iPhone 4S mai ieftin in Puerto Rico decat in Romania

    Puerto Rico este considerata de multi a fi o tara de lumea a treia insa iata ca si acolo tehnologia ajunge repede precum in Romania si operatorul Claro vinde deja terminalul iPhone 4S. Probabil va ganditi ca dispozitivul este disponibil la preturi foarte mari, nu? Ei bine nu… in Puerto Rico iPhone 4S este disponibil pentru achizitie la doar 99$ cu un abonament lunar de 47€. Da, ati citit bine, in timp ce operatorii din Romania vand iPhone 4S la preturi incepand cu 179€ la acelasi abonament, Puerto Rico il vinde cu 100€ mai ieftin.

    De unde vine aceasta diferenta? Din apropierea fata de SUA, din faptul ca taxele sunt mai mici, din faptul ca piata nu este chiar atat de bine dezvoltata, bla, bla, bla. In final ideea este ca in Puerto Rico oamenii au parte de preturi bune in timp ce in Romania iPhone 4S este disponibil la preturi mari atat la operatori cat si in magazine. Acest articol a fost scris in ideea de a evidentia “pozitia” pe care se afla tara noastra in lume si felul in care sunt tratati clientii companiei Apple pentru ca in final preturile mari sunt impuse de Apple si nu de operatori.

37 COMENTARII

  1. hai ca blogul asta incepe sa sune ca Libertatea….ieri ai pus “unbox-ul” ala patetic de radeau si curcile de lifeless-ul respectiv, acum faci comparatii d-astea fara nici o legatura….

  2. Eu am achizitionat 4s 16 GB cu 770 lei la extraoptiunea de date de 15 euro pe 2 ani. Deci se poate, numai ca trebuie sa fii client important nu cartelar! No offence

  3. Ei in puerto rico nu sunt fani apple asa infocati ca la noi, si nu sunt dispusi sa plateasca dublu pentru un telefon chiar fie el si iphone. Si nivelul de trai joaca aici un factor important.

  4. nu cred ca pretul telefonului ar fi problema de 99 sau 179 euro … pretul abonamentului de aprox 50 euro pe 2 ani e cam mult parerea mea …

  5. Nu cred ca un blogger din puerto rico isi permitea sa cumpere un un iphone 4s la un pret aproape dublu, si da, eu cred ca nivelul de trai este mult sub cel din romania.
    Nu am zis cu rautate.

  6. Puerto Rico este un dominion USA. Practic apartine USA , foloseste dolarul american , iar presedintele Puerto Rico e Barrack Obama .

    Este un teritoriu american neincorporat USA .

  7. confirm saptamana viitoare cumpar 2 buc 4S pe firma abonamente de 3EUR … si pachet BFG (bussines flexi group) 125 EUR cu 770 lei bucata

  8. “Puerto Rico (în engleză, The Commonwealth of Puerto Rico, în spaniolă, Estado Libre Asociado de Puerto Rico, conform pronunÈ›iei IPA [es’taðo ‘libɾe asosiaðo de ‘pweɾto ‘riko]), este un stat insular asociat (commonwealth, în engleză) Statelor Unite ale Americii situat în nord-estul Mării Caraibilor, la est de Republica Dominicană.
    Puerto Rico, ca stat insular, constă din ansamblul format de insula Puerto Rico, cea mai mică dintre insulele Antilelor Mari, și un număr de insule mai mici și arhipelaguri, incluzând Mona, Vieques și Culebra.
    Natura relaÈ›iilor politice dintre Statele Unite ale Americii È™i Puerto Rico este subiect perpetuu de discuÈ›ii pe insulă. Cei care susÈ›in menÈ›inerea statului de Commonwealth aduc ca argument major intrarea voluntară a Puerto Rico într-o asociaÈ›ie statală cu SUA È™i beneficiile acestui statut, iar cei care se opun menÈ›inerii stării de statu quo susÈ›in că Puerto Rico nu este nimic altceva decât un teritoriu organizat al SUA, deci subiect al puterilor depline ale Congresului american.”

