acum pot efectua/primi un apel. Pentru cat timp, nu stiu, destul de putin, pentru ca din ce am testat, dupa alte 10 minute iarasi nu mai am semnal.
Maine il voi duce inapoi. Am mai vazut si pe la altii problema, cica la ei s-a rezolvat dupa ce au dezactivat PIN-ul SIM-ului. La mine n-a mers…

2. Cand trec de pe wireless pe 3G nu mai incarca iPhone-ul nimic legat de trafic de date. 3G-ul pare activ, dar nu incarca trafic deloc. Pt a functiona e nevoie de un restart la device.

Ā  Ā Si desigur lista poate continua. Eu am observat ca in cazul meu, pe iPhone 4S nu se face trecerea de la 3G la EDGE decat daca activez AirPlane mode, in rest nu am probleme precum cele descris mai sus. Voi ati intampinat vreo astfel de problema de cand aveti iOS 5 si eventual iPhone 4S?

56 COMENTARII

  1. Un prieten de-al meu a patit chestia asta cu semnalul, ii apareau in coltzul stang doar liniutele de la semnal fara numele telefoniei si nu putea efectua apeluri, da sa sune si nu se auzea nici un sunet, dupa cateva secunde ii aparea “call failed”… i-am dat un reset si se pare ca si-a revenit (telefon cumparat in 26 octombrie updatat la ios 5)

  2. mi-am luat 4S si tot asa pierdea foarte des semnalul in prima zi,iar a doua zi imi scia invalid sim,l-am si trimis la service ieri

  3. Si eu patesc asemenea. Trecerea de la edge la 3G o fac prin airplane mod, ba chiar trebuie sa dau un rr. RămĆ¢n si fără net de multe ori si atunci numai din rr pot activa netul. Asta era si Ć®nainte de iOS 5. poate ar fi bine sa se specifice operatorul ( eu orange), un preten de pe Vodafone nu are problema asta. Si in mare parte nu cred ca e o problema de la device sau os.

  4. Cand mi-am luat acum 2 saptamani 4s de la cineva am avut probleme cu semnalul si am trimis mail la noumax si lau schimbat in doua zile, telefonula este cumparat de afara. Nu este de la soft merge-ti la noumax si cere-ti inlocuirea lui . Bafta

  5. Nu am nicio problema cu al meu 4S, insa problema cu traficul de date care nu se facea dupa wifi pe 3g am avut-o pe 4. O rezolvam inchizand din multitasking programul cu care voiam sa intru pe net(safari, appstore) si apoi intrand din nou in el.

  6. Da, la iPhone 4s daca trevino de pe wifi pe 3G sta si se gandeste Putin in locurile unde semnalul e mai slab puțin si trebuie sa activezi airplane mod , iar la iPhone 3GS iOS 5 e bine sa nu Ć®nchizi 3G niciodată :)) sau te tragi de par la trecerea de la wifi pe 3G

  7. Primul citat era din mailul meu. (daca vrei, poti sa bagi si continuarea in articol). Acum revin cu un update si feedback. Pe langa pierderile de retea, printr-un fenomen compensator probabil, telefonul folosea mai multa baterie pentru a amplifica semnalul. Astfel ca, peste noapte, in standby, s-au dus cam 25 de procente din baterie.
    Acum, partea a doua: am fost la Vodafone-ul de unde am ridicat telefonul, le-am povestit si demonstrat problema. Mi-au schimbat fara prea multe intrebari si discutii si telefonul, si SIM-ul. Acuma pare ca functioneaza ok, n-am mai pierdut semnalul, am fost sunat si am sunat, la randul meu am sunat fara probleme. Insa, angajatul de la Vodafone care s-a ocupat de mine mi-a zis ca alt coleg de-al lui (din Stefan Cel Mare, daca nu ma insel) a dat catre service deja 3 (trei) exemplare din 4S, pentru semnal, difuzor, respectiv ceva probleme software.
    Deci in concluzie, nu mai sunt probleme ca anul trecut cand s-a lansat i4, legate de stocuri (numai in Rahova au primit vreo 15 telefoanele, in conditiile in care a mea a fost singura precomanda), insa multe dintre ele sunt busite. Pre-busite, daca vreti.

  8. Uneori este nevoie de activarea si dezactivarea airplane mod-ului pt a face trecerea de la edge la 3g(iphone4). Mi s-a intamplat de multe ori sa ma aflu intr-o zona cu semnal foarte bun dar sa nu pot fi contactat. Telefonul arata ca are semnal dar de fapt e inafara retelei. Problema asta am avut-o si cu Iphone 3g si cu 3gs.

  9. Si mie imi face figuri pe i4 cu ios5 si cu semnalul si cu internetul si ma scoate din pepeni, crezi ca updateul la 5.0.1 rezolva ceva?

  10. Nu inteleg de ce mi-ai sters comentariul. Vroiam doar sa-ti arat ca shit does happen si ca se pot intampla probleme de genul asta (marje mari de retur in service) si la case mai mari. Puteai, eventual sa cenzurezi acea “intepatura”, perfect meritata de “tinta”.

  11. @Lamircik: La mine nu a rezolvat.
    @Ionut: Sunt si acolo probleme stai linistit. Orice OS are probleme de genul asta.
    @: Ciprian C: Nu ar fi mai bine sa nu mai bagi intepaturile? Toata lumea ar fi mai fericita si nu s-ar isca vreo cearta. O sa vedem cate iPhone 4S se intorc in service-urile din afara, in Romania nu ai cum sa afli.

  12. @ionut, dublez ce a zis zaone, orice sistem isi are bubele lui. Cu atat mai mult cu cat problemele pot fi si independente de os.
    @zaone, le merita, el nu inteapa, el vine direct cu sulitele… oricum, exista si o parte buna la toata situatia curenta cu problemele 4s si ios5, e foarte liniste pe forum :)))

  13. Mie si la Iphone 4 dupa trecerea la ios5 imi pica semnalul de multe ori si mai ciudat NU aveam aceasta problema inainte acum daca tin mana pe telefon in asa fel incat se uneste partea dreapta cu partea stanga imi pica semnalul šŸ˜ .. šŸ™ Ciudat .. dar nu stiu sunt de parere ca ACESTE PROBLEME foarte importante NU ar trebui sa existe la un Producator Premium, asta e nesimtire..sa dau 3000 lei pe un telefon si sa faca chestii de genul asta..

  14. Asta e, lumea grabita sa-si cumpere 4s, un mare fail la cate probleme are. Sunt sigur ca daca nu murea Steve Jobs nu mai erau asemenea probleme. Doresc sa nu fiu martor la declinul companiei Apple.

  15. Problema cu 3G-ul am avut-o si eu, Chiar si eu i-am trimis mail lui zaone despre problema asta, Dar am rezolvat-o in felul urmator si nu-mi face probleme. Am schimbat setarile de reatea la vodafone cu internet.vodafone.ro si nu-mi mergea netul deloc ca inainte aveam live. Apoi am bagat din nou live.vodafone.ro, restart si de atunci nu mai am probleme. Probabil ca atunci cand treci la ios 5, ios-ul nu mai recunoaste setarile si trebuie sa le bagi din nou. Incercati, poate va ajuta si postati din nou daca v-a mers!

  16. Am luat ieri de la vodafone 4s si nu am deloc problme cu semnalul, ba chiar sunt foarte multumit de el. Netul merge chiar si atunci cand am doar o linie de semnal 3g lucru neintalnit pe 4, cel putin in cazul meu.

  17. Salut! Eu am probleme cu reteaua, pur si simplu moare. Bateria tine 8 ore si se descarca complet, in regim de utilizare medie. Iphone 4s arata bine, dar daca pornesc dsirisi localizare in macim 6 ore se imchide

  18. Pana acum nu am avut nici o problema asemanatoare cu ios 5 pe iphone 4 ,apelul esueaza doar acolo unde chiar nu am semnal da asta se intampla si cu ios 4 si cu nokia. alte probleme nu am avut pana acum cu ios 5, doar ca jailbreak-u e un pic cam instabil.

  19. iphone 4 neverlock pe ios 5, aceeasi problema call fail, dar nu pierde semnalul sau daca se conecteaza nu aud nimic in casca, dupa ce am trecut pe ios 5.0.1 nu am mai patit, dar am 5.0.1 de doar o zi, deci nu pot spune daca s-a rezolvat sau nu
    incepe sa ma calce pe nervi pe langa problemele cu antena si butonul home, acum si cu semnalul …

  20. Am un iphone4 fara jailbrak, ios 5.0 . Deja sunt la al doilea telefon si problema nu s-a rezolvat – dupa 20-30 sec semnalul pica de la full la o liniuta.Ce sa fac, sa le trimit in service pana nimeresc unul bun ?