    Acestea fiind spuse din state in Puerto Rico poti calatori doar cu ID (carte de identitate sau permis de conducere, pasaport…) si vice-versa din Puerto-Rico in USA, fiind considerat un fel de stat al SUA…

    Mi se are normal ca in PR sa fie mai ieftin decat in Ro din cauza relatiilor stranse dintre cele 2 tari…

  9. Relatii stranse my ass. Nici in SUA nu e 99$ un iPhone. Vorbim aici de pret de abonament plus pret de achizitie, nici in SUA nu e atat de ieftin asa ca hai sa il lasam pe Obama cu treaba lui.

  10. Oricum in Romania nivelul de trai este de 7 ori peste Puerto Rico si acolo este chear lumea a -III-a (se poate da si gratis sau simbolic pe 1E daca is permit abonamentul acela la salariile care sunt acolo)
    De ieri sunt si eu posesorul iPhone4S si nu-mi pare rau de nici un leut dat.

  11. Zaone ai facut comparatia gresit intre Ro si Pr, trebuia sa o fi facut intre US si PR…

    http://www.dol.gov/whd/minwage/america.htm
    Employers covered by the Federal Fair Labor Standards Act (FLSA) are subject only to the Federal minimum wage and all applicable regulations. Employers not covered by the FLSA will be subject to a minimum wage that is at least 70 percent of the Federal minimum wage or the applicable mandatory decree rate, whichever is higher. The Secretary of Labor and Human Resources may authorize a rate based on a lower percentage for any employer who can show that implementation of the 70 percent rate would substantially curtail employment in that business.
    Puerto Rico also has minimum wage rates that vary according to the industry. These rates range from a minimum of $4.25 to $7.25 per hour.

    In Ro parca era $1.24 nu sau ma insel? Pe ora!

  12. Sincer?In Puerto Rico e mai ieftin??Acum nu stiu sigur care este statutul actual al acestui teritoriu dar din cate stiam eu e pamant american,,iar care ziceti voi ca e de 3 ori mai lumea a treia decat Romania..mai interesati-va,,am fost acolo(lucrez pe vas de croaziera, nu ma dau rotund|) si crede-ma ca nu e nici pe departe cum ati scris unii ca e lumea a treia..asa ca..e cam cum ai zice de ce e in Hawaii mai ieftin iphone-le decat in Romania..intotdeauna va fi in Romaniam un produs strain mai scump..numai pt a se imbogati niste baieti “destepti” de pe urma fraierilor care vor plati mereu..numai ca sa aiba cel mai “jmeker” telefon de pe piata..

  13. de unde stiti ma voi ca nivelul de trai este de 7 ori mai mare?
    eu zic sa nu mai vorbiti doar ca sa aratati ca aveti tarate in loc de creier.. noi ne batem cu tarile din lumea a treia la nivelul de trai, deci nu suntem deloc departe de puerto rico

  14. @ Vali, ai mare dreptate in ceea ce spui, eu tôt pe barci am fost din 2004 si ma mira ce spune lumea aici ca Puerto Rico e lumea a treia, pe pariu ca toti cei ce fac afirmatia asta daca ar ajunge acolo, nu ar vrea sa mai revina aici niciodata, pacat ca unii habarnisti compara Puerto Rico cu o tara de bananieri.
    Deci fratilor cautati pe google sa vedeti poze din Puerto Rico, San Juan si dupa aceea mai vb, pe pariu ca nu ati fost acolo niciodata, Vali are mare dreptate !

  15. Romanii au bani bah ! Haideti sa o lăsăm la 😉 goală ! Ce draq ! Astea sunt basme ! Si 500 de euro dacă era la abonament de 16gb tot îl luau romanii !