  21. Salut, cei care au probleme ne pot spune si ce retele folosesc. Poate descoperim ca e o pb si de la furnizorul de net. Eu am un 3Gs si nu am problemele astea pe Orange

  22. Am precizat si eu ieri in alt post, i4s luat de joi noapte de la orange, imi apare sim failure si invalid sim, si isi revine daca activez dezactivez airplane mode sau in cazuri extreme daca inchid telefonul. iar wirelessul nu merge decat daca stau efectic cocotat pe router, ma indepartez 5 m, pierde semnalul. cica o sa primesc unul nou luni sau marti prin curier si pot sa il returnez pe asta. incepe sa imi para rau ca mi-am vandut i4

  23. tot pe un 3gs cu ios 5 nu am nici o problema cu semnalul nici cu bateria nici cu wifi-ul … banuiesc ca nu este o problema de la ios mai degraba cred ca e o problema de la telefoanele 4s (unele) la fel cum a fost si cu i4 problema cu home buttonu (totul tine de noroc la ce lot prinzi din acest motiv nu m-am riscat nici sa imi iau i4 si din cate vad nici i4s nu prea se mai merita sa mi-l iau )

  24. Multi aveti probleme dar bag pariu ca 8-90% din voi aveti unlock intr-un fel sau altul si imi pare ca nu merge prea ok pe iOS 5.

  25. Unlock pe iPhone 4S? Problema oricum e veche, pateam si pe iOS 4 chestii asemanatoare. Nu are legatura cu terminalul ci cu software-ul care aparent nu e gata.

  26. aceleasi probleme ca twister pe un 4s 32gb nou luat ieri, de la vodafone.

    l-am updatat la 5.0.1 direct, inainte sa-l folosesc.

    luni il duc inapoi.

  27. CalinC, te pacalesti singur…4S e net mai bun ca IP4 care e net mai bun ca 3GS…daca unii au nimerit terminale cu probleme nu inseamna ca 3GS e cel mai bun…

  28. Iphone 4 neverlocked ios 5 a 3-a zi de la lansare nu am absolut nici o problema totul merge ca la carte location service off bateria tine 2 zile fara probleme!! CalinC diferenta dintre 3gs si 4/4s exista 3gs-ul cand trece de la 3g la 2g sau invers pirede mereu semnalul la 4/4s nu mai exista problema…..

  29. La mine e in felul urmator : sun pe cineva nu suna nu se aude nimic . Cealalta persoana ma aude insa eu nu imi dau seama ca o raspuns fiindca nu aud nimic . Am observat ca daca trec pe difuzor isi revine . Mentionez ca am un 4s de la orange !

  30. Am un 4S de 64 Neverlocked, inca de pe 29 octombrie. Nu am nici o problema. Nici cu bateria (care ma tine 2 zile in conditii de utilizare normala – vorbit, poze, jocuri, facebook, siri, etc), nici cu semnalul. Sunt pe Vodafone. SUNT EXTREM DE MULTUMIT.

  31. Hello, eu am un i4 factory unlocked cumparat din uk pe 6 oct 2011, deci clar nu este din primele loturi care oricum au probleme “inca de la nastere” eu cu al meu nu am nicio problema. Parerea mea esta ca se fabrica prea mute terminale in prea putin timp, aceasta problema nu este doar la Apple ci si la marci precum Toyota, Sony, Samsung, (fie ca este vorba de telefoane, masini, electonice…). Am mai avut un i4 cumparat de la orange in decembrie anuot trecut care tot la fel era perfect. Pe terminalul meu singura mica imperfectiune pe care am vazut-o este ca in momentul cand initializez un apel trece automat pe dhandsfree dar in momentul in care persoana contactata raspunde tot singur trece pe normal. Nu este deranjant si nici frecvent…

  32. problema asta am avut-o si eu cu netul. dar s-a rezolvat de la sine. nu a trebuit sa mai dau restart sau sa ma folosesc de optiunea Avion… acum totul este ok.. Am un iP4 si am avut problema asta decat am instalat iOS5.dar dupa un timp am vazut ca problema nu a mai aparut.

    “” 2. Cand trec de pe wireless pe 3G nu mai incarca iPhone-ul nimic legat de trafic de date. 3G-ul pare activ, dar nu incarca trafic deloc. Pt a functiona e nevoie de un restart la device.””

  33. Concluzia la care am ajuns este ca nu e bine niciodata sa cumperi un produs imediat cand apare. Mereu s-a intamplat ca primele loturi sa aiba probleme si pe parcurs sa remedieze problemele. Eu unul o sa raman momentan la i4 pana se mai rezolva problemele la i4s sau poate scot mai repede i5 šŸ™‚

  34. Astazi ma chinui cu greu sa reziste bateria 12 ore. Mai am 1 ora si 40 min. Telefon iphone 4s dr la cosmote.ce sa fac? Bateria se goleste, pierde semnal, siri nu prea merge, semnalul nu este macim nici afara.

  35. Am avut aceeasi problema cu deconectarile si pierderea de retea, pentru cei care sunteti in vodafone solutia este schimbarea microsimului, vodafone a scos acum 2 saptamani un nou tip de microsim cu care 4S nu mai are probleme.

  36. fratiilor eu cred ca operatorul e devina caci in alte tari exemplu germania,spania nu sunt probleme de acest fel asa ca nu cred ca apple este de vina doar acele micro-sim

  37. intr-adevar chipul microsimului face contact cu suportul care intra/iese din telefon, dar separarea lui de suport nu a schimbat cu nimic pierderile de retea. avand in vedere ca am schimbat 3 microsimuri deja, toate noi, nu cred ca de aici vine problema.

    am mai observat si ca bateria de la i4s se descarca rapid si telefonul se incalzeste destul de tare.

  38. Buna ziua. Am si eu aceiasi problema cu 4s-ul meu luat de la cosmote. Am cartela frog cu internet nelimitat, uneori cand vreau sa nu mai utilizez internetul dezactivez datele celulare, trec pe reteaua ro cosmote, dar iphone ul meu se trece automat pe reteaua 226-06 care este fosta zapp si care este disponibila pt reteaua 3g-web and walk, cu toate ca este setat manual, nu automat! Nu asta ar fi problema. Poate sa stea pe ce retea vrea el, daca mi-ad da voie sa fac apel din prima sau sa pot primi un apel fara ca cel care ma suna sa incerce de 5 ori, nu ar fi nici o problema. Asa cum am citit si mai sus este o problema cu efectuarea si primirea apelurilor la acest iphone 4s pe care trebuie sa il duc la garantie si sper sa il schimbe. Va multumesc si bafta multa

  39. Nu stiu ce sa fac cu 4S-ul meu cumparat ieri de la Orange. Biroul meu este la parterul unei cladiri care se afla undeva sub nivelul strazii. Semnal 3G nu prea am avut aici insa pe fostul telefon (iphone 3G) stateam pe edge si puteam cat de cat sa folosesc netul (un mail, ym, safari). In schimb 4S-ul ramane pe 3G cu o liniuta nefacand conexiunea catre edge automat. Iar cu liniuta aceea nu pot nici macar sa deschid Google in Safari. Acum cititnd pe site-uri ce probleme au unii ma gandesc ca totusi mie inca nu mi s-a deconectat in timpul convorbirilor desi semnalul e destul de instabil. Sa-l duc inapoi la Orange sa-mi dea altul sau sa raman cu el, riscul de a primi unul si mai prost fiind mare? Nu inteleg de ce nu face automat conexiunea catre edge cand se chinuie sa deschida o pagina si nu merge.

  40. Zaone am o problema vreau sa stiu daca se poate repara …..
    Miam bagat astazi ios5 aveam ios 4.3.1 cu Givey si cartela micro sim voodafone ….
    Si lam instalat fara nici o problema da la setarile acelea numi citeste cartela cand intru in ituns ce fak te rog frumos raspundemi urgent…..
    Multumesc!

  41. SalutaR3 tuturor!!! Am un 4s cu iOS 7.0.2 pe wi-fi imi functioneaza perfect iar cand trec pe E sau 3g se schimba totul šŸ™ nimic nu-mi mai functioneaza ce este legat de internet… Dar EMail-uri primesc šŸ™ am fost si la service si la Germanos…sa-mi faca “setari” dar ele nu apar in setarile telefonului :(( momentan il folosesc decat pe wi-fi … Ceea ce nu este de ajuns cand pleci de acasa:((