  16. ZaOne,
    PR nu are nici o legătură cu lumea a treia… poate România…
    Eu merg destul de des aici si cred că ar trebui să îți revizuiesti comentariile ca sa nu transformi acest blog în unul de 2 lei cu informații nefondate.

  17. HAi fratilor sa o lasam balta, credeam ca sunt singurul ciudat care spune lucruri frumoase despre PR, se pare ca mai stiu si altii cum e pe la ei, desi in NYC si in restul americii se gasesc porto-ricani la gramada la fel ca si in alte state din US, unii prefera sa ramana in PR pt ca au o viata f frumoasa acolo fara durerile citidiene, cu stresul din US…
    Zaone nu ai avut dreptate in articolul asta dar nu-i bai, nu ai stiut la fel ca multi altii de pe aici… Ce a facut in schimb operatorul respectiv cu 99$ abonamentul sau cat a cerut a fost un gest f f frumos si le-a cam taiat fata la mai toti aratand ca se poate.. Am observat ca ar cere intre 65-85$ pe abonament pe luna pt min si sms nelimitate si minim 250mb pt date… O singura chestie nu stiu cum le merge serviciul pe insula de la operatorul respectiv…
    Eu sunt mai mult ca sigur ca daca ar vrea cosmote sau alt operator din RO ar putea face acelasi lucru sa il vanda la acelasi pret dar nu o sa se intample prea urand 🙂
    Auch si puerto-ricancele sunt rele rau 😉

  18. Ce simpu este sa-ti dai cu parerea despre Puerto Rico NUMAI din auzite (am fost acolo de mai multe ori) sau din spatele tastaturii, cand va vizita cineva Puerto Rico atunci chear va intelege ca este sub Romania din tote punctele de vedere, economic, financiar sau sa nu mai vorvesc despre industrie si agricultura
    PS: Uita-te pe geamul tau draga user-e si spune-mi cate masini noi straine vezi si atunci vei intelege ca Puerto Rico (e de lumea a III-a) e sub Romanica (care adera la UE in curand) si are mai multe Mercedes-uri din clasa “S” , moodel nou, decat Germania (asta a declarat Ambasadorul German din Romania)
    Vezi numai YouTube si-ti dai sema sau google (daca vrei sa ai o parere)
    Scuzele mele dar n’am mai rezistat sa-si dee cu parerea tot felul de venetici!
    Respectele mele si IOS fara probleme tuturor!

  19. “Offtopic “@Vali si tintin:Ati fost in ultimul timp prin San Juan?Mai are tiganul ala restaurantul ala numit Transilvania?E la vreo 2 strazi de dock,daca mi aduc aminte!
    “On topic”@zaone:E adevarat tot ce s-a scris mai sus de Puerto Rico,e practic un stat al US!Poate ca te gandeai la Costa Rica in momentul cand ai scris acolo lumea a treia!Acolo da,e vai de mama lor!

  20. @bedmadafaka, eu nu mai activez pe barci, dar in Ianuarie plec intr-o croaziera ( Puerto Rico, St Thomas si St Marteen) ,un este mai exact in old San Juan ?

  21. “Offtopic”@Dan:mersi,eram doar curios, amintiri placute cu mancare romaneasca prost gatita,dar bune si alea!Eu m-am retras prin 2004, deci probabil probabil s-au prins romanii ca mancau alte chestii decat ce scria in meniu!
    @titin:n-ai pierdut nimic!Dar daca ajungi in st.marteen,du-te in st.martin(partea franceza a insulei,ia un taxi),si acolo poti sa mananci adevarat la un bistro francez ,dar doar daca vrei cu adevarat ceva rafinat!Si nu e exagerat de scump,totul tine de vin!Nu i mai stiu numele,sunt mai multe pe pier acolo, dar a fost ceva de senzatie,si asta de la unul care a mancat prin multe carciumi in lumea asta!
    “On topic”@zaone:sorry de offtopic, da ia uite ce trafic ti-ai facut cu barcagii, si cu geografi amatori